Dodaj do ulubionych

ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ?

21.08.06, 14:58
bardzo mnie interesuje jaki jest u Was poziom ciał ketonowych w moczu - ja
mam ich bardzo dużo (150- norma to 5), wyniki badań cukru we krwi są ok więc
lekarz z którym rozmawiałam mówi, że nie ma się czym przejmować- ciągle mam
nudności i jak na razie (17 tydzień) nic nie przytyłam (-6kg na minusie od
wagi wyjściowej ale tym akurat się nie martwię)
napiszcie proszę jaki jest lub jaki był u Was poziom ciał ketonowych i co na
to Wasi ginowe ?

pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • optymistk-a Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 15:25
      Nie chciałabym Cie martwić, ale jakiś czas temu forumowiczki poruszaly ten
      problem i ponoć ciała ketonowe w moczu w duzej ilości świadczą o tym, że
      dzidziuś jest głodzony. Wrzuć ten temat w wyszukiwarkę, może uda Ci sie coś
      wiecej znależć. Pozdrawiam i mam nadzieję, że się mylę!
    • kasiak37 Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 15:28
      u mnie nie bylo i nie ma cial ketonowych.Popijaj cole i jedz normalne lizaki.
    • misia311 Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 15:44
      Diabetolog by się za głowę chwycił - zarówno Ty jak i dziecko macie za mało
      dostarczanych kalorii a co za tym idzie, po prostu, głodujecie.
      ciąza to nie pora na odchudzanie, jedz częściej a mniej ale jedz!
    • budzik11 Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 15:47
      Ja nawet nie wiem, co to są ciała ketonowe, chyba nie miałam badanych.
      • nowakaga5 Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 16:08
        Też jestem w 17 tyg. i też jeszcze nie przytyłam, choć staram się jeść ile
        mogę. Kontrolujęteż ciała ketonowe i jestem spokojna, bo na razie ich nie ma w
        moczu.
        Zdecydowanie powinnaś zacząć więcej jeść. Staraj się jeść co 2-3 godz. małe
        porcje. Jedz to co ma dużo kalorii (soki owocowe, owocowe jogurty, danonki
        itp.) a przede wszystkim to, co się wolno wchłania - pieczywo, ziemniaki,
        makaron, ryż itp. Staraj się nie jeść nic między posiłkami (nie pić nic
        słodkiego), to będziesz miała większy apetyt na posiłki.
        • laskosia Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 20:28
          no właśnie problem w tym, że ja się nie odchudzam- to wszystko pewnie zasługa
          męczących mnie mdłości- ostatnią rzeczą której bym chciała to głodzenie
          maluszka... martwi mnie ten gigantyczny poziom ketonów tym bardziej, że moja
          doktor prowadząca aktualnie jest na urlopie a przy wcześniejszym badaniu ciał
          ketonowych było 40 i ona szukała przyczyny- miałam już nawet robione obciążenie
          glukozą 75- badanie wyszło super- ale cukrzycę wykrywa się po 20 tygodniu a ja
          miałam robione to badanie w 13 tygodniu.... rany oszaleję chyba do kolejnej
          wizyty... postaram się rozszerzyć menu i jeść więcej- ale te mdłości na wiele
          mi nie pozwalają...
          w pierwszej ciąży nie przytyłam dużo a moja córeczka śliczna i zdrowa ważyła
          dokładnie 4kg, chciała bym by i tym razem było podobnie...
          dziękuję Wam za cenne wskazówki
          pozdrawiam serdecznie
          Kasia
    • meg241 Re: ciała ketonowe-jakie są Wasze wyniki ? 21.08.06, 21:29
      Dziewczyny Cie postraszyły a ja cie uspokoje. Tez miałam ciagle ciała ketonowe
      w moczu. Nie głodziłam sie, jadłam normalnie. Gin kazał mi tylko wiecej pic. Do
      20 tygodnia nie tyłam wcale, ale dzidzius rozwijał sie prawidłowo i na USG
      połowkowym wazył nawet wiecej niz powinien. Teraz jestem w 29 tygodniu. Od
      poczatku ciazy przytyłam 3,5 kg, brzuszek mam malutki. Tydzien temu robiłam
      badania i ciał ketonowych brak. Wszystko sie samo unormowało.

pozdrawiam

Magda

ps. W pierwszej ciazy przytyłam łacznie jakies 8-10 kg ( nie wiem dokładnie ile
      bo byłam wazona na kilku wagach). Synek urodził sie wprawdzie mały bo 2860
      wazył ale za to zdrowy jak rydz i do tej pory nie mam z nim zadnych problemow
      zdrowotnych.
      • laskosia meg241 21.08.06, 22:52
        dziękuję Ci- cieszę się, że u Ciebie wszystko ok- mam nadzieję, że i u mnie się
        uspokoi ...
        dobrze przeczytać, że ktoś też przez to pomyślnie przeszedł smile

buziaki
        Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka