Dodaj do ulubionych

Waga w ciąży

• katerina14 Re: Waga w ciąży 10.07.07, 16:51
      Ja nie mogę... Jak tu czytam niektóre posty to mi się śmiać chce.
      Cieszę się strasznie że jestem w ciąży, jem wszystko co zdrowe i na co mam
      ochotę. Duży apetyt miałam w pierwszym trymestrze, teraz w drugim już normalnie.
      Nie chcę przytyć jak monstrum, ruszam się itd ale szczerze mówiąc myślę o
      tysiącu innych rzeczy a nie analizuję dokładnie ile w tym tyg przytyłam, bo to
      chyba można zwariować. Całe życie uprawiałam intensywnie sport, w ciąży tak się
      stało że musiałam chwilę leżeć. A mojemu facetowi podoba się bardzo wersja
      "ciążowa" i ja się sobie też podobam. Tego Wam życzę - dużo radości i zdrowych
      dzidziusiów. Bo tak mi się coś wydaje że są w życiu rzeczy ważniejsze od tego że
      sie przytyło w ciąży o 2 kg za dużo, ale może się mylęsmile)))
    • anita_24 Re: Waga w ciąży 10.07.07, 17:55
      Hej!ja również mam duże tendencje do tycia i do tego jestem niska:/przed ciążą
      zawsze sie pilnowałam. Na początku wymiotowałam i straciłam 2 kg ale potem
      niewiedząc jeszcze że zaczyna mi sie cukrzyca ciężarnych zaczęłam szybko tyć i
      teraz jestem w 9 miesiącu i na plusie 17 kg jednak od kilku tyg jak trzymam
      diete dla cukrzyków nie przytyłam nic. Każdy organizm jest inny i niemożna
      pisac że ktoś sie obrzera czy jak niektóre dziewczyny leżą calą ciąże i wtedy
      tez więcej przytyją bo jak mają spalic te kalorie?pozdrawiam
    • lila0503 Waga w ciąży 26.06.08, 16:57
      cóż, jestem w 8 tygodniu, przytyłam około 3,5 kilograma. Nie wiem,
      ale widzę znacząca różnicę w swoim ciele, miewam dość częste ataki
      głodu, tak jakbym nie jadła bardzo długo. Staram się ograniczać
      słodycze, zupełnie odrzuca mnie mięso jakiekolwiek, i nie ma
      konkretnie na nic wielkiej chęci, ale niestety mój organizm wciąz
      się domaga, a waga rosnie. Nie wiem czy to takie normalne??????
    • mariika Re: Waga w ciąży 26.06.08, 18:25
      Jestem na początku 37 tc, przytyłam do tej pory około 10kg, od miesiąca waga
      stoi w miejscu (najwięcej przytyłam w II trymestrze), nie ograniczam się w ogóle
      - codziennie obowiązkowa porcja Nutelli, na widok warzywek i gotowanego mięska
      mnie mdli, za to non-stop mogłabym zjadać McDonaldy i inne tego typu świństwa.
      Jedyny wysiłek fizyczny to niezbyt długie spacery z psem (oprócz codziennych zajęć).

Więc do tekstów typu: "Jedynym sposobem na właściwy przyrost wagi jest bardzo
      rozsądna dieta, rezygnacja ze słodyczy i codzienna porcja lekkiego wysiłku
      fizycznego" podchodzę z dużą dawką rezerwy - każdy organizm jest inny.
      • emisia21 Re: Waga w ciąży 27.06.08, 13:52
        22 tydzien i plus 3 kg to uwazam ze tez niewiele, ale zawsze bylam
        okraglutka moze dlatego nie przybieram zbyt mocno
    • misia-26 Waga w ciąży 01.07.08, 07:13
      jestem w 25 tc (6mies) i przytyłam 1,0 kg!!!!! trochę mnie to zaczyna martwić,
      gdy czytam opinie dot. wagi na różnych forach sad Ale dzidzia bardzo ruchliwa a
      ja się ogólnie dobrze czuję i badania też mam ok - może tylko panikuję...
    • dodkowska Re: Waga w ciąży 01.07.08, 20:01
      a mnie ciezko pobic przed ciaza wazylam 50 kg w dniu porodu 98
      heheh ale to dla tego ze rzucialam palenie i musialam miec cos caly
      czas w buzi
    • ewazuza Re: Waga w ciąży 02.07.08, 07:23
      Ja przed ciązą ważyłam ok 56 (zwykle 54 ale zimą utyłam i akurat w dzień w który
      chciałam się za siebie zabrać wyszedł mi pozytywny test c smile)teraz jestem w 26
      tygodniu,połowa 7 msca,i waże 65,ale to tak już od miesiąca bez zmian.Wiem ze
      najgorsze jeszcze przede mnąsmileale nigdy nie zwracałam jakoś uwagi na kilogramy a
      zwłaszcza na to co jem.Lubię zdrowe żarcie więc z tym akurat nie mam problemów
      ale lubię też czekoladę i słodycze i zawsze jadłam je kiedy tylko miałam
      ochotę,tak samo jest teraz w ciąży
    • amerrill Re: Waga w ciąży 02.07.08, 08:32
      36 tc i 20 kg na plusie. Niestety przy wzroście 180cm wyglądam jak słoń, ale
      chyba najwięcej waży mój ogromny brzuch...
      • hecatka Re: Waga w ciąży 11.11.08, 18:07
        jestem otyla, mam 173 cm wzrostu, wage duzo ponad 100 kg. Zanim
        zaszlam w ciaze nie wazylam sie, bo mam wielka odraze do warzenia
        sie. Ale jak zaszlam w ciaze zauwazylam, ze chudne, po ubraniach
        stwierdzam, ze schudlam okolo 10 kg - do pierwszego wazenia przy
        zakladaniu karty ciazy.
        Teraz jestem w 29 t.c. a moja waga nie drgnela, co mnie bardzo
        cieszy, bo dzieciatko jest zdrowe, wazy prawidlowo. Brzuch zaczelo
        byc mi widac dopiero od 2 tygodni, ale i tak ktos kto nie wie ze
        jestem w ciazy raczej nie zauwazy. Troche jednak zaniepokojona
        zapytalam mojego lekarza, czy to dobrze, dostalam odpowiedz, ze
        dopoki dziecko rozwija sie prawidlowo a w moczu nie mam acetonu, to
        nie powinnam sie przejmowac i cieszyc, ze bede miala mniej do
        zrzucenia po porodzie smile Moja kolezanka, ktora jest w 29 t.c.,
        przytyla 9 kg.
        Mysle, ze tycie w ciazy to sprawa indywidualna i nie ma co sie
        przejmowac, oczywiscie nie mozna tez pochlaniac nie wiadomo jakich
        ilosci jedzenia tylko dlatego, ze "jest sie w ciazy".
        • bbuziaczekk Re: Waga w ciąży 12.11.08, 14:28
          Ja obecnie jestem w 24 tygodniu na plusie mam 3 kg, waga zaczeła
          dopiero sie podnosic od 20 tygodnia, do 20 tygodnia ani drgneła a
          dokladnie drgneła ale o 2 kg w dol (mdłosci i wymioty) wzrostu mam
          158 waga sprzed ciazy 61-62, te 3 kg poszły mi tylko w brzuch i
          troche w piersi i nigdzie wiecej.....
    • jastek24 Waga w ciąży 23.02.09, 16:53
      Ja jestem w 21 tyg ciązy i jak na razie od poczatku ciąży schudłam
      3,5 kg. Lekarz ginekolog uspakaja mnie ze nie ma się czym martwić bo
      brzuch mam odpowiednio duzy jak na ten okres ciązy, zatem dziecko
      rośnie.
    • mia_siochi gwoli uspokojenia: 18.03.11, 15:54
      Przybrałam w ciąży 17 kilo (przynajmniej o tym wiem, w którymś momencie przestałam się ważyć;D), głównie w ostatnim trymestrze i głównie w postaci opuchniętych nóg. Ale waga nie kłamie wink
      10 kg zostawiłam na sali porodowej, reszty pozbyłam się w 2 tyg.
      Więc luzik smile W ciąży jedzenie to chyba jedyna przyjemność...
    • skakanulla Waga w ciąży 21.03.11, 15:51
      podczas ciazy nei liczy sie to ile Wam przybedzie tylko waga dziecka. jesli ktoras przytyje +20 kg to:
      a) albo naprawde miala parcie na jedzenie
      b) tendencja do tycia
      Jestem w 19 tygodniu ciazy i przytylam 1,5 kg jedzac doslownie wszystko rowniez slodycze.wyniki mam ksiazkowe wiec nie stresuje sie na zas co w tym stanie nie jest wskazane.
      Niektore kobiety podczas ciazy maja taka przypadlosc ze przybieraja dopiero po 20 tygodniu czyli w drugiej polowie ciazy i nie koniecznie 2x szybciej i 2x wiecej.
      Reasumujac -nie ma czym sie przejmowac ze sie przytylo za malo badz za duzo - na to nie ma sie po prostu wplywusmile
      • julita165 Re: Waga w ciąży 21.03.11, 16:16
        No ja jednak myślę, że mam problem z tym tyciem. Faktem jest, że całe życie mam problemy z nadwagą, tzn. jakbyście mnie zobaczyły przed ciążą to do głowy by wam to nie przyszło bo utrzymywałam rozmiar 34-36 przy wzroście 170cm. Tylko, że polegało to na permanentnej diecie 1000 kcal. Tak się przyzwyczaiłam że było mi z tą dietą bardzo dobrze, czułam się świetnie i wyniki badań krwi z początków ciąży potwierdziły że krzywdy sobie nie zrobiłam - wypadły jak w podręczniku. Ta dieta była jednak dość nietypowa bo ja jestem łasuch i jak sobie jednego dnia pozwoliłam z łakomstwa czy przy okazji jakiejś imprezy to następnego robiłam taka prawie głodówkę i tak w kółko. Lekarz jednak stanowczo odradził trzymanie się takiej diety w ciąży i kazał jeść normalnie. Może ja już nawet nie wiem co to znaczy, staram się nie objadać ale jednak jem normalne posiłki, staram się nie jeść słodyczy, dietę mieć różnorodna, owoce, warzywa, błonnik ( zaczęłam jeść pieczywo, którego tak naprawdę nie lubię i jadłam bardzo rzadko ), mięso też czerwone ( a jadłam tylko kurczaka i ryby ), ale głównie gotowane a nie jakieś smażone albo co gorsza w sosie, zupy to jem tylko takie jak dla niemowląt - rozgotowane warzywa z mięsem kurczaka... Pewnie, że parę razy skusiłam się na słodycze ale...ja już przytyłam 5 kg ! a to dopiero początek 13 tc ! I wcale nie poszło mi w brzuch, którego właściwie w ogóle nie widać tylko tak jak zwykle jak tyję czyli w żołądek + plecy...no masakra. Sama nie wiem co robić...może by się trochę poodchudzać.
        • oleska1973 Re: Waga w ciąży 21.03.11, 17:10
          To u mnie ten sam przypadek co u julity ,przed ciążą ważyłam 54 kg. a teraz 70- 34 tydz. ciąży i to chyba organizm sobie odbija tą wieczną niedowagę.Ja całe życie byłam na diecie, to jest moja trzecia ciąża i w poprzednich też tak tyłam ale potem wracałam szybko do formy mam nadzieję,że teraz też tak będzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka