yenepher 07.06.06, 15:38 ostry bol w podbrzuszu, taki jakby klujacy skurcz, chwyta z nienacka i puszcza po kilku min. Ale bol je przerazliwy, czasami boje sie, ze upuszcze dziecko. mialycie to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusia00 Re: 2 tyg po cc 07.06.06, 17:06 witaj ja niemialam cesarki ale po porodzie tez mialam takie bole to macica sie kurczyla bol okropny.Moze ty masz bol z innego powodu niewiem jak to jest po cesarce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: 2 tyg po cc 07.06.06, 17:08 Jestem po cc 8 tygodni i nie miałam żadnego bólu, a właściwie już po 5 dobie po cc zapomniałam,że byłam kiedykolwiek cięta, bo nic nie bolało i blizna wyglądała jak cieniutki włos. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: 2 tyg po cc 07.06.06, 19:48 Mysle,z e to kurczaca sie macica.ja na poczatku odczuwalam to przy karmieniu, ktore wspomaga obkurczanie sie macicy.Bol byl nieprzyjemny, ale chybab nie az tak silny jak twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1jar1 Re: 2 tyg po cc 07.06.06, 21:59 Ja CC miała w 2005 w styczniu i musze ci powiedzieć ze brzuch bolał mnie okropnie, nie miałam i do tej pory nie mam czucia w podbrzuszu na wysokości pępka pozatym miałam wrażenie że ciało nad szwem nie nalezy do mnie było tak zdrętwiałe przez około 6 miesiecy. Mało pocieszające , najlepiej daj sobie jeszcze troche czasu i obserwuj sie dokładnie jezeli objawy nie miną idź i zrób USG pa Odpowiedz Link Zgłoś
papuga_5 Re: 2 tyg po cc 08.06.06, 03:09 Ja tez mialam cesarke ale nie pamietam zebym miala takie nagle skorcze o jakich ty piszesz. Mialam silny bol ale szwow i nie moglam sie podniesc. Bolaly mnie szwy mocno przez 3 miesiace. Mialam tez infekcje bo zostawili mi jakies resztki blon, takze musialam brac antybiotyki. Mysle ze dla spokoju powinnas isc do lekarza zeby zrobic USG. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska77 Re: 2 tyg po cc 08.06.06, 09:21 cc miałam już półtora roku temu, ale pamiętam, że gdzieś tak około 2 tygodni po cc miewałam takie nagłe bóle, były silne, ostre. Nie pamiętam dokładnie, ale przeszły mi chyba po kolejnych 2 tygodniach - czyli jakiś miesiąc po cc. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: 2 tyg po cc 08.06.06, 11:27 dzieki dziewczyny za odpowiedz. faktycznie poobserwuje jeszcze z tydzien i pojde do lekarza jak nie minnie. zazdrsze cienkiej blizny, ja ma pionowa "drabinke". a przy okazji-kiedy zaczelyscie jezdzic na rowerze i plywac? Odpowiedz Link Zgłoś