Dodaj do ulubionych

Ruchy dziecka w 33 tc

27.08.06, 09:29
Dziewczyny blagam pomozcie, mam bardzo slabe ruchy dziecka od piatku, wczoraj
ruszyl sie tylko raz popoludniu a dzisiaj znowu wcale.Zastanawia mnie czy
malenstwo tyle czasu naprawde przesypia czy tez jest cos nie tak.Pomyslam by
ktos ze stara baba a panikuje ale tyle lat czekalam na te malenstwo. prosze
powiedzcie jak jest u was::::
Obserwuj wątek
    • krzywaa Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 10:31
      Ja jestem w 35 tygodniu i odczuwam czeste ruchy, ale tylko wredy jjak coś zjem i
      jak sie poloze.Sproboj zjesc cos slodkiego i sie poloz jesli przez godzinke nie
      poczujesz ruchu to najlepiej jedź do szpitala, oni bez problemu zrobią ci ktg i
      nie bedziesz sie martwiła. Zawsze dla pewnosci mozna jechac i nikt nie powie ci
      że ejstem panikara, tylko raczej troskliwą mamusiasmile także zrob jak uwazasz.
      Pozdrawiam powodzenia
    • paulina233 Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 10:31
      Witam, wydaje mi się że nie masz co się martwić, maluszek przybiera na wadze i
      dlatego ma coraz mniej miejsca na swoje figle. Jak ja byłam w 33 tyg. to
      również odczułam różnice między tym co było wcześniej, obecnie jestem w 35 tyg.
      i rusza się jeszcze mniej. Ale ty sama powinnaś wiedzieć czy coś naprawde jest
      nie tak, i jeśli nie czujesz się zbyt pewnie i masz jakiekolwiek wątpliwości to
      najlepiej udaj się do lekarza lub do szpitala, tam napewną to sprawdzą i
      rozwieją wszelkie wątpliwości, wiem bo sama tak miałam tylko że we
      wcześniejszych tygodniach. Mówili mi że to napewno jeszcze za malutki dzidziuś
      żebym czuła tak rególarnie jego ruchy, a ja sama lepiej wiedziałam bo w jakiś
      sposób zdążyłam już poznać swoje dziecko, na szczęście nic złego się nie
      działo. Więc myślę że ty sama wiesz i czujesz co powinnaś zrobić, ale się na
      zapas nie denerwuj bo napewno nic złego się nie dzieje.
      • mariolka55 Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 10:38
        idz do lekarza ,jesli cie cos takiego niepokoi,zawsze lepiej sprawdzic niz sie
        zamartwiac,ja koncze 32 tc i czuje ruchy dosc czesto,nieumiem ci
        poradzic,spróbuj poruszac brzuchem ,połozyc sie po jedzeniu....
      • iwonia2 Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 10:46
        witam.najlepiej poloz sie na lewym boku wtedy maluch jest najlepiej dotleniony i
        licz jesli w ciagu godzinki jest ich 10 to ok.najlepiej rob to 3 razy dziennie o
        tych samych porach.licz tylko mocniejsze obroty i wypychania brzuszka.napewno
        bedzie dobrze .ja mialam ten sam problem nawet ladowalam w szpitalu na
        obserwacji sprawdzil ktg i usg i wszystko jest dobrze.pozdrawiam cie
        serdecznie.pamietaj ze maly bobasek tez musi pospac .
        • jasmine78 Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 10:54
          Udaj się jak najszybciej na ktg do szpitala, zrobia ci bez problemu.
          • sylwia169 Re: Ruchy dziecka w 33 tc 27.08.06, 15:31
            Ja też jestem zdania, że lepiej jechać 3 razy do szpitala "za wcześnie" niż
            raz "za późno". Jeśli cie coś niepokoi to dzwoń do lekarza/przychodni dla
            własnego spokoju. Dzidziuś z pewnością jest już większy i nie ma tyle miejsca
            na "podskoki" niemniej jednak każda zmiana w jego zachowaniu (odczuwalnych
            ruchach) zarówno kiedy jest ich mniej, jak i więcej powinna wzbudzić twoją
            czujność. Co do liczenia ruchów dziecka to najlepiej to robić w godz. po
            posiłku (najlepiej zjedz cos słodkiego), powinno być ich 10/h. Teraz jestem w
            drugiej ciąży -33tc i ruchy odczuwam bardzo dobrze ale z pierwszą córeczka było
            inaczej - była mniej aktywna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka