mirabellka26 17.06.06, 14:51 mam pytanie, w zasadzie do dziewczyn które już urodziły, czy wielkość brzucha zależy od wielkości dziecka? jestem w 24tc i brzuch wydaje mi się dość spory... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: brzuszek... 17.06.06, 15:00 Absolutnie.Moj Bartek wazyl 4050 a brzuch mialam naprawde maly.W zasadzie do 7 miesiaca wchodzilma we wszystkie ciuchy, a w szersze to i w 9 tym. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaj77 Re: brzuszek... 17.06.06, 15:38 też się nad tym zastanawiałam, ale mój gin powiedział że wielkośc brzycha nie ma znaczenie u mnie też zaczął się pojawiac pod koniec 7 miesiąca. Podobno osoby które są niskie częściej mają większe brzuchy. Mam tydzień do terminu a w pasie 105 cm chyba niewiele i mimo wszystko cały czas mi się wydaje że moja niunia będzie mała, niedługo się przekonam Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: brzuszek... 17.06.06, 17:04 ja mam spory brzuch teraz i przy pierszej ciazy tez mialam, ale dziecko srednie (3300). Kazdy mi mowil w pracy, ze beda blizniaki- no ale to taka budowa ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka26 Re: brzuszek... 17.06.06, 17:07 no własnie ja też jestem niska, to widocznie coś w tym jest a w pasie mam 96cm(!) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 Re: brzuszek... 17.06.06, 23:26 chciałam napisac ile mam ja ale jak na złosc nie moge znalesc nic do mierzenia , centymetr krawiecki wcieło mijuz jakis czas temu dzis widziałam gdzies linijkę juz odmiezyłam długosc nitką ale jak na złosc jej tez teraz nie moge znalesc wiec na razie nie wiem mile ma mój brzuch ,tez jestem w 24tc.jak mi sie objawi jakas miarka napisze przed ciąza miałam cos 70 Odpowiedz Link Zgłoś
nowakaga5 Re: brzuszek... 18.06.06, 09:42 A w którym tyg musiałyście przejść na ubrania ciążowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka26 Re: brzuszek... 18.06.06, 11:21 ja tam do tej pory wchodzę w moje stare ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 Re: brzuszek... 18.06.06, 12:04 jak Ty to robisz ???? wg mojej linijki i kawałka nitki mam 89 w pasie i nie mieszcze sie mozna powiedziec ze w prawie nic, jesli chodzi o dół, bluzeczki bawełniane rozciągaja sie , ale resztę wczoraj zaczełam odwieszac w drugą czesć szafy bo pewnie niepredko cos mi sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Nie zależy:) 18.06.06, 13:40 Sorki, za szybko wcisnęłam. Myślę ze wielkość brzucha nie ma nic do wielkości dziecka. W dwóch ciążach miałam brzuch taki sam(różnica chyba 4 cm w pasie) i jedno ważyło 3 z kawałkiem...a drugie 4 z kawałkiemRóżnica polegała na tym, że w pierwszej ciąży brzuch rósł mi bardzo powoli i systematycznie a w drugiej już w 3 miesiącu wyglądałam jak w piątym. Ale właśnie od 5 miesiąca brzuch "stanął" w miejscu i do porodu był taki jak w pierwszej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś