Dodaj do ulubionych

Plamienie - co robić? pomóżcie!

28.07.06, 16:05
Tydzień temu miałam dostać @ ale ponieważ nic się nie zapowiadało, kupiliśmy
z mężem test. Wyszedł pozytywnie. Następnego dnia rano, zrobiłam drugi
test /dla pewnośći/ wyszły 2 kreseczki chociaż jedna słabo widoczna. Wczoraj
po powrocie z pracy, gdy brałam prysznic zauważyłam na ręczniku różowy śluz.
Pojechaliśmy do lekarza ale przychodnia nieczynna, po drodze kupiliśmy trzeci
test i ten również wyszedł pozytywnie. wieczorem poszłam prywatnie do
ginekologa, akurat przestałam plamić więc nic nie stwierdził, zrbił mi usg i
wyszło ciałko żółte ciążowe na lewym jajniku, ale pęcherzyka nie było widać.
Mówił że plamienie a nawet krwawienie może występować do 3 miesiąca ale
jestem mimo wszystko zaniepokojona. dziś też mam plamienie. martwię się bardzo
Obserwuj wątek
    • mamagai Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 16:09
      A który to tydzień od OM?

="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20070309/k/7a16/preg.png[/img]"

• agnes22221 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 16:26
        to jest 5 tydzień. cykle mam 24 dniowe, o ciązy dowiedziałam się w niedziele
        23.07
        • mamagai Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 16:44
          Ja miałam jednorazowe delikatne plamienie tydzień po spodziewanej@,czyli na
          konieć piątego tygodnia.Pojechałam do gina,był pęcherzyk ale maluteńki.Pięć dni
          później zrobił mi znowu usg by sprawdzić czy pęcherzyk urósł.No i faktycznie
          urósł ślicznie.Biorę luteinę 2x2,no i zakaz seksu i gorących kąpieli.Od tego
          jednorazowego plamienia nic się już nie działo,a wczoraj miałam usg i serce
          pięknie biło.
          Faktycznie,w 5tc mogło nie być widać pęcherzyka tym bardziej jeśli sprzęt nie
          najlepszy.Ale zastanawia mnie to ciałko żółte na jajniku?Nie powiedział Ci co to
          znaczy?Dodam jeszcze,że w pierwszej ciąży miałam jednorazowe krwawienie żywą
          krwią,dziecku nic nie było,ale brałam kaprogest i luteinę.
          Gin powinien Ci przynajmniej progesteron przepisać jakiś.
          Nie martw się,trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
          • agnes22221 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 18:52
            Gin powiedział że to ciałko żółte jeśli komórka nie zostanie zapłodniona ginie
            po ok 10 dniach od owulacji. Wyrażnie zaznaczył że to ciałko żółte ciążowe. Zła
            jestem że nic mi nie przepisał!!
    • run_away83 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 16:33
      a masz tylko plamienie czy jakieś inne objawy (np. bóle brzucha podobne do
      miesiączkowych)? ta odrobina różowego śluzu to jeszcze nie powód do paniki, to
      może być plamienie implantacyjne... jeżeli faktycznie jesteś w ciąży to jest to
      dopiero ok. 5 tydzień od ostatniej miesiączki - pęcherzyka raczej jeszcze nie
      widać. na tym etapie trudno jednoznacznie stwierdzić ciążę, nawet przy pomocy
      usg. na razie postaraj się dużo leżeć, nie dźwigaj, odpoczywaj, obserwuj
      uważnie co się dzieje, a gdyby plamienie się nasiliło, pojawił się ból brzucha
      lub skurcze - do lekarza (może spróbuj do innego).
      • agnes22221 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 19:00
        Nic mnie nie boli. Może tylko krzyż od czasu do czasu. Tak się z mężem
        zastanawiamy czy to nie przez te upały mogę mieć plamienia. Rozmawiałam z
        koleżankami w pracy i większość miała plamienia albo nawet krwawienia. Moja
        mama też miała. dzięki za trzymanie kciuków. Gin powiedział, że na 100 kobiet
        tylko jedna ma idealną książkową ciąże.
    • kostka25 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 16:45
      Ja na samym początku ciąży miąłam plamienia różowe, nie wiedziałam z czego,
      lekarz też mi nie mógł powiedzieć. później przestałam się kąpać w gorącej
      wodzie (w takiej lubiłam) a nikt mnie nie uprzedził że nie wolno. Po tym
      przestałam plamić. To też ma wpływ.
    • dodkowska Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 18:57
      jak naj szybciej do szpitala plamienie to nie zarty to moze byc nawet poronienie
      • agnes22221 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 19:04
        Dziś rano byłam u drugiego ginekologa. Również nic nie stwierdził, bo akurat
        rano nie plamiłam. Dopiero jak wróciłam z pracy. I to o tej samej porze co
        wczoraj. Teraz znów plamienie ustało. Trzymam rękę na pulsie, mój mąż jest w
        pogotowiu, jakby co, to od razu do szpitala.
    • agga28 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 19:14
      ja dziś wróciłam od gina i wcale nie jestem szczęśliwasad Dziś 35 dzień od OM
      czyli 5 tc i gin zobaczył 5 mm pęcherzyk, po czym stwierdził, że nie wie, czy
      będzie się rozwijał prawidłowo, bo jego zdaniem jest za mały na wiek ciażysad
      Też miałam plamienia w 32 dniu ale stwierdził, że wszystko mam pozamykane
      (jakieś błony są grube)... Endometrium 25 mm (tydzień temu 16). Nic nie mówił o
      żółtym ciałku ciążowym. Wydaje mi się, że z ciałka żółtego odżywia się zarodek,
      więc powinien być tam, gdzie pęcherzyk?
      • mamagai agga28 28.07.06, 19:36
        No moja droga!To z innego posta sie dowiaduje,że to pęcherzyk ma 5mm,a nie
        zarodek jak napisalas w swoim posciewinkJa na usg,ktore wykazalo 4t6d mialam
        pęcherzyk 0,71cm.Więc niewielka różnica!
        • agga28 Re: mamagai 28.07.06, 19:39
          szczerze mówiąc nie rozróżniam zarodka od pęcherzyka uncertain
          • mamagai Re: mamagai 28.07.06, 19:43
            Zarodek to Twój dzidziuś,a pęcherzyk to miejsce w którym będzie sobie rósłsmile
            • agga28 Re: mamagai 28.07.06, 20:15
              intuicyjnie tak podejrzewałam...wink postaram się nie martwic, że ten (jak sądzę)
              pęcherzyk ma tylko 5 mm... W końcu chyba nie jest łatwo zmierzyć dokładnie
              takie maleństwo...? Swoją drogą nie wiem, czy dobrze, że się tak wcześnie
              dowiadujemy teraz o ciązy..? Więcej znaków zapytania niż pewnych
              odpowiedzi... uncertain
    • agulka1001 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 20:25
      ja plamie od 35dnia cyklu!a mam cykle 35dniowe!akuratnie wtedy bylam u
      lekarza,bo mnie brzuch bolał przez 3dni jak na okres i zaczelam u niego plamic!
      dostalam kaprogen i luteine 4x2 przez 7dni!plamienie sie zmiejsza,po czym znow
      wraca,tylko w innym kolorze (nie mialam czerwonego,tylko brazowe,obecnie żólto-
      brazowe),
      ale lekarz jak robil usg to po pierwsze-powiedzial,ze widac trzy ogniska,ze to
      moze byc ciaza,taka kropeczka,ze to za szybko,musze czekac 1,5tyg!nic nie mowil
      o cialku zoltym itp!
      po drugie-bylam u niego 13dni po owu (potwierdzona przez niego),wiec chyba
      dlatego nie wiele widac!
      po trzecie-powiedzial,ze w macicy widzi krew,ale kazal sie nie martwic tylko
      czekac!
      tez sie martwie....
      • agga28 Re: Plamienie - co robić? pomóżcie! 28.07.06, 20:42
        nie martw się... Mnie też się wydaje, że wielkość pęcherzyka zależy od
        odległości od terminu owulacji i 5 tygodni to nie dla każdej dzidzi znaczy to
        samo... A plamienia się zdarzają i potem rodzą się zdrowe dzieci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka