mikusia84 21.06.06, 13:35 Witam To mój 25 tc i od paru dni odkąd zaczęły się upały spuchły mi kostki i całe stopy. Teraz w sobotę wychodze za mąż dlatego chciałam zapytać czy jest jakiś sposób na zmniejszenie tych obrzęków. Poradźcie proszę !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaasma Re: Obrzęki :( 21.06.06, 13:55 wiem coś o tym bo sama jestem w 37 tyg. i obrzęki mam jak diabli.przed ślubem pewnie jesteś bardzo zabiegana ale jak możesz najwięcej odpoczywaj z nogami uniesionymi do góry, poza tym jest dużo kremów i żeli chłodzących do stóp,moczenie stóp w chłodnej lub nzwet zimnej wodzie z dodatkiem soli do stóp na opuchliznę i obrzęki.znajdż sposób dobry dla ciebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: Obrzęki :( 21.06.06, 14:27 Mi się stopy dosłownie wylewają z butów. A mieszcze sie tylko w jedne klapki. Koszmar. Dziwne, że puchną tylko w dni powszednie, kiedy pracuję a w weekendy kiedy dużo leżę z nogami do góry to jakoś mniej w aptece poradzono mi żel do opuchnietych stóp z wyciągiem z kasztanowca. Nie wiem czy pomaga ale po aplikacji jest zdecydowanie przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia1979 Re: Obrzęki :( 21.06.06, 14:57 Moja lekarka przepisała mi Hydrochloraothiazidum i po 3 dniach brania po 1 tab. nie było śladu po obrzękach. Skontaktuj sie ze swoim lekarzem prowadzącym. Nie wypływa ten lek na dzidzię, a obrzęki zejdą z pewnością do soboty Wszystkiego dobrego!!! Odpowiedz Link Zgłoś