Dodaj do ulubionych

Ułożenie dziecka

27.04.06, 14:44
ja także mam ulożenie pośladkowe dziecka a jestem w 37 tyg. ciąży lekarz
stwierdzil że i tak będę rodzić o wlasnych silach chodz jest to mój pierwszy
poród a mam juz 37 lat, boje się by wszystko poszlo dobrze,
Obserwuj wątek
    • olauda Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 08:59
      Litości! Po pierwsze nakładniac kobietę do urodzenia pośladków to barbarzyństwo
      dla matki i dziecka a po drugie... cesarka ma swoje dobre strony. Ja byłam
      histerycznie wręcz nastawiona na poród naturalny. Chciałam obracać dziecko. W
      efekcie skończyło się na cesarce bez próby porodu. I bardzo dobrze!
      • hanka2501 Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 09:24
        Jestem dopiero w 32 tygodniu i też dzidzia jeszcze nie przekręciła się główką
        do dołu. Mój lekarz powiedział, że jeśli tak pozostanie do kolejnej wizyty tz.
        29 maja (będzie wtedy 34 tydz.) to wpisuje w kartę ciąży cesarkę. Nie martwię
        się. Co będzie to będzie. Jednak na miejscu autorki postu walczyłabym z
        lekarzem o cesarkę. Jest ona chyba bezpieczniejsza niż poród naturalny
        pośladkowy. Poza tym masz już blisko 40 to też chyba jest ważne.
      • kasia2705 Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 14:26
        Nie zgadzaj sie na to! NIGDY! Ja mialam cc 10 dni temu wlasnie z powodu
        ulozenia miednicowego synka i Bogu dziekuje, ze zyje w czasach kiedy nie musimy
        ryzykowac wlasnego zdrowia jak tez i zdrowia,bezpieczenstwa a nawet zycia
        naszych dzieci! Powodzenia! A cc okazalo sie duuuuzo lepsze niz bym smiala
        przypuszczac! smile
    • hanusia74 Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 21:44
      Zmien lekarza, albo powiedz, ze nie zgadzasz sie na psn-wg. mnie to zbyt duze
      ryzyko szczegolnie dla dzidziusia. A przeciez chodzi glownie o jego zdrowie,
      prawda? W razie komplikacji lekarz zawsze znajdzie jakies wytlumaczenie, a ty
      zostaniesz sama ze swoim problemem. Ja jestem w podobnej sytuacji, chociaz to
      dopiero 33 tydz. i dzidzia moze jeszcze zmienic swoje polozenie. Jesli jednak
      nie zmieni, to bede obstawac przy cc. Zycze powodzenia!
    • edyta.23 Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 21:50

nigdy bym się na poród sn przy takim ułożeniu dziecka nie zdecydowała... w
      większośći szpitali jest to wskazanie do cc
      Twój wybór,
      podziwiam Cię, że się nie boisz tak ryzykować
      • natalka691 Re: Ułożenie dziecka 13.05.06, 23:45
        Dziewczyno zmień lekarza, przy nieprawidłowym ułozeniu może byc wszystko oki,
        ale moze byc tragicznie. To ty będziesz wychowywać dzieciątko, a nie Twój
        lekarz. Uwazam, że powinnacś miec cesarkę, zreszta to jest praktykowane w
        wiekszości szpitali. Po co ryzykować zdrowie dzieciątka? Nigdy nie
        zaryzykowałabym zdrowia mojego dziecka i nikt nigdy na siłę nie zmusiłby mie do
        rodzenia sn.
        • mmalicka21 nie zgadzaj sie żadaj cesarki!!!!! 13.05.06, 23:49
          tak tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka