Dodaj do ulubionych

brzuszek...

17.06.06, 14:51
mam pytanie, w zasadzie do dziewczyn które już urodziły, czy wielkość brzucha
zależy od wielkości dziecka? jestem w 24tc i brzuch wydaje mi się dość spory...
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: brzuszek... 17.06.06, 15:00
      Absolutnie.Moj Bartek wazyl 4050 a brzuch mialam naprawde maly.W zasadzie do 7
      miesiaca wchodzilma we wszystkie ciuchy, a w szersze to i w 9 tym.
      • moniaj77 Re: brzuszek... 17.06.06, 15:38
        też się nad tym zastanawiałam, ale mój gin powiedział że wielkośc brzycha nie
        ma znaczenie u mnie też zaczął się pojawiac pod koniec 7 miesiąca. Podobno
        osoby które są niskie częściej mają większe brzuchy.
        Mam tydzień do terminu a w pasie 105 cm chyba niewiele i mimo wszystko cały
        czas mi się wydaje że moja niunia będzie mała, niedługo się przekonamsmile
        • azoorek Re: brzuszek... 17.06.06, 17:04
          ja mam spory brzuch teraz i przy pierszej ciazy tez mialam, ale dziecko srednie
          (3300). Kazdy mi mowil w pracy, ze beda blizniaki- no ale to taka budowa ciala.
        • mirabellka26 Re: brzuszek... 17.06.06, 17:07
          no własnie ja też jestem niska, to widocznie coś w tym jest a w pasie mam 96cm(!)
          • slonko771 Re: brzuszek... 17.06.06, 23:26
            chciałam napisac ile mam ja ale jak na złosc nie moge znalesc nic do
            mierzenia , centymetr krawiecki wcieło mijuz jakis czas temu dzis widziałam
            gdzies linijkę juz odmiezyłam długosc nitką ale jak na złosc jej tez teraz nie
            moge znalesc wiec na razie nie wiem mile ma mój brzuch ,tez jestem w 24tc.jak
            mi sie objawi jakas miarka napisze przed ciąza miałam cos 70
            • mirabellka26 Re: brzuszek... 17.06.06, 23:36
              dobra poczekamwink
              • nowakaga5 Re: brzuszek... 18.06.06, 09:42
                A w którym tyg musiałyście przejść na ubrania ciążowe?
                • mirabellka26 Re: brzuszek... 18.06.06, 11:21
                  ja tam do tej pory wchodzę w moje stare ciuchy
                  • slonko771 Re: brzuszek... 18.06.06, 12:04
                    jak Ty to robisz ???? wg mojej linijki i kawałka nitki mam 89 w pasie i nie
                    mieszcze sie mozna powiedziec ze w prawie nic, jesli chodzi o dół, bluzeczki
                    bawełniane rozciągaja sie , ale resztę wczoraj zaczełam odwieszac w drugą czesć
                    szafy bo pewnie niepredko cos mi sie przyda
    • 30mama Nie zależy:) 18.06.06, 13:35
    • 30mama Nie zależy:) 18.06.06, 13:40
      Sorki, za szybko wcisnęłam. Myślę ze wielkość brzucha nie ma nic do wielkości
      dziecka. W dwóch ciążach miałam brzuch taki sam(różnica chyba 4 cm w pasie) i
      jedno ważyło 3 z kawałkiem...a drugie 4 z kawałkiemsmileRóżnica polegała na tym, że
      w pierwszej ciąży brzuch rósł mi bardzo powoli i systematycznie a w drugiej już
      w 3 miesiącu wyglądałam jak w piątymsmile. Ale właśnie od 5 miesiąca brzuch
      "stanął" w miejscu i do porodu był taki jak w pierwszej ciąży
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka