Dodaj do ulubionych

obecność lekarza prowadzącego przy porodzie

09.07.06, 14:22
Mam pytanie, i prosze o pomoc: jeśli mój lekarz prowadzący ciąże w czasie
mojego porodu nie bedzie miał dyżuru, to czy wcześniej moge go prosić aby za
dodatkową opłatą uczestniczył przy porodzie?? Czy miałyście tak?? Ile wynosi
taka opłata. Dzieki za odpowiedzsmile))
Obserwuj wątek
    • aniulekxxx Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 14:31
      prosze o odpowiedź!!!!
      • blaszany_dzwoneczek Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 14:35
        Może trochę cierpliwości?
      • tiuia Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 17:19
        Mozesz sobie prosic, ale na takie pytanie i tak nikt ci nie odpowie. Przeciez to
        swojego lekarza powinnas zapytac o to, czy to jest mozliwe, i ile ewentualnie
        kosztuje. Nie sądzę żeby wśród nas był jasnowidz. Poza tym ceny wizyt, asysty
        przy porodzie, zzo - jednym slowem ceny wszystkiego różnią się w każdym mieście
        i w każdym szpitalu.
        • aniulekxxx do tiuia 09.07.06, 17:55
          byc może sie mylę ale to forum jest chyba od tego aby pytac. Nie odwołuje sie
          do wiedzy nadprzyrodzonej lecz zwyczajne proszę o dzielenie sie wiedza jeśli
          takowa ktoś posiada!!!!!!!!
    • beta73 Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 14:44
      są lekarze którzy sie na to zgadzają, są tacy którzy sie nie zgadzają, muszisz
      porozmawiać ze swoim lekarzem prowadzącym, może np. okazać się że wtedy będzie
      na urlopie itd, to indywidualna sprawa, z tym że trzeba to uzgodnić
      wcześniej ,nie na 2 godziny przed porodem pozdrawiam
    • m_aja Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 14:45
      w szpitalu otrzymałam informację, że jeśli lekarz dyzuru nie ma to nie ma prawa
      przebywać na oddziale, nawet jesli sie mu zapłaci. Ale pewnie co kraj to
      obyczaj więc może w innych szpitlach jest inaczej.
      Pozdrawiamsmile
    • intuicja77 Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 16:41

Urodziłam 14 czerwca tego roku i powiem Ci ,że zamiast płacic lekarzowi ,
      zaiwestowałabym w DOBRĄ położną! To ona bedzie z Toba cały czas!
      Do mnie lekarz przyszedł tylko na szycie krocza.
      Pozdrawiam!!
      • skarb_x Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 18:08
        Rodząc 7 lat temu, miałam to szczęście, ze mój lekarz był przy porodzie.
        Pomogła mi znieść najgorsze chwile, później mnie zszyła ( a zrobiła to bardzo
        dobrze, bo inny lekarz nie wierzył, że byłam zszywana). Jestem teraz w 37 tc i
        mama nadzieję, że również trafię na jej dyzur. Na wizyty chodziłam prywatnie,
        ale za poród nie chciała wziąć pieniedzy ( z wielką łaską wzięła kawę i
        bombonierkę). Poza tym, dlaczego mamy płacić położnym czy lekarzom? Sami
        przyczyniamy się do korupcji, a później narzekamy ze lekarze biora łapówki.
        • zosia_771 Re: obecność lekarza prowadzącego przy porodzie 09.07.06, 18:19
          Hej,

To zależy od miasta i od lekarza, w Szczecinie to koszt okolo 1500, za cesarkę
          na życzenie 3000.

Pozdrawiam,
          zosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka