ginger133 02.05.06, 18:04 hej! jestem w 21-tym tc strasznie mi puchną nogi, szczególnie lewa-czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donata72 Re: opuchnięte nogi 02.05.06, 18:25 mi spuchly nogi musialam rozmiar wieksze kupic spuchly mi rece i geba woda stoi w moim organizmie a do tego biore leki ktore to nasilaja Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: opuchnięte nogi 02.05.06, 19:37 Niewielkie obrzęki w czasie ciąży nie są powodem do obaw,ale powinnaś je kontrolować,bo jest to jeden z objawów gestozy(inne to zawartość białka w moczu i nadciśnienie). Odpowiedz Link Zgłoś
marika00 Re: opuchnięte nogi 02.05.06, 19:50 W czasie ciązy mialam opuchnięte ręce buzie, ale nogi nie byly do poznania. Mialam sandałki na rzepy w nic innego sie nie miesciły. Musisz przede wszystkim kontrolowac ciśnienie. Jak wspomniala neonatus51 są to objawy gestozy - zatrucia ciązowego. Ale same obrzeki to nic złego- zatrzymanie wody w organizmie. Pozdrawiam i życze zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
janemisiak Re: opuchnięte nogi 02.05.06, 21:24 mnie niestety zatrucie ciążowe nie ominęło Pod koniec 7 miesiące nogi puchły same, uważałam by nie jeść dużo soli ale to nie pomagało. Potem okazało się, że mam białko w moczu, w 9 miesiącu doszło podwyższone ciśnienie. Wtedy mój lekarz skierował mnie do szpitala, byłam w nim do porodu... Na szczęście synka urodziłam siłami naturu)) pozdrawiam, Janetta Odpowiedz Link Zgłoś