sunny2006 18.05.06, 18:28 bylam u lekarza juz dwa razy, mialam USG, jest pecherzyk, rozrasta sie ale nie ma jeszcze zarodka...a to juz prawie 6 tydzien czy ktoras z was tez tak miala? kiedy sie pojawi jakis stworek? kiedy bedzie serduszkooo????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 18:30 wiesz co... twoja matka to pewnie w tym czasie jeszcze srednio przeczuwala z ejest w ciazy jedz kwas foliowy i witaminy i nie bierz sobie do bani wszystkiego co pokazuje usg bo wiecej z tego szkody niz pozytku, po co si emasz od razu stresowac... moze ciaza jest mlodsza niz ci sie wydaje?? bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 19:08 Nie warto robić USG wcześniej niż w 7tc,bo potem są właśnie takie dylematy i niepotrzebny stres, idż na USG około 8tc,wtedy jeśli wszystko jest w porządku ,będzie widać i serduszko i zarodeczek Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 19:48 jeżeli morfologia jest ok w tak wczesnej ciązy witaminy mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc, np witamina A. Polecam witaminy naturalne - z owoców, warzyw, soku np z buraczków . Witaminy zawsze zlecała mi gin, ocenaiając morfologię tzn jeżeli jej wskaźniki zaczynały "iść w dół" - ok 4 - 5 miesiąca w moim przypadku. Kwas foliowy jak najbardziej - ale odpowiednie dla wieku ciązy stężenie - np folik Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 20:15 jaga ja myslalam o feminatalu np, witaminach dla ciezarnych przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nei bedzie sie faszerowal w ciazy witamina a Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.g.25 Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 20:31 JA tak mialam ze w 6tc nie bylo nic widac, a to poniewaz - moja ciaza byla mlodsza od tej liczonej od OM. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 21:15 elza78 napisała: > jaga ja myslalam o feminatalu np, witaminach dla ciezarnych przeciez nikt przy > zdrowych zmyslach nei bedzie sie faszerowal w ciazy witamina a dokładnie, ale w swoim składzie wszystkie witaminy dla ciężarnych mają także wit A i dlatego ten suplement powinno włączyć dopiero jak są ku temu wskazania - wynik morfologii ) Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Re: nie ma dzidzi??? :( 18.05.06, 20:35 spokojnie.... moj ginekolog powtarza ze do 12 tyg nalezy spokojnie odczekac. do 12tyg mozna ewentualnie zrobic usg dopochwowe bo na takim brzusznym nic sie nie zobaczy. a nawet jesli cos sie zobaczy to wlansie moze byc tak jak u ciebie- niby cos jest ale nie do konca. Tak jak ktoras z dziewczyn napiasla- nasze mamy nie wiedziala co to usg a byly spokojne juz niedlugo zobaczysz swego malucha w monitorku podczas usg. ja po pierwszym usg do mojego chlopaka powiedzialam "on wyglada jak kosmita"... ))) a teraz czekam na tego kosmite bo to juz 36tc pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś