agunia0716 27.07.06, 13:10 czy w konowce ciazy wolno uzywac samopoalaczy,czy jesli czuje sie zmeczenie nog,sa one troszke opuchniete nalezy niezwlocnie skontaktowac sie z lekarzem,jakie ruchy dziecka odczuwacie w 31 tyg ciazy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamatha Re: pytanka 27.07.06, 14:24 Nie polecam stosowania samoopalaczy, bo ich dzialanie nie jest do konca sprawdzone, a na pewno malo jest testowane na kobietach w ciazy. Co do nog to bez paniki, teraz w takie upaly to wszystkim puchna, odpoczywaj dawaj do gory, mocz w wodzie, a jak to nie pomaga to mozesz stosowac Lioton 1000, zel. Ruchy dziecka to bardzo indywidualna sprawa, jedni odczywaja wiecej inni mnie, ponizej podaja karte ruchow. www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660 Ja malo odczuwam w ciag dnia, wiecej wieczorem. Pozdrawiam M i Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: pytanka 27.07.06, 14:35 1/ Co do samoopalaczy nie wiem, ja nie uzywam - przezyje te kilka tygodni bez 2/ W taki upal i pod koniec ciazy nogi puchna i juz. Martwic mozna sie dopiero, gdy opuchlizna nie schodzi po nocy (wtedy to moze byc objaw zatrucia ciazowego, ale zazwyczaj kazdy lekarz to monitoruje przez analize badan i pomiary cisnienia, wiec nie ma sie co martwic) 3/ U mnie z ruchami jest roznie - w zaleznosci od dnia: czasem maly wariuje przez caly dzien, a czasem prawie go nie czuc - pewno odsypia szalenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś