matilde9 23.05.06, 19:52 Witajcie. Czy ktoraś z Was stosowała Effaclar K w ciąży? Chcialabym się upewnić czy nie ma żadnych przeciwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 20:55 o boziu...smaruj twarz. na tysiac procent od tego dziecko nie umrze i nie bedzie mialo trisomii! l i t o s c i!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matilde9 Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 23:07 Wlasciwie to moje pytanie powinno brzmiec czy mozna stosowac kremy z kwasami w ciazy. Slyszalam, ze nie. I to nie dlatego, ze mozna zaszkodzic dziecku. A Ty jak nie potrafisz nic ciekawego powiedziec to lepiej sie nie odzywaj w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
loonia1 Re: Effaclar K w ciąży 23.05.06, 23:41 effaclar k mozna stosowac w ciazy. napisalam e-maila do la roche posay i na drugi dzien dostalam odpowiedz, ze cala seria kremow effeclar jest bezpieczna i moze byc stosowana przez kobiety w ciazy. w jakims z francuskich czasopism tez znalazlam artykul o kosmetykach, ktore mozna stosowac bedac w ciazy i effaclar byl wymieniony. z tego co sie orientuje, to nie mozna stosowac kremow z retinolem gdyz nadmiar witaminy A moze uszkodzic plod. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matilde9 Re: Effaclar K w ciąży 24.05.06, 09:31 Dzieki za odpowiedz. W dwoch aptekach w Warszawie farmaceutki odradzaly mi kupno tego kremu (bo kwasy) dlatego tez sie troche wahalam. Nie wiem, moze chodzi o podatnosc skory na przebarwienia czy cos w tym stylu (jedna pani nawet odradzala mi krem z witamina C Ale od czego sa filtry Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: Effaclar K w ciąży 24.05.06, 10:21 matilde, masz rację,chodzi o skłonność skóry do przebarwień spowodowaną hormonami ciążowymi a zastosowanie kwasów robi ją ją jeszcze bardziej wrazliwą, więc twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione.Myślę,że odpowiedni filtr na dzień a Effaklar K na noc to jest dobre wyjście))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś