Dodaj do ulubionych

Wielkosc brzucha

22.04.06, 14:22
Dziewczyny jestem dokladnie 30 tygodni w ciazy, prawie 7 miesiecy a moj
brzuszek jest bardzo delikatny w rozmiarach. Ludzie daja mi 4, 5 miesiecy.To
prawda ze przytylam 9 kilo i tego w ogole nie widac. Polozna mowi ze wszystko
okey ale ja juz zaczynam sie martwic. Acha to moja pierwsza ciaza... monika
Obserwuj wątek
    • halszkabronstein Re: Wielkosc brzucha 22.04.06, 14:34
      Ty się ciesz ! smile Dają Ci 4,5 miesiaca bo w polsce nie raz sie zdarza , że
      kobiety niepotrzebnie tyją po 20 albo nawet 30 kg i w 7 miesiacu mają na plusie
      tyle ile powinny mieć podczas całej ciąży np 14 kg .. Jeśli lekarz stwierdził ,
      że z dzieckiem wszystko w porządku , że ilość wód płodowych jest prawidłowa to
      czym się martwić ? Sama nie mam wielkiego brzucha i w zasadzie dopiero w 7
      miesiacu nagle jakoś tak mi urósł i zaczął być widoczny ( wiec teraz to może
      juz nawet jest normalny ? ) choc jak teraz wiosną narzucam na siebie ponczo to
      nikt nie domysla sie nawet ze jestem w ciąży . Przytyłam chyba jakies 6 kg z
      czego ponad 1,5 kg waży moje maleństwo smile. Tylko brzuszek mi urósł i nigdzie
      wiecej mi cm nie przybyło ( poza pewnie piersiami ) , dodam ponadto , ze na
      poczatku ciazy miałam mdłości itp wiec schudłam na dodatek .

Pozdrawiam , trzymaj się , napewno wszystko jest ok .
      • wronka30 Re: Wielkosc brzucha 22.04.06, 14:38
        Dzieki za pocieszenie. Moze niepotrzebnie sie martwie ale tez nie mam apetytu i
        jedzenie musze w siebie wmuszac..Ale pewnie masz racje ze wcale nie trzeba
        wygladac jak slon nawet w siodmym miesiacu ciazy..Pozdrawiam
        • edyta.23 Re: Wielkosc brzucha 22.04.06, 14:40

Mam to samosad Jestem w 34 tc, a mój brzuch zatrzymał się na etapie 5 miesiąca
          i od tej pory przestał rosnąćsad
          Za to dziecko w środku pokaźnych rozmiarów smile Wagowo odpowiada 36 tygodniowismile
          czyli jak widać nie ma się czym martwić, bo mały brzuch nie oznacza wcale
          małego dzickasmile
          • azzure1 Re: Wielkosc brzucha 23.04.06, 00:14
            Dokładnie, i na odwrót też, w dużym brzuchu dzidziuś może być średni. Ja miałam
            spory brzuszek (pod koniec ciąży 105 cm, a wzrostu mam 160, więc możecie sobie
            wyobrazić, jak wyglądałam), a dzidziuś miał 3650g. Teraz jestem w 27. tc,
            brzuszek już ma 95 cm, a dzidziuś waży nieco ponad 1000g. Oprócz wagi to też
            kwestia kondycji skóry i mięśni brzucha i ilości wód - ja miałam bardzo dużo.
      • zu2ka Re: Wielkosc brzucha 23.04.06, 11:40
        Powinnaś się cieszyc, widocznie taka uroda. Moja koleżanka jest w tym samym
        tyg. ciąży co ja 35tc, a brzuszek ma malutki nosi ubrania o rozmiar
        większe!!!! To jej druga ciąża, pierwsza przebiegła podobnie. Jak pojawiła się
        przed blokiem z wózkiem, to sąsiedzi się pytali skąd ma dziecko smile A mnie
        cholera bierze jak na nią patrzę... wyglądam przy niej jak wieoloryb!!!
    • julia246 Re: Wielkosc brzucha 23.04.06, 07:29
      To naprawdę nic złego, i wcale nie jest powiedziane że twój maluch będzie
      malutki, niektóre kobiety mają dużo wód płodowych i przez to ogromne brzuchy a
      dzieci rodzą małe.
      Nie martw się pzdr.
      • edyta9936 Re: Wielkosc brzucha 23.04.06, 07:37
        Hej wronka nie martw się ..... ja jestem na tym samym etapie ciąży i też mam
        mały brzuszek..... przytyłam 8 kg....Chyba byś nie chciała tak jak moja
        koleżanka w 3 miesiącu 10-15 kg?Fakt później już tak nie tyła.Pozdrawiam.Pa
    • kasiek5 Re: Wielkosc brzucha 23.04.06, 11:15
      Każda ciąża jest inna to fakt....ale ja w pierwszej ciazy mimo że przytyłam jakies 10 kilo do porodu miałam mały brzuch i okazało sie ze córci było troche ciasno - dosc długo po porodzie rehabilitowalismy przygiętą do ramienia główkę. Na szczęście udało sie wszystko wyprostować smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka