Dodaj do ulubionych

19t -- zero ruchów

18.08.06, 12:09
Jestem w 19 t i jeszcze nie czuje ruchów. Czy to normalne? Oczywiście należy
zaznaczyć, że szczupła przed ciążą nie byłamsmile. I brzuszek jakiś tam miałam.
Może to ma jakieś znaczenie.. Z drugiej strony nie bardzo wiem czego się mam
spodziewać. Jak na razie mam czasami dziwne bóle brzucha jak przed
zbliżającym się okresem.
Czy znajdzie się ktoś kto tak późno zaczął odczuwać ruchy....
Obserwuj wątek
    • janeausten Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 12:12
      Wcale nie jest późno. Ja zaczęłam odczuwać, i to takie plumkanie, w 21 tc.
      Teraz młode kręci się tak, jakby się kichy przewalały. Uff.
    • spa76 Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 12:15
      nawet pierwsze ruchy w 22 tc to jeszcze norma.
      • novicjuszka Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 12:24
        czy mialas robione usg wczesniej? u mnie na usg juz bylo wyraznie widac ze
        malenstwo sie porusza pomimo ze ja jeszcze ruchow nie czulamsmilejesli u ciebie
        wczesniej widzialas ze dziecko sie rusza to nie przejmuj sie ze jesczze nie
        czujesz bo na to jeszcze wcale nie ejst za poznosmile
        • marze-na Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 12:31
          Już mi lepiej. Myślałam że coś jest nie tak. Miałam USG pod koniec lipca,
          następne 28 sierpnia. Z dzieckiem było wszystko w porządku, ale moje koleżanki
          już dawno ruchy odczuwają i są zdziwnione, że ja z taakim brzuchem i nic nie
          odczuwam. Pocieszyłyście mnie. Wielkie dzięki. To na pewno jest stres przed
          kolejną wizytą. Zawsze się bardzo denerwuje. Piersze dziecko poroniłam na
          początku i teraz chucham i dmucham, żeby się udało.
          Pozdrawiam
    • justak1 Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 22:11
      cześc dziewczyny. chciałabym wam bardzo podziękowac, nawet nie wiecie jak mi
      poprawiłyście humor. jestem w 22 tygodniu(prawie), 1.09. mam usg. nie czuje
      żadnych ruchów, motyli, kompletnie nic. nikt z mojej rodziny nic sobie z tego
      nie robił (oprócz mojej rodzicielki), która też zaczęła sie martwic. teraz już
      pewniej pójdę do lekarza. pozdrawiam, szczególnie dziewczyny z terminem na
      26 grudnia.
    • kasiak37 Re: 19t -- zero ruchów 18.08.06, 22:15
      troche by mnie niepokoily te bole brzucha jak na okres.A czuc ruchy masz jeszcze
      czas.
    • miki140 19t -- zero ruchów 18.08.06, 22:26
      ja odczulam pierwsze ruchy w 24 tygodniu tazke jeszcze masz czas
    • pink75 Nic się nie martw 19.08.06, 13:20
      Nic się nie martw i nie denerwuj się. Ja poczułam "pływającą rybkę" dopiero w
      20 tyg. a i to dopiero, jak się wyluzowałam po USG. Poza tym, przy pierwszych
      ruchach możesz mieć problem odróżnić, czy Ci w brzuchu burczy, czy to
      dzidziuś big_grin.

Jak będziesz u lekarza, to koniecznie powiedź o tych bólach jak na okres.
    • simonkapl Re: 19t -- zero ruchów 19.08.06, 13:25
      Masz zcas do 24 tc.
    • basiuniagp Re: 19t -- zero ruchów 20.08.06, 12:05
      w pierwszej ciazy zorientowałam sie,
      ze to ruchy dopiero pod koniec 21 tygodnia
      a bylam przed ciażą bardzo szczupła
      • iwonia2 Re: 19t -- zero ruchów 20.08.06, 12:29
        witajcie kobietki.to moja druga ciaza ruchy poczulam dosc pozno po 22 tyg ciazy
        juz sie zaczynalam niepokoic.obecnie jestem w32 tyg i nie czuje szczegolnie zeby
        byly intensywne wczoraj wyladowalam w szpitalu bo wogole ich nie czulam ale po
        prostu mala sobie spala po 2 godz dokladnej obserwacji ktg usg wywiad z lekarzem
        wszystko jest w porzadku.pozdrawiam
        • doma791 Re: 19t -- zero ruchów 20.08.06, 12:38
          Droga Marze-nko,juz widze ze cie cała masa dziewczyn pocieszyła,ale nic nie
          stoi na przeszkodzie zebym i ja dołozyła swoje.Jestem obecnie w 23tci ruchy tez
          dośc pożno poczułam,takie bąbelkowanie w brzuchu,mój mężuś twierdzi ze małe
          puszcza bąkismile))żaczynała być po mału przerażona bo wszyscy na około sie pytali
          czy coś czuje,i dlaczego jeszcze nie;nawet pomimo świetnych wyników i słow
          lekarza ze wszysko jest ok,byłam lekko poddenerwowana.A potem to sama
          stwierdziłam ze może i te ruchy były juz wczesniej tyle ze to moja pierwsza
          ciąza i sobie pomyslałam pewnie ze to "flaki mi się w brzuchu przewracają".
          Chyba za szybko oczekujemy zbyt spektakularnych ruchów dziecka i dlatego
          wszystkie się niepotzrebnie denerwujemy.
          • marze-na Re: 19t -- zero ruchów 20.08.06, 12:41
            Bardzo dziekuje wszystkim mamuśkom. Uspokoiłam się. Teraz czekam do kolejnej
            wizyty u lakarza. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka