Dodaj do ulubionych

Waga w 18 tc.

23.07.06, 10:44
Mam pytanie do dziewczyn w 18 tc. Mam prośbe o podzielenie sie informacjami
na temat waszej wagi. ja przytyłam zaledwie 1 kg (choć ważąc się codziennie
rano obserwuję wahania +/- 0,5 kg, co wygląda tak, jakbym jednego dnia
przytyła 1,3 kg a następnego dnia już tylko 0,6 kg). Powiem szczerze, że
jakoś niepokoi mnie ten fakt, bo wydaje mi się że powinnam już zacząć
porządnie tyć.
Obserwuj wątek
    • kja1 Re: Waga w 18 tc. 23.07.06, 12:27
      Myślę, że jeśli z dzieckiem wszystko w porządku w opinii ginekologa, to nie masz
      co sięe martwic. Statystycznie w pierwszym trymestrze (czyli do konca 12 tyg.
      tyje się 1-2 kg), ale znam osoby, którym waga ani drgneła, a Ty jesteś dopiero 6
      tygodni dalej. Myślę, ze jeszcze przytyjeszwink Aż Ci sie znudzi.
      • andzia115 Re: Waga w 18 tc. 23.07.06, 12:55
        Dzięki za słowa pocieszenia. Ale wiesz jak to jest - mam koleżanki, które w 5
        miesiącu "wyglądały" na 5 miesiąc. U mnie poza rosnącym brzuszkiem - który jak
        to znajomi określają wygląda poprostu tak, jakbym się najadła - waga
        rzeczywiście jest jakaś mała. Ginekolog mówi, że niektóre kobiety tak mają, ale
        z drugiej strony to nie komentuje obrazu dzidziusia oglądając go na usg. Sama
        nie wierzę, że zaplątam sobie głowę małą wagą. Może rzeczywiście jeszcze
        wszystko przede mną!
        • asiekok Re: Waga w 18 tc. 23.07.06, 13:09
          ja jestem teraz w 15tym miesiacu. Przez pierwsze 3 miesiace schudlam 3.5 kilo.
          Teraz od 13-14 tygodnia waga zaczela rosnac, 1-2 kg. Pytalam sie lekarza jak to
          jest z tym chudnieciem, to powiedzial ze nic nie szkodzi. Dziecko bierze co mu
          potrzeba.
          Wiec sie tak nie martw. Znam dziewczyne co w 5tym miesiacu wazyla juz 16 kg wiecej!
          Przyjdzie i czas na Ciebie smile
          Jezeli tylko normalnie jesz, zdrowo, to wszystko bedzie ok.
    • lidkaaa Re: Waga w 18 tc. 23.07.06, 21:27
      Ach,czym się kobieto martwisz???
      Ja do prawie końca 5m-ca chudłam - w sumie prawie 6kg.
      Potem do teraz przytyłam 8 kg.Dzięki temu mam sam brzuszek,którym się
      zachwycają wszyscy-od męża,przez teściową po koleżanki i ich mężów. Nie martw
      się i dbaj o siebie.
      • doma791 Re: Waga w 18 tc. 23.07.06, 21:54
        Droga Andziu, ja również jestem w 18 tyg,i nawet po mnie ciązy nie
        widać.Zaczynałam się juz stresować ze brzuch mi nie rośnie,ale koleąznki mnie
        uspokajały ze im brzuch się pojawił w 6,a u tych chudszych nawet i w 7 m-cu, a
        teraz wyglądam tak jak ty to opisujesz-jak po większym obżarstwie.w 1-szym
        trymestze to schudłam chyba ze 2 kg, a teraz to tez chyba jakoś znacząco nie
        przytyłam(jak ważyłam się ze 3 tyg temu, to waga nic nie drgnęła).tym bardziej
        ze jak tu mozna jeść w tym upale, ja wcale nie mam apetytu,zadnych zachcianek-
        jedynie bym owoce jadła.Tak więc chyba się nie powinnysmy stresować-jeszcze
        zdązymy z brzuszkiem się nachodzić.
        • agnesa-72 Re: Waga w 18 tc. 24.07.06, 15:26
          napewno wszystko zależy od organizmu.Mój mąż stwierdza,że jem jak mały
          konik.Przytyłam 3 kg. i mam już mały brzuszek,ale wolałabym,aby go nie było
          jeszcze widać.Widać ,że to nie my tym rządzimy tylko natura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka