agatkaprz 29.05.06, 14:12 Witajcie jestem w 40 tygodniu przed chwilą zauważyłam ze plamie czy to juz poród i czy mam jechać juz do szpitala,skurczy nie mam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olera24 Re: plamie szybko 29.05.06, 14:15 a może to czop odchodzi?? zadzwoń do położnej, jak nie masz to do lekarza lub na izbę przyjeć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka81 Re: plamie szybko 29.05.06, 14:36 Plamienie w moim przypadku oznaczało właśnie rozpoczęcie porodu ale do finału było jeszcze daleko jakieś 36 godz. Więc spokojnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_n2 Re: plamie szybko 29.05.06, 14:53 Ja jechałabym na Izbę przyjęć. Plamienie w ciąży zawsze jest niepokojące, tym bardziej że to już 40 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: plamie szybko 29.05.06, 14:59 jesli nie odszedl ci wczesniej czop, to nie ma powodu do niepokoju, bo wlasnie to on Odpowiedz Link Zgłoś
kwb4 Re: plamie szybko 29.05.06, 15:02 Ja jechałam do szpitala, ale okazało się, że jeszcze muszę trochę poczekać Zadzwoniłabym do szpitala i zapytała się co mam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
cookee2 Re: plamie szybko 29.05.06, 15:05 Ja bym pojechała do szpitala ,krwawienie może być spowodowane np odklejeniem łożyska. Nie ryzykuj te kilka godzin w domu niczego dobrego nie przyniesie.A nawet jeżeli masz czekać na poród kilka godz. lub dni w szpitalu to nic w porównaniu z poczuciem bezpieczeństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_n2 Re: plamie szybko 29.05.06, 18:27 telefon do lekarza niewiel pomoże, bo niestety przez telefon nic nie widać. 40- ty tydz. to czas najwyższy na poród, więc tak czy inaczej musisz już urodzić (lepiej już być pod kontrolą lekarzy) Odpowiedz Link Zgłoś