milka968 18.05.06, 08:42 Witam! Mam pytanie odnosnie opalania ale za pomoca preparatow typu balsam brazujacy. Jestem takim bledziuchem a na sloncu boje sie siedziec z wiadomych wzgledow. Czy uzywacie jakis fajnych balsamow i czy w ogole mozna? Dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:34 Też jestem zainteresowana tym tematem. Bardzo lubię slońce i opaloną skórę. Teraz oczywiście wystrzegam sie opalania i moja skóra jest bardzo blada. Wiele znanych firm (m.in. Garnier, J&J, Dove) "wypuściło" na rynek serię produktów (balsamów, mleczek), które lekko brązują skórę. Kupiłam sobie nawet mleczko z Garniera i raz użyłam (jest fajne), ale nie wiem, czy mogę go używać. Też czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:37 pewnie ze mozna ja uzywam uwazajcie tylko na plamy ze zlego rozsmarowania Odpowiedz Link Zgłoś
astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:39 ... i brzuch też smarujesz? A jakiej firmy używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:46 Ja użwam balsam Ziaja brązujący, ale nie jestem zadowolona bo szybko się zmywa i nie równomiernie, wiec może lepeij zwykły dobry samoopalacz. Brzuch też smaruję, nie sądze aby to wnikało głębiej niż do naskórka przecież kremów i balsamów też sie używa a ten dodatkowo ma barwnik brązujący. Zresztą sie zmywa wiec nie wnika pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:49 Polecam Ci to z Garniera "skóra muśnięta słońcem". Naprawdę świetnie sie rozprowadza, dobrze wchłania a efekt widoczny jest już po jednym użyciu. Moja skora dzisiaj jest już o wiele ładniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:53 oooo muszę spróbować. Ciekawe jak schodzi mam nadzieję, żę bardziej równo niż ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia115 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:03 Super, że poruszyłyście ten temat. Nie uwierzycie, ale na ostatniej wizycie mój ginekolog jak zobaczył, że mam lekko brązową skórę (bo zastosowałam balsam połączony z samoopalaczem firmy Johnso'n) to powiedział, żebym na solarium nie chodziła. A ja na to, że to jedynie efekt samoopalacza, a on mi powiedział, że tego też nie wolno. I od tego momntu ten temat mnie strasznie dręczy, zwłaszcza, że zbliża się lato i każda kobieta - szczególnie w ciąży - chce ładnie wyglądać. Nie uzasadnił jednak dlaczego, a ja nigdzie nie natknęłam się w poradnikach na przeciwskazania do stosowania przez kobiety w ciąży tego typu balsamów. Z niecierpliwością więc czekam na wasze opinie czy też opinie waszych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:06 Może ginekolog nie wiedział co to jest balsam z samoopalaczem. Skąd facet może wiedzieć co to jest i jak to działa? No chyba że żona używa ale też pewnie nie zna sładu. Pewnie myślał że balsam rozgrzewa skóre i tak się ona samoopala Odpowiedz Link Zgłoś
astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:14 Rozumiem solarium, że nie wolno, bo promienie itd., ale ... balsam, czy to zwykły, czy brązujący. Przecież po kąpieli, czy natrysku trzeba skórkę nawilżyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
milka968 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:59 Wiecie co? Czytam i czytam i nie moge sie doszukac przeciwwskazan do uzywania balsamow brazujacych. Jedyny skladnik, ktorego sie troche obawiam, a wystepuje w kosmetykach brazujacych to beta-karoten (prekursor aktywnej witaminy A). Nie powinno sie jej przedawkowywac w ciazy, ale jesli sie tylko smaruje cialo to raczej tego zrobic nie mozna. Tak wiec chyba jednak kupie tego Jonhson's Holiday Skin a na nastepnej wizycie dopytam lekarke. Czasem mam wrazenie, ze popadam w paranoje juz Tez tak macie? Do tej pory nie wiem np. czy farbowanie wlosow w ciazy szkodzi. Chodzilam z odrostami, bo wyczytalam kiedys ze nie wolno. Potem znalazlam gdzies, ze wolno. Zaryzykowalam i wszystko z Frankiem jest ok Rozwija sie cudownie. Moze nie powinnysmy tak bzikowac? Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: brązowa skóra 18.05.06, 13:22 ja jak byłam w 19 tyg ciazy byłam na weselu, i nie wyobrazam sobie bym poszła tak strasznie blada.uzyłam samoopalacza z avonu.tydzien przed i pozniej dwa dni przed wyjsciem.co prawda brzuszka nie smarowałam.posmarowałam sie do połowy oprócz brzucha.pozniej czasem zdarzało mni sie twarz i dekolt smarowac.lekarz nie miał żadnych przeciwwskazań, widział przy badaniu ze jestem opalona do połowy( to było zimą)i zatował sobie ze mnie że dziwnie pigmentuje w ciazy. widziałam tez dziewczyny w 100% po solarium w ciazy i pozniej ze zdrowymi dziciaczkami,,ale to juz wg mnie głupota, bo to przeciez szkodliwe promienie w ogole, a co dopiero dla takiego maleństwa w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś