kinn26 25.04.06, 11:13 Jestem w 30 tygodniu ciąży i coraz częściej mam problemy z oddychaniem,moje oddechy sa płytkie, szczególnie w nocy jest mi duszno.Czy mozna to jakos złagodzić ?? czy jest na to jakis sposób ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_ou Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 11:15 Dobrze przewietrzony pokoj ( ja spie przy uchylonym oknie ) i dodatkowa poduszka tak zeby glowa byl dosc wysoko. Jesli cos wiecej przyjdzie mi do glowy to sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk70 Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 11:19 Pewnie powinnaś zmienić pozycję, może nieco siedzącą. Ja nie mogłam leżeć na lewym boku, żle się czułam i gorzej oddychałam. Na prawym było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 12:57 ja wypoczywałam lezac na poduszce i rece wyciagałam wysoko nad głowe. Przepona sie wtedy unosi i lekko sie oddycha Odpowiedz Link Zgłoś
guzmania Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 13:31 Unikać leżenia i spania na wznak i na płaskiej poduszce. Odpowiedz Link Zgłoś
avanita Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 14:44 Ja juz od piatego miesiaca mam problemy z oddychaniem. Nie dosc, ze czesto jest mi duszno to jeszcze jak sie poloze na plecach to serce zaczyna mi walic jak po sporym wysilku. Kiedy leze na boku to tez nie czuje sie najlepiej... Na tyle mnie to niepokoilo, ze poszlam do kardiologa. Ale ponoc wszystko jest w porzadku. Mam tylko unikac tych pozycji w ktorych gorzej sie czuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: Trudności z oddychaniem 25.04.06, 19:58 a ja od jakiegoś czasu czuję jakby tak cięzko mi sie oddychało, jakbym nie mogła wziąc głebokiego wdechu, była ociężała. Czujecie coś takiego? (22tc) Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala Re: Trudności z oddychaniem 26.04.06, 20:53 Trudności z oddychaniem niestety i mnie nie ominęły, więc oddychałam raczej płytko, ale ćwiczyłam też oddechy przeponowe, które przydały się przy porodzie. Jednak prawdziwe trudności miałam jak już urodziłam i wstałam do pionu - ale mi było głupio - przepona oszalała, a ja myślałam, że będę prosić o tlen. Na szczęście obyło się bez tego, ale rzeczywiście po porodzie było jeszcze gorzej niż w czasie, kiedy mała mi na przeponę naciskała. Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Trudności z oddychaniem 26.04.06, 20:55 Ja miałam też straszny problem z oddychaniem,ale to własnie normalne koło 30t.Dziecko uciska na przeponę...ja najbardziej to odczuwałam gdy spiewałam do mojej córeczki w brzuszku piosenki jeden wers i sapka teraz przeszło...za to szybciej się męczę,a maluszka częściej na miednice naciska i na pęcherz...pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Trudności z oddychaniem 26.04.06, 20:57 A co polecam? pytałam gina i stwierdził,ze trzeba to przetrwać, bo to zalezy jak dziecko jest ułożone...a do mnie powiedział,ze mam mniej gadać( jestem straszną gaduła) to wtedy na pewno nie będe odczuwała takiego zmeczenia Odpowiedz Link Zgłoś