lorenia 10.05.06, 10:41 Z powodu moich rosnąch piersi zadaje sobie pytanie czy w ciąży powinno się nosić jakiś specjalny rodzaj staników, skoro piersi się powiększają, to żeby były ładne itd??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: stanik w ciąży 10.05.06, 10:46 oczywiscie.kup koniecznie stanik ciazowy lub dla karmiacych.tylko nie najtanszy na bazarze bo nie spełni funkcji.dobry biustonosz pomoe utrzymac ciersi w dobrym stanie.w staniku powinno sie tez spac(bez fiszbinów)aby piersi nie zwisały bo w ciazy sa ciezkie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: stanik w ciąży 10.05.06, 10:46 Czytałam, że w ciąży nie pownno się nosić staników z fiszbinami, ponieważ może to mieć negatywny wpływ na rozwój kanalików mlecznych, powodując nadmierny ucisk. Ja jednak nie wyobrażam sobie noszenia staników bez fiszbin, kupuję tylko o 1 rozmiar większe pod biustem, żeby nie uciskały. Piersi powiększyły mi się nieznacznie, więc wskoczyłam tylko z miski A do B. Widziałam też biustonosze do karmienia z fiszbinami, bardzo ładne, koronkowe, w ciekawyhc kolorach z dyskretnie odpinaną miseczką i zamierzam sobie takie sprawić po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
goche Re: stanik w ciąży 10.05.06, 10:53 A jakiej firmy są te staniki z fiszbinami? Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: stanik w ciąży 10.05.06, 11:05 ja kupiłam stanik w Triumphie za 60 zł dla kobiet w ciązy który rozciąga sie wraz z piersiami, jest bez fiszbin i wykonany z leciutkiego materiału takiego milutkiego ze go wcale nie czuje, nic mnie nie drapie i nie kłuje, polecam go bardzo i powiem Wam ze ciaza mi sie juz konczy ale po niej tez taki drugi sobie kupie bo jest bardzo wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: stanik w ciąży 10.05.06, 10:47 Jako że od samego początku sprawiałam sobie staniki, które robiły się za małe i niewygodne, zakupiłam Triumpha Mamabel na okres ciąży, taki "rosnący z piersiami", kompletnie aseksualny , ale super wygodny, nosi się naprawdę fajnie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka9 Re: stanik w ciąży 10.05.06, 12:19 potwierdzam - ten stanik jest super wygodny Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka Re: stanik w ciąży 10.05.06, 12:56 Niestety Triumph mi się zupełnie nie sprawdził- jest milutki, mięciutki itp., ale znać przez niego całą brodawkę- a to mi się zupełnie nie podoba, Jak zakładalam sweterek- to jeszcze było ok, ale pod cienką bluzeczkę- koszmar! Znacie może coś innego? Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
lorenia Re: stanik w ciąży 10.05.06, 13:17 dzieki za pomoc, chyba wybiore sie na rekonesans. Odpowiedz Link Zgłoś