malgosia_100 28.06.06, 11:16 czy warto zrobić badania prenatalne? nieinwazyjne oczywiście...może któraś z was już robiła.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: badania prenatalne 28.06.06, 11:22 Niedawno był już ten temat poruszany forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=44204521&a=44204521 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_100 Re: badania prenatalne 28.06.06, 11:33 dziękuję, ale się naczytałam....ale już wiem wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
abloch5 Re: badania prenatalne 28.06.06, 11:33 Witam!! robiłam te badania w 21 tyg. polecam z całego serca!!widzisz tego małego srajtka .jego nóżki,rączki,ziewanko...ale to nie wszystko!!lekarz ogląda pracę i rozmiary narządów wewnętrznych twojego dziecka. Może to trochę niepokojące ,ale wiesz już prawie wszystko o twoim dzieciątku!Nawet gdyby było coś nie tak-a będzie ok,to już bardzo wcześnie można zacząć leczyć smerfa.To ważne badanie!wyklucza główne wady płodu:zespól downa itp. trwa długobo ok.45 min,ale polecam.zabierz ze sobą tatusia.Niech też popatrzy na swojego potomka!!!!To bardzo zbliża.a poza tym to jeśli będziesz chciała to lekarz ci nagra badanie na płytę. Ja po powrocie z tego usg przynajmniej 2 godziny przewijałam i oglądałam ten cód.polecam gorąco iżyczę Wam zdróweczka moi kochani.pa Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: badania prenatalne 28.06.06, 12:23 Ale o czym Ty piszesz? Dziewczynie chyba nie chodzi o USG, tylko o testy z krwi PAPPA, potrójny, zintegrowany, ewentualnie amniopunkcję i resztę. Ja robiłam PAPPA na NFZ i polecam Odpowiedz Link Zgłoś