natalka691 30.04.06, 21:08 Dziewczyn z ciekawości pytam jak wyglądała u Was faza parcia u tych które rodziły z zewnątrzoponówką? Jakie to było uczucie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluebebe Re: Jak to jest z parciem przy zzo 30.04.06, 21:25 nie czułam skurczów, bo zzo miałam również na parte, ale ból w dole owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Jak to jest z parciem przy zzo 30.04.06, 22:18 U mnie to wyglądało tak, że bólu nie czułam żadnego, uczucie podobne jak przy wypróżnianiu. Ogólnie to w tej fazie porodu czułam pełen luz, byłam uspokojona i żartowałam sobie z położnymi. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Jak to jest z parciem przy zzo 04.05.06, 09:02 bólu nie czułam ani troszkę, skurcze wyraźnie ale tez nic nie bolały wiec rodziło mi sie super Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jak to jest z parciem przy zzo 04.05.06, 09:15 w olsztynie nie znieczulaja drugiej fazy porodu, bo zoop moze powodowac klopty z parciem i czasami do wydobycia dziecka stosuje sie kleszcze. moim zdaniem znieczulenie pierwszej fazy to i tak super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
nocek1 Re: Jak to jest z parciem przy zzo 04.05.06, 12:22 znieczulają, znieczulają - w Olsztynie również - może to zależy od szpitala bądź lekarza - mnie 4 lata temu znieczulali i niedługi czas mam zamiar ten manewr powtórzyć - bo pierwszy poród bez znieczulenia był daleki od przyjemności - a jeśli chodzi o poród - zarówno I jak i II faza dużo łatwiej szła mi z przy drugim porodzie (właśnie tym z ZZO) Nocek Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jak to jest z parciem przy zzo 04.05.06, 12:35 4 lata temu. ja rodzilam we wrzesniu i nie robili juz tego....wlasnie dlatego, ze przez zzop w 2 fazie porodu zwiekszyl sie odsetek porodow kleszczowych. Odpowiedz Link Zgłoś