Dodaj do ulubionych

Effaclar K w ciąży

23.05.06, 19:52
Witajcie. Czy ktoraś z Was stosowała Effaclar K w ciąży? Chcialabym się
upewnić czy nie ma żadnych przeciwskazań.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 20:55
      o boziu...smaruj twarz. na tysiac procent od tego dziecko nie umrze i nie
      bedzie mialo trisomii!
      l i t o s c i!!!!
      • matilde9 Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 23:07
        Wlasciwie to moje pytanie powinno brzmiec czy mozna stosowac kremy z kwasami w
        ciazy. Slyszalam, ze nie. I to nie dlatego, ze mozna zaszkodzic dziecku. A Ty
        jak nie potrafisz nic ciekawego powiedziec to lepiej sie nie odzywaj w ogole.
        • loonia1 Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 23:41
          effaclar k mozna stosowac w ciazy. napisalam e-maila do la roche posay i na
          drugi dzien dostalam odpowiedz, ze cala seria kremow effeclar jest bezpieczna i
          moze byc stosowana przez kobiety w ciazy. w jakims z francuskich czasopism tez
          znalazlam artykul o kosmetykach, ktore mozna stosowac bedac w ciazy i effaclar
          byl wymieniony. z tego co sie orientuje, to nie mozna stosowac kremow z
          retinolem gdyz nadmiar witaminy A moze uszkodzic plod.

pozdrawiam
          • matilde9 Re: Effaclar K w ciąży 24.05.06, 09:31
            Dzieki za odpowiedz. W dwoch aptekach w Warszawie farmaceutki odradzaly mi
            kupno tego kremu (bo kwasy) dlatego tez sie troche wahalam. Nie wiem, moze
            chodzi o podatnosc skory na przebarwienia czy cos w tym stylu (jedna pani nawet
            odradzala mi krem z witamina C smile Ale od czego sa filtry smile Pozdrawiam
            • katrint Re: Effaclar K w ciąży 24.05.06, 10:21
              matilde, masz rację,chodzi o skłonność skóry do przebarwień spowodowaną
              hormonami ciążowymi a zastosowanie kwasów robi ją ją jeszcze bardziej wrazliwą,
              więc twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione.Myślę,że odpowiedni filtr na
              dzień a Effaklar K na noc to jest dobre wyjściesmile))Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka