kakuba 11.05.06, 21:33 czy używałyście / planujecie używać pas poporodowy? czy to się wygóle przydaje? i ewentualnie jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mik04 Nie miałam ... 11.05.06, 21:35 a po co? Mi powedzano, że ściskanie brzucha nie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: pas poporodowy 11.05.06, 21:40 w szkole rodzenia polecili mi taki pas, że niby pomaga na szybsze obkurczenie macicy i szybszy powrót do formy to taki elastyczny szeroki pas zakładany dookoła talii/bioder, coś jakby majtki wyszczuplające chyba Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: pas poporodowy 12.05.06, 15:45 naprawdę żadna z was nie bedzie używać pasa poporodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: pas poporodowy 12.05.06, 16:02 Zamierzam - pas poporodowy Pani Teresa Medica do kupienia w aptece lub na allegro cena ok 40 zł. Wiadomo, że pas nie "zrobi" nam jędrnego brzuszka - na to musimy sobie same zapracować - i to ciężko, ale wzmocni rozciągnięte powłoki brzuszne. Rozmiar wybierasz mierząc obwód brzucha po porodzie w cm: S- obwód talii 80-90 cm M- obwód talii 91-100 cm L- obwód talii 101-110 cm XL - obwód talii 111-120 cm XXL - obwód talii 121-140 cm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: pas poporodowy 12.05.06, 16:12 Ja miałam cc i u nas na odziale wszystkie dziewczyny miałay przed pierwszym wstawaniem zkładane takie pasy( na oddziale można je było kupić po 30 zł), o wiele łatwiej sie wstawało. Jak po 3 dniach próbowałam pierwszy raz wstać bez pasa, brzuch mnie bolała prawie tak samo jak dzień po operacji gdy wstawałam pierwszy raz! Później juzgo nie nosiłam, bo mi było w nim gorąco. Jesli kttóraś z was bedzie miała cc to BARDZO polecam natomiast po zwykłym porodzie to chyba lepiej kupić sobie porządne majtki sciągające. Ania Odpowiedz Link Zgłoś