Dodaj do ulubionych

Prenatal Complex- nudności

11.05.06, 11:35
dziewczyny jestem na końcówce 12 tygodnia. Ostatni tydzien byl dla mnie
koszmarem jeśli chodzi o nudności. Pomału zaczynalam od tego wpadac w
deprechę. Poszukalam więc troche po necie i znalazłam info że niekiedy
preparaty witaminowe moga powodowac nudności. Postanowiłam wiec odstawic na
próbe Prenatal i dzisiaj o dziwo mdlości ustapiły. Proszę napiszcie czy też
miałyście takie doświadczenia z witaminami w tym z Prenatalem Complex? Tym
bardziej zdziwiona jestem tym faktem gdyż preparat zawiera imbir i jest
reklamowany jako środek zmniejszajacy nudności! To znowu brzmi jak nabijanie
ludzi (albo przynajmniej mnie) w butelkę.
Obserwuj wątek
    • pozioomek Re: Prenatal Complex- nudności 11.05.06, 11:43
      dziewczyny - imbir nie działa w żaden sposób na nudności - cynamon. Był
      stosowany przez marynarzy pływających z indii do europy a z tamtąd przywozili
      cynamon. Czyli np. guma BigRed.

Jak dla mnie ten imbir to jakaś sciema. Chociaż może i działa.
      • enatasha Re: Prenatal Complex- nudności 11.05.06, 12:13
        Ja od wczorj biore te witaminy, i dzisiaj troche mniej mnie nudzi. Ale co do
        cunamonu to polecam obrac jabłka np słodkie goldeny i obsypac troche cunkrem
        pudrem i cynamonem. Rewelacyjnie smakuje a i pomaga na mdłoścismile Pozdrowionka
    • mamka27 Re: Prenatal Complex- nudności 19.05.06, 21:01
      moja kumpela po tym czuje się rewelacyjnie. różne kobiety róne zapotrzebowanie.
      ja haftowałam po Feminatalu i Maternie, koleżanka z kolei po Elevicie. nie ma
      złotego środka. teraz biorę tylko kwas foliowy bo po raz drugi czekam na
      czerwony pasek na teście ciążowym. Pytałam lekarza o witaminy na pierwsze
      miesiące i polecił Complex bo ma dużo wapnia i magnezu. I na Boga nie trzeba
      łykać wielkich tablet!
      • anutka9 Re: Prenatal Complex- nudności 19.05.06, 22:10
        Imbir ma na 100% takie działanie, że łagodzi nudności. Poza tym Prenatal
        Complex można łykać w kapsułce lub też rozpuszczać zawartość w wodzie. Piszę to
        jako osoba, która stosuje Prenatal Complex.
        Pozdrawiam
    • kot.bestia Re: Prenatal Complex- nudności 20.05.06, 18:22
      Ja u siebie zauważyłam, że musze go łyknąć podczas jedzenia. Nie przed, nie po
      tylko w trakcie. Tym sposobem skończyły się rewolucje smile
      Pozdrawiam
    • maga233 Re: Prenatal Complex- nudności 20.05.06, 21:02
      ja nie mam po prenatalu nudnosci. Ze 2 razy tylko mialam jak wzielam na czczo -
      wiecej tego nie zrobie smile Jak sie pytalam lekarza czy moge brac prenatal
      (kupilam sobie w 10 tyg bez konsultacji) to powiedzial ze jak nie mam nudnosci
      to zeby brac, a jak nudnosci sa to o prostu kupic inne witaminki smile
    • avanita Re: Prenatal Complex- nudności 20.05.06, 21:49
      A mnie Prenatal Complex pomógł na nudności. Nudności miałam dosyć długo bo
      prawie do połowy ciąży. Zazywałam wtedy Feminatal. Teraz znowu biore Feminatal
      i wprawdzie nie wymiotuje ale troszeczke mnie naciaga przy otwieraniu lodowki.
    • aga55jaga żelazo 20.05.06, 23:20
      często nudności powoduje żelazo zawarte w preparatach wielowitaminowych - poza
      tym witaminy zleca gin - wtedy, kiedy wyniki morfologii są poniżej norm lub
      nagle zaczęły spadać

Nie przyjmuj witamin z zelazem na pusty żołądek a np po jedzeniu
      • zabuskie Re: prenatal 22.05.06, 19:00
        Imbir jako środek przeciwwymiotny mnie nie przekonuje, nie ma na to żadnych
        dowodów ani badań...koleżanka wymiotowała po prenatalu z imbirem strasznie, a
        niby taki przeciwwymiotny... przestała dopiero po elevicie... ja jestem
        osobiście też fanka elevitu bo próbowałam już rózne witaminy ale tylko na
        elevicie dobrze się czułam i miałam dobrą morfologię... teraz przygotowuje się
        do drugiej ciąży (mam nadzieję że niebawem się spełnismile i lekarz polecił mi
        też elevit żeby brać conajmniej na miesiąc przed zajściem wtedy ma jakieś tam
        super redukcje ryzyka jakichś wad płodu... a ze duży to fakt...ja sobie łamię
        tabletke na pół bo mozna dzielić ją i bez problemu idzie. Ale prenatal dla mnie
        to ściema...
        • aga55jaga Re: prenatal 22.05.06, 20:42
          no akurat w drugiej ciąży 1 tabletka prenatalu wystarczyła mi w zupełności. Do
          końca ciąży i po porodzie wyniki miałam końskie. W pierwszej ciązy przyjmowałam
          Maternę - miałam anemię i przyjmowałam żelazo. Ale sądzę że to zależy od
          organizmu. Wszystkie dostępne witaminy dla ciężarnych na rynku mają bardzo
          podobny skład
        • mamka27 Re: prenatal 24.05.06, 19:54
          a co powiedział Twój lekarz na temat fosforu w Elevicie? mój odradził.
          • zabuskie Re: prenatal 05.06.06, 11:42
            a dlaczego??? wytłumaczył Ci to jakoś? ..przecież wchłanianie i działanie
            minerałów typu wapń+ magnez+fosfor jest najlepsze wtedy kiedy są w komplecie...
            dlatego nie rozumiem co nim kierowało... czyżby uważał że fosfor nie jest
            potrzebny w rozwoju płodu? ..nie wierzę... fosfor jest głównym biopierwiastkiem
            i trzeba zapewnić dziecku odpowiedni jego poziom...
            mameczko zapytaj swojego ginka skąd takie stwierdzenie wytrzasnął i niech poda
            jakiś argument sensowny bo coś mi tu "śmierdzi" wink ...jestem straszliwie
            ciekawa co Ci powie...
    • mamaweroniki2 Re: Prenatal Complex- nudności 05.06.06, 11:50
      Ja też mam nudności po Prenetalu i po Centrum przed ciązą miałam, a jak brałam
      Falvit i Vitaral to nic mi nie było. Czy są moąe jakieś witaminy dla kobiet w
      ciąży które wyglądają jak Falvit i mają taką powłoczkę???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka