Dodaj do ulubionych

szyjka 1 cm - kiedy poród?

07.07.06, 12:10
Tak sie zastanawiam, byłam dziś u mojej gin i powiedziała, że szyjka skróciła
mi się do 1 cm. Teraz zaczynam 38 tydz. ciąży, brzuch mam już nisko, skurcze
wieczorne też.
Jak myślicie kiedy może zacząć się poród?
Obserwuj wątek
    • 24lena tez czekam :) 07.07.06, 12:28
      moge sie dolaczyc?
      u mnie 35 tydz...3 cm...skorcze...Igor glowa w miednicy...
      ponoc moze sie zaczac w kazdej chwili no to czekamy...
      • agular Re: tez czekam :) 07.07.06, 12:44
        ja z opuszczonym brzuchem chodzilam równo miesiąc smile a czop odszedl mi na 2 tyg
        przed porodem
        • 24lena Re: tez czekam :) 07.07.06, 12:50
          moj czop odszedl w zeszlym tyg,ale nie w calosci(mialal wstrzymywant porod
          przez 3 doby)...brzusio te nisko...juz bym chciala miec Igorka przy sobie smile
          • beatka202 Re: tez czekam :) 08.07.06, 23:07
            Dwa tygodnie temu odszedl mi czop a od tygodnia szyjka ma 1 cm i przepuszcza dwa
            palce.mam skurcze ale nie regularne i latam co 3 dni na KTG.Polozna zalecila
            picie herbatki z malin i indukcje porodu z mezem...zart poprostu powalajacy.Sa
            upaly jestem w 40 tyg.mam juz dosc tej niepewnosci wolalabym zeby dali mi
            kroplowke z oksytocyna na wywolanie i juz miec to za soba!!!
          • aga55jaga Re: tez czekam :) 09.07.06, 00:13
            no skoro to 35 tydzień - lepiej będzie dla Igorka jak sobie jeszcze "posiedzi"
            i dojrzeje big_grin
    • beta73 Re: szyjka 1 cm - kiedy poród? 08.07.06, 23:15
      ja mam rozwacie na 2cm, szyjkę skrócona o 50%, skurcze przepowiadające i nic
      poza tym sie nie dzieje, termin minął 6.07, pierwszą ciąże też przenosiłam 6 dni
    • hanka2501 Re: szyjka 1 cm - kiedy poród? 09.07.06, 09:01
      Trochę tego nie rozumiem bo jak szyjka może być lekko skrócona i mieć
      rozwarcie?? Przecież szyjka najpierw się skraca a jak już jest skrócona to
      zaczyna się rozwierać. Ja w każdym razie termin mam na 12go i co wieczór a
      nawet w ciągu dnia czuję skurcze. Rozwarcie od poniedziałku na 3 cm i czop
      odchodzący od wtorku. Mam nadzieje, że też już wkrótce córeczka będzie chciała
      wyjść. Chodzę co drugi dzień na ktg i najzabawniejsze jest to, że jak jestem
      podłączona to zero skurczy a jak mnie odłączą to znowu się zaczyna. Ehh
      • beta73 Re: szyjka 1 cm - kiedy poród? 09.07.06, 09:20
        nie jest tak jak piszesz hanka, szyjka czasem się skraca bez rozwierania a
        czasem jednocześnie skraca się i rozwiera, ja w 36 tc miałam skróconą o 30%
        bez rozwarcia a w 39tc miałam skróconą o 50% z 2cm rozwarciem, generalnie
        skracanie szyjki prowokuje rozwieranie dlatego niektórym kobietom w czasie
        ciaży zakłada się pessar na szyjkę żeby sie nie rozwierała, pozdrawiam życze
        terminowego porodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka