Dodaj do ulubionych

kaszel a obawa o dzidzie

15.07.06, 11:44
jestem w 17tc prawie 18tc i czekam na pierwsze ruchy a od kilku dni chwycilo
mnie przeziebienie.teraz od 2 dni uporczywy kaszel suchy,juz prawie przechodzi
ale sa jeszcze napady gdzie przez kilka minut mecze sie i caly brzuch az z
tego boli.czy takie mocne pokaslywanie ma jakis wplyw na moja dzidzie,mam
nadzieje ze tylko sobie poskacze ale martwie sie czy nic to nie aszkodzi,biore
syrop stodal i tabletki dossania homeopatyczne.prosze odpiszcie bo jestem na
l4( bylo agrazjace poronienie) i w zwiazku z tym wszystkim okopnie sie martwie
Obserwuj wątek
    • pasikonik10 Re: kaszel a obawa o dzidzie 15.07.06, 12:06

nie wiem czy pomogę ale moim zdaniem powinnas iśc do lekarza i dostać
      antybiotyk ( o ile to infekacja bakteryjna). Ja byłam chora w 5 tc i początkowo
      leczyłam się wszytskim co sie da ziołowym- cebule, stodal, czosnek, tymianek
      itp. i bylo mi coraz gorzej i kaszel mi sie nasilał... sad Doszło do tego ze z
      tego silnego kaszlu zaczęłam plamić. Koniec był taki ze dostałam antybiotyk po
      którym za 2 dni było super. Aha- i duphaston i reżim leżenia w łóżku. I tak jak
      Ciebie bolał mnie brzuch od mojego suchego kaszlu bezproduktywnego
    • aggy80 Re: kaszel a obawa o dzidzie 15.07.06, 12:08
      w 18 tc strasznie sie przeziebilam i kichalam prawie caly czas, myslalam ze mi
      brzuch wyskoczy ale spoko, blizniaczkom nie zaszkodzilo, teraz w 21tc wspaniale
      sie ruszaja takze nie martw sie nas zapas!

> jestem w 17tc prawie 18tc i czekam na pierwsze ruchy a od kilku dni chwycilo
      > mnie przeziebienie.teraz od 2 dni uporczywy kaszel suchy,juz prawie przechodzi
      > ale sa jeszcze napady gdzie przez kilka minut mecze sie i caly brzuch az z
      > tego boli.czy takie mocne pokaslywanie ma jakis wplyw na moja dzidzie,mam
      > nadzieje ze tylko sobie poskacze ale martwie sie czy nic to nie aszkodzi,biore
      > syrop stodal i tabletki dossania homeopatyczne.prosze odpiszcie bo jestem na
      > l4( bylo agrazjace poronienie) i w zwiazku z tym wszystkim okopnie sie martwie
    • kocurrrr Re: kaszel a obawa o dzidzie 15.07.06, 13:17
      Przekaszlałam cały pierwszy trymestr (teraz 39 tydz.).Miałam anginę , zapalenie
      zatok i zapalenie oskrzeli, wzięłam 2x antybiotyk zalecony przez dinekologa.
      Dziecko jest zdrowe i bardzo ruchliwe- tak przynajmniej twiedzą doktorzy.
    • 5_monika Re: kaszel a obawa o dzidzie 15.07.06, 21:28
      napisz kiedy masz ten kaszel, w nocy też ?
      • niuska231 Re: kaszel a obawa o dzidzie do 5 monika i reszty 16.07.06, 09:21
        kaszel jest przewaznie w nocy lub nad ranem w ciagu dnia tylko pokaskluje juz od
        czasu do czasu.dzis juz przespalam cala noc tyko o 5 sie przebudzilam bo mnie
        drapalo w gardle i musialam pokaszlec.wydaje mi sie ze juz przechpdzi ale izyte
        u gina mam dopiero 26 lipca i boje sie o moje malenstwo
        • patma11 Re: kaszel a obawa o dzidzie do 5 monika i reszty 16.07.06, 12:22
          Hej! Ja też miałam silny,męczący kaszel gdzieś ok 18 tyg ciąży. Nasilający się
          szczególnie wieczorem, po położeniu się do łóżka.Nie brałam antybiotyków bo
          szkoda mi było dzidziulki. Spróbowałam wyleczyć się homeopatią. Polecam: firma
          Lehning- syrop Phytotux i kropelki L-52. Pomogło. Oczywiście jeśli kaszel po
          paru dniach nie ustąpi nie obejdzie się bez lekarza i pewnie antybiotyku. Ale
          tym też się nie przejmuj, napewno przypisze Ci taki który nie zaszkodzi dziecku.
          Pewne jest że najgorsze jest nic nie robić, tzn nie leczyć. Pozdrawiam. Mama 25
          tygodniowej Zuzi
          • aggy80 Re: kaszel a obawa o dzidzie do 5 monika i reszty 16.07.06, 12:33
            idz do internisty!
        • 5_monika Re:niuska231 16.07.06, 13:49
          odpiszę na pocztę
    • mynia0 Re: kaszel a obawa o dzidzie 16.07.06, 12:45
      byłąm mocno przeziębiona 2 razy w I trymestrze, do tego leżałam, bo ciaża była
      zagrożona i przy każdym ataku kaszlu miałam wrażenie, ż emoje dziecko za moment
      mi wypadnie z macicy wink ale nie wypadło smile)) ma się świetnie.

gin zalecił mi syropek dla dzieci - jakiś malinowy, trochę pomagało, ale i tak
      swoje wykaszleć musiałam. jak będziesz czuła się gorzej - idź do lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka