kasiap1981 02.08.06, 12:08 Dziewczyny wiecie coś na ten temat? Wyszedł mi cukier minimalnie przekraczajacy normę (11/12 tc) i mam powtórzyć badania, ale w razie czego szukam informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kja1 Re: cukrzyca ciążowa 03.08.06, 21:34 Trzeba powtórzyć abdania, jak będą nieprawidłowe, lekarz da Ci skierowanie na test doustnego obciążenia glukozą. Pije sie rozpuszczone 50 g lub 75 g glukozy, bardzo mdlace, dobrze wcisnac do tego pół cytryny i sprawdza się cukier po dwóch godzinach. W razie nieprawidłowości na początku zaleca się dietę curkzycową i wizytę u diabetologa. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: cukrzyca ciążowa 04.08.06, 00:51 witam u mnie cukrzyce wykryto w 28 tyg ciazy bralam insuline az do porodu bylo to okropne.ale w kwietniu urodzilam zdrowego synka cukrzyca nie miala wplywu na niego i sie bardzo ciesze a w ciazy mialam wysokie wyniki.po porodzie cukier moze normowac sie az do 3 miesiecy po 3 miesiacach od urodzenia synka zrobiłam krzywa cukrowa.wynik na czczo 94 norma tak do 100 ,105.po wypiciu 75g glukozy po godz 124 norma do 180,a po 2 godz 109 norma do 140 takze jest ok ale wole nie jesc slodyczt za duzo na wszelki wypadek. nie martw sie bedzie wszystko ok pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś