Dodaj do ulubionych

ciaza po cc

19.07.06, 08:33
Pytanie: czy ktoras z Was jest w ciazy, a miala wczeniej cesarke... czy
blizna sie rozchodzi? Czy boli w czasie drugiej ciazy?
Obserwuj wątek
    • anialm Re: ciaza po cc 19.07.06, 09:58
      Jestem w 31 t.c. i w pierwszej ciąży miałam cc. Blizna troszkę ciągnęła i kuła
      na początku gdy brzuszek zaczął rosnąć. Bardziej uciążliwe były rozchodzące się
      więzadła. Nie rozeszła się - jest tak samo cieńka jak przed ciąża - wzdłuż się
      wydłużyła, ale to efekt rosnącego brzuszka.
      Ja nie odczuwam żadnych dolegliwości związanych z blizną po cc.

Pozdrawiam
      Ania
      • kasiamakasia Re: ciaza po cc 19.07.06, 10:19
        CC miałam 10 lat temu,blizna trochę bolała na początku szczególnie podczas usg
        ale nic się nie dzieje.Teraz ma byc psn.smile
        • parg4 Re: ciaza po cc 19.07.06, 11:43
          Mnie nic nie bolało nawet nie pomyślałm o bliznie
    • jaga9911 Re: ciaza po cc 19.07.06, 11:43
      Mam to samo pytanie co ania67, staramy się z mężem o drugiego dzidziusia a
      pierwsza ciąża skończyła się właśnie cc. Trochę boję się komplikacji związanych
      ze szwami, blizną, krwotokami itp....
      • parg4 Re: ciaza po cc 19.07.06, 11:45
        No ja właściwie problem to miałam podczas drugiego cięcia bo mi sie właśnie
        rozeszła blizna podczas porodu ale na macicy więc teraz mam troszke bardziej
        połataną dolegliwości no po porodzie troche większy ból macicy
        • ania67 Re: ciaza po cc 19.07.06, 12:01
          Z tego co czytam, to rozne przypadki sie trafiaja.
          Mam nadzieje, ze u wiekszosci dziewczyn nie ma komplikacji po cc! Zobaczymy jak
          to bedzie...
        • gloria_ma Re:do parg4 ciaza po cc 19.07.06, 12:01
          Jak to u Ciebie dokładniej wyglądało? Mi też przy drugim cięciu rozeszła się
          blizna na macicy i o mało jej nie wycięli żeby ratować mi życie, ale na
          szczęście się udało ją pozszywać. Ale ja byłam po próbie psn i lekarz
          powiedział, że zrobiło się tak od skurczów porodowych. Spytałam jeszcze na sali
          operacyjnej czy będę mogła mieć jeszcze dzieci (bo b. chcę) i dwóch lekarzy
          powiedziało "tak". Czy Ty miałaś planowe to drugie cięcie - czy było na zimno
          czy ze skurczami, dlaczego rozeszła Ci się ta blizna? Mi lekarze poweidzieli,
          że moja marnie była pozszywana po pierwszym cc.
          • parg4 Re:do parg4 ciaza po cc 19.07.06, 12:09
            Wiesz co ciężko powiedziec mogłam rodzic normalnie ale sie bałam i właśnie
            czekając na cięcie odeszły mi wody i miałam skurcze ale lekarz stwierdził ze to
            było kiepsko zszyte aż sie pytał kto szył bo to było w tym samym szpitalu a
            jeżeli chodzi o następne dziecko to mój lekarz powiedział że ma pani i córke i
            chłopczyka więc następne dziecko jeżeli chce to na własną odpowiedzialnośc może
            by dobrze ale nie musi
            • gloria_ma Re:do parg4 ciaza po cc 19.07.06, 12:22
              Ja mam dwóch synów... Lekarze zapewniali mnie wówczas, że teraz bardzo
              porządnie pozszywali i jak najbardziej mogę mieć dziecko tylko cc bezwzględnie
              nie dopuszczając do skurczów...
              Dzięki za odp.
    • jaga9911 Re: ciaza po cc 19.07.06, 12:42
      Ja boję się trochę bo opinia o lekarzu który mnie szył nie jest zbyt dobra... Z
      tego więc wynika, że mam się czego bać.. CC miałam ze wskazań medycznych,
      musieli mnie szybko w nocy ciąć ze względu na stan przedrzucawkowy... Wcześniej
      plamienia, szycie szyjki... Miałam nadzieję że tym razem obejdzie się bez
      dodatkowych komplikacji a tu raczej nie ma na to szns sad Pozdrawiam Agnieszka.
      • parg4 Re: ciaza po cc 19.07.06, 21:01
        Słuchaj mnie zszywał ponoć bardzo dobry lekarz no nie powiem ładnie zszyte to
        było ale na zewnątrz mała cienka kreseczka teraz jest troche większ i brzydsza
        ale wiem że za to wewnątrz jest dobrze połatane wszystko Wszystko będzie dobrze
        zobaczysz
    • mw144 Re: ciaza po cc 19.07.06, 21:22
      Nie rozchodzi się i nie boli, z tym, że poprzednia 6 lat temu.
      • jaga9911 Re: ciaza po cc 19.07.06, 21:52
        Ja cc miałam w maju 2005.... A teraz staramy się o dzidziusia więc byłoby ok 2
        lat przerwy między cc, mam nadzieję że jakoś dam radę i się nie "rozpadnę"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka