Dodaj do ulubionych

ciagłe zmiany..:/

24.08.06, 10:47
staramy się o dzidziusia od jakiegoś czasu..a tu ciagle nic,w dodatku ilość
dni cyklu zmienia mi się jak w kalejdoskopie- ostatnio ponad 30 teraz 25..
nie wiem już co robić.. zadziwiające jest to że tym razem okres jest skąpy i
od trzech dni boli mnie w krzyżu i podbrzuszu co kiedyś sprowadzało się tylko
do jednego dnia bólu i tylko w podbrzuszu.jestem załamana,mam 25 lat a cała
gospodarka biologiczna (kiedyś regularna i punktualna) zaczyna mi szwankować
i jak mam się łudzić na pojawienie się dzidzisad
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 10:49
      A co na to ginekolog?
      • ella251 Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 10:51
        ginekolog powiedział mi że wszystko jest w porządku i mam zacząć martwić się po
        roku starańuncertain
        • anormalia Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 18:40
          zmień ginekologa
          ja sie tak tulalam 1,5 roku. w koncu znalazlam innego, dwie wizyty i ...
    • zuzka78 Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 19:00
      Ja też miałam takie problemy - cykle od 27 do 42 dni. Na lekarzy i różne
      badania, które niczego nie wykazały, straciliśmy 3 lata. O pieniądzach nie
      wspomnę. W marcu ciężarna koleżanka zaciągnęła mnie do swojego ginekologa.
      Poszłam bez najmniejszego przekonania. Po czwartej wizycie byłam w ciąży -
      lekarz zrobił mi monitoring cyklu i dokładnie okreśłił owulację. Jutro kończę
      23 tydzień. Powodzenia.
      • asiekok Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 20:10
        Nieregularne cykle nie oznaczaja jeszcze, ze nie zajdziesz w ciaze. My
        staralismy sie 9 miesiecy. Moje cykle byly baardzo nieregularne, 30, 60 dni.
        Wreszcie gdy juz trzeci miesiac nie dostawalam @ to umowilam sie na wizyte do
        lekarza, Przed wizyta zrobilam jeszcze test i okazalo sie ze jest pozytywny. A
        byl to wtedy piaty tydzien.
        Najwazniejsze, to wyluzowac. Ja wiem, to to latwo powiedziec, gorzej zrobic smile
        Ale trzeba sprobowac. Do roku czasu spokojnie starajcie sie normalnie, a potem
        to juz jakies badania.
    • czarodziejka26 Re: ciagłe zmiany..:/ 24.08.06, 20:56
      nie martw się, jestem żywym przytkładem tego że można mieć maksymalnie złą
      gospodarkę hormonalną i zajść w ciąże w pierwszym miesiącu starań. zdarzało mi
      się mieć cykle (chociaz myslę że trudno je tak nazwać) nawet co 40-50 dni i
      wywoływać @ tabletkami hormonalnymi... ( a mam 28 lat)
      ginekolog powiedział że jakbyśmy chcieli to można włączyć terapię hormonalną w
      dowolnym momencie nawet od 3 miesiąca starań tylko trzeba wcześniej zrobić
      badania. a tu takie szczęście i już 9t/c smile))))))))))))
      jesli mogę Ci coś radzić to po pierwsze dużo optymizmu potrzeba, szczęścia i
      wyczucia chwili a konsultacja drugiego lekarza zawsze sie przyda
      a może jak masz skąpy okres i bóle w podbrzuszu to warto zrobić test? może
      Maleństwo już tam jest?
    • mamusia100 Re: ciagłe zmiany..:/ 25.08.06, 21:28
      Zgadzam się z niektórymi postami. Njlepsze wyjście to udać się do gina, on powie
      co z owulacją.. Do kupienia są też nw aptece testy owulacyjne, niestety z nich
      nie korzystałam więc nic powiedzieć nie mogę, ale poszukaj na necie. Powodzenia!
    • estel7 Re: ciagłe zmiany..:/ 26.08.06, 21:22
      Nie matrw się nieregularne cykle nie znaczą jeszcze że dzieje sie źle. Ja po
      latach zazywania hormonów i przy PCO odstawiłam pigułki i zaczęłam mierzyc
      temperaturę - naturalne metody są super gdy chce sie zajść w ciażę - już przy
      pierwszym cyklu jeśli skoczy Ci temperatura będziesz wiedziała ze masz
      owulację. a skoro masz nieregularne cykle to pomoże Ci to ustalić kiedy ja
      masz. Ja dzieki temu zaszłam w ciażę przy 3 cyklu chociaż akurat wtedy mi sie
      owu przesunęłą i cykl był dłuższy. Jak to robić znajdziesz na stronce www.LMM.pl
    • mrowka75 polecam testy owulacyjne 26.08.06, 23:36
      tygodniowe róznice w cyklu to nic nadzwyczajnego - dlatego lekarz nie robi z
      tego problemu.
      up sobie testy owulacyjne na allegro - jesli po 2-3 mcyklach nie uda Ci sie
      zajśc w ciąże, wtedy polecam udanie się do innego lekrza.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka