Dodaj do ulubionych

NIe moge spac

21.08.06, 00:56
..wa mać, ...wa mać!
Jestem w 21tc i o pospaniu jakimkolwiek mogę zapomnieć bo - swędzą mnie nogi w stawach, jest mi zimno/gorąco w stopy, jest mi za ciasno (w innych miejscach w domu nie zasnę), latam sikać 7 razy w nocy (nie przesadzam). MOgę wstać o 7 rano i o 10 - i tak potem sie wierce i wściekam bo nie mogę zasnąć.

Teraz jestm śpiąca jak cholera, a jak tylko wracam do łóżka mi przechodzi.

Ludzie co robić, bo to w sumie ostatnia możliwość żeby pospać. Jak się Młode pojawi to się będę mogła najwyżej w yłęk ugryźć, a nie spać.
Obserwuj wątek
    • atra1 Re: NIe moge spac 21.08.06, 00:57
      tyłek miał być
      • annszc Re: NIe moge spac 21.08.06, 08:42
        ja bym Ci poleciła - bo tez to przechodziłam w podobnym okresie, abyś OPIŁA sie
        melisy na wieczór i naprawde nie bała sie ze to zaszkodzi dziecku, mi tą metode
        polecil lekarz i dziecko jest zdrowe ( ma 3 tyg ) jak ryba, poza tym łykaj
        magnez i wapno ( musujące ) - to na skurcze i swedzenie. Oczywiscie zapytaj
        lekarza ale mój mówil ze to bezpiueczne.
        pozdrawiam i przede wszytskim wyluzuj sie bo bez tego sen nie przyjdzie smile
        Trzymaj sie
    • ewcia1980 Re: NIe moge spac 21.08.06, 08:43
      Witaj smile
      niestety nie podam Ci żadnejgo fajnego pomysłu jak sobie z tym radzic, bo sama
      takiego na razie nie znalazłam smile moge jedynie łaczyc sie z Toba "w bólu", bo
      ja praktycznie od poczatku ciązy mam problemy ze spaniem (teraz 30tc).

i niestety z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej smile
      w tej chwili mam juz całkiem spory brzuch wiec znalezienie sobie wygodnej
      pozycji graniczy z cudem, poza tym dziecko kopie dzien i noc, a ponieważ
      kopniaki sa juz naprawde mocne to potrafia obudzic mnie w nocy, jak juz uda mi
      sie zasnac.

ja na szczescie nie chodze do pracy, wiec w ciagu dnia staram sie jak najwiecej
      odpoczywac i na razie jakos funkcjonuje, wiec nie jest tragicznie.
      a w nocy jak długo nie moge zasnac to nadrabiam zaległości czytelnicze.

pozdrawiam serdecznie
      Ewelina
      • emka001 Re: NIe moge spac 22.08.06, 10:41
        ja tez jestem w 30tc i tez mam straszne problemy ze snem, moj lekarz kazal mi
        pic melise wieczorem....no i pije...potem i tak probuje sie "przetrzymac" jak
        najdluzej (dzis do 2:00) zeby pasc jak zabita smile wstaje na siusiu, jak
        zwykle..ale musze przyznac ze jest ciut lepiej jak bez melisy...no i rano spie
        na maksa...jestem na zwolnieniu wiec moge sobie na to pozwolic....
        Grunt to nie stresowac sie tym ze sie nie moze spac, bo robi sie bledne
        kolo...mozna poczytac, obejrzec zalegle filmy, posiedziec na forum smile popatrzec
        na te male kopniaczki ze srodka ktore tak rozbrajaja smile)
        powodzenia dla wszystkich bezsennych!
        a moze by sie tak gdzies w nocy spotykac na ciazowe pogaduchy?????
        smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka