Dodaj do ulubionych

brązowa skóra

18.05.06, 08:42
Witam!
Mam pytanie odnosnie opalania ale za pomoca preparatow typu balsam brazujacy.
Jestem takim bledziuchem a na sloncu boje sie siedziec z wiadomych wzgledow.
Czy uzywacie jakis fajnych balsamow i czy w ogole mozna?
Dzieki za odpowiedz smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:34
      Też jestem zainteresowana tym tematem. Bardzo lubię slońce i opaloną skórę.
      Teraz oczywiście wystrzegam sie opalania i moja skóra jest bardzo blada. Wiele
      znanych firm (m.in. Garnier, J&J, Dove) "wypuściło" na rynek serię produktów
      (balsamów, mleczek), które lekko brązują skórę. Kupiłam sobie nawet mleczko z
      Garniera i raz użyłam (jest fajne), ale nie wiem, czy mogę go używać. Też
      czekam na Wasze opinie.
      • miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:37
        pewnie ze mozna ja uzywam uwazajcie tylko na plamy ze zlego rozsmarowania
        • astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:39
          ... i brzuch też smarujesz? A jakiej firmy używasz?
    • miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:46
      Ja użwam balsam Ziaja brązujący, ale nie jestem zadowolona bo szybko się zmywa
      i nie równomiernie, wiec może lepeij zwykły dobry samoopalacz. Brzuch też
      smaruję, nie sądze aby to wnikało głębiej niż do naskórka przecież kremów i
      balsamów też sie używa a ten dodatkowo ma barwnik brązujący. Zresztą sie zmywa
      wiec nie wnika pewnie.
      • astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:49
        Polecam Ci to z Garniera "skóra muśnięta słońcem". Naprawdę świetnie sie
        rozprowadza, dobrze wchłania a efekt widoczny jest już po jednym użyciu. Moja
        skora dzisiaj jest już o wiele ładniejsza smile
        • miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 11:53
          oooo muszę spróbować. Ciekawe jak schodzi mam nadzieję, żę bardziej równo niż
          ziaja.
          • andzia115 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:03
            Super, że poruszyłyście ten temat. Nie uwierzycie, ale na ostatniej wizycie mój
            ginekolog jak zobaczył, że mam lekko brązową skórę (bo zastosowałam balsam
            połączony z samoopalaczem firmy Johnso'n) to powiedział, żebym na solarium nie
            chodziła. A ja na to, że to jedynie efekt samoopalacza, a on mi powiedział, że
            tego też nie wolno. I od tego momntu ten temat mnie strasznie dręczy,
            zwłaszcza, że zbliża się lato i każda kobieta - szczególnie w ciąży - chce
            ładnie wyglądać. Nie uzasadnił jednak dlaczego, a ja nigdzie nie natknęłam się
            w poradnikach na przeciwskazania do stosowania przez kobiety w ciąży tego typu
            balsamów. Z niecierpliwością więc czekam na wasze opinie czy też opinie waszych
            lekarzy.
            • miyoki Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:06
              Może ginekolog nie wiedział co to jest balsam z samoopalaczem. Skąd facet może
              wiedzieć co to jest i jak to działa? No chyba że żona używa ale też pewnie nie
              zna sładu. Pewnie myślał że balsam rozgrzewa skóre i tak się ona samoopalawink
            • astorka1 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:14
              Rozumiem solarium, że nie wolno, bo promienie itd., ale ... balsam, czy to
              zwykły, czy brązujący. Przecież po kąpieli, czy natrysku trzeba skórkę
              nawilżyć, prawda?
    • milka968 Re: brązowa skóra 18.05.06, 12:59
      Wiecie co? Czytam i czytam i nie moge sie doszukac przeciwwskazan do uzywania
      balsamow brazujacych. Jedyny skladnik, ktorego sie troche obawiam, a wystepuje
      w kosmetykach brazujacych to beta-karoten (prekursor aktywnej witaminy A). Nie
      powinno sie jej przedawkowywac w ciazy, ale jesli sie tylko smaruje cialo to
      raczej tego zrobic nie mozna. Tak wiec chyba jednak kupie tego Jonhson's
      Holiday Skin a na nastepnej wizycie dopytam lekarke. Czasem mam wrazenie, ze
      popadam w paranoje juzsmile Tez tak macie? Do tej pory nie wiem np. czy farbowanie
      wlosow w ciazy szkodzi. Chodzilam z odrostami, bo wyczytalam kiedys ze nie
      wolno. Potem znalazlam gdzies, ze wolno. Zaryzykowalam i wszystko z Frankiem
      jest oksmile Rozwija sie cudownie.
      Moze nie powinnysmy tak bzikowac?
      Pozdrawiam Was wszystkie
      • magdalenas10 Re: brązowa skóra 18.05.06, 13:22
        ja jak byłam w 19 tyg ciazy byłam na weselu, i nie wyobrazam sobie bym poszła
        tak strasznie blada.uzyłam samoopalacza z avonu.tydzien przed i pozniej dwa dni
        przed wyjsciem.co prawda brzuszka nie smarowałam.posmarowałam sie do połowy
        oprócz brzucha.pozniej czasem zdarzało mni sie twarz i dekolt smarowac.lekarz
        nie miał żadnych przeciwwskazań, widział przy badaniu ze jestem opalona do
        połowy( to było zimą)i zatował sobie ze mnie że dziwnie pigmentuje w ciazy.
        widziałam tez dziewczyny w 100% po solarium w ciazy i pozniej ze zdrowymi
        dziciaczkami,,ale to juz wg mnie głupota, bo to przeciez szkodliwe promienie w
        ogole, a co dopiero dla takiego maleństwa w brzuszku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka