Dodaj do ulubionych

Artroskopia kolana

02.10.24, 19:10
Witam, zbliża mi się termin artroskopii kolana, mam natomiast lekkie wątpliwości, ponieważ owe kolano było spuchnięte, obolałe, w pewnym momencie się przestało prostować przez jakieś 3dni. Dałem nodze odpocząć, obrzęk znikł i inne dolegliwości również, i teraz pojawia się pytanie czy ktoś też tak miał ?? Od miesiąca kolano wgl nie daje o sobie znać czy to normalne ? Zastanawiam się po prostu czy ta operacja jest konieczna ? Z góry dziękuję i życzę wszystkim zdrówka przede wszystkim! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Artroskopia kolana 02.10.24, 20:01
      Wszystko zależy od tego, z jakiego powodu tę artroskopię ci zlecono.
      Przed zabiegiem pogadasz z lekarzem.
      Jakieś prześwietlenie chyba miałeś robione?
      Jak nie, to szybko zrób.
      W USG stawu kolanowego najlepiej widać tkanki miękkie.
      RTG i tomografia komputerowa kolan z kolei świetnie radzą sobie z ukazywaniem kości.
      Wszystkie struktury naraz, w tym te położone bardzo głęboko, uwidaczniają się jednak wyraźnie tylko podczas rezonansu magnetycznego
      • pitmilcirtym Re: Artroskopia kolana 02.10.24, 20:12
        Jasne, zapomniałem dodać, że miałem robione prześwietlenia i dopiero rezonans magnetyczny wykazał, że mam jakieś odłamki kości w nodze i kawałek kości łączącej kości udową z piszczelową jest ,,luźny” i zrobiła się w owym kolanie dziurą, którą lekarz powiedział, że trzeba załatać bądź jeśli będzie to możliwe ten odłamek przytwierdzić z powrotem do kolana.
        • sp9tcu Re: Artroskopia kolana 02.10.24, 22:52
          W takim przypadku zabieg jest konieczny i by mnie zwlekał bo objawy mogą wrócić z wojną albo strojoną a nawet 10 razy większą siłą
          • pitmilcirtym Re: Artroskopia kolana 04.10.24, 06:48
            Dziękuję za odpowiedź, czasami wracają ale tak ,,lekko” i lekarz to samo powiedział, że będą lepsze i gorsze dni. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka