elcynka 30.08.06, 08:49 jak długo , się leży w szpitalu po porodzie? przy założeniu, że wszystko przebiegło ok i mama i dziecko są zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia9944 Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 08:55 3 pełne doby jak jest wszystko oki. chyba ze urodzisz w czwartek to wypuszcza Cie dopiero w poniedzialek bo w niedziele nie wypisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
crska Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 10:13 ja urodzilam w czwartek rano i wyszlabym juz w sobote.. ale moje malenstwo zżółklo.. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 10:28 3-4 doby jeśli jest wszystko z Wami w porządku. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 zalezy od szpitala 30.08.06, 10:32 tam gdzie ja rodzilam po porodzie sn wychodzi sie na 4ta dobe, a po cc na 5ta. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agaikrzys Re: zalezy od szpitala 30.08.06, 10:37 u nas wychodzi sie po trzech dobach jezeli wszystko jest dobrze,w niedziele tez wypisuja.ja niestety wyszlam po pieciu Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 10:42 przy porodzi naturalnym wypisują po 3 dobach, a przy cc po 5 dobach, ja miałam cc i później małe komplikacje, więc wyszłam dopiero po 8 dobach. Odpowiedz Link Zgłoś
pojawaj Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 10:42 A u nas w szpitalu po 2 pełnych dobach. Wypisy są codziennie do 16 albo 18, czyli jeżeli urodziłabyś w poniedziałek np. o 10, to powinnaś wyjść już w środę. Gorzej jak urodzisz po 18, wtedy wychodzisz w czwartek. Dwie pełne doby, bo po 24 godzinach od porodu pobierają od dzidziusia badanie na fenyloketonurię. Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 11:06 i pewnie sie wleką te 3-4 doby jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 11:18 Moje dwie zleciały nawet nie wiem kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
blina Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 11:27 w moim szpitalu dwie doby i dwie godziny.Wypisuja tez w soboty,niedziele,swieta- tylko potem po wypis trzeba podjechac Odpowiedz Link Zgłoś
24milenka Po co spędza się trzy doby w szpitalu? 30.08.06, 11:31 A po co spędza się trzy doby w szpitalu? Po prostu na obserwacji czy też lekarze coś robią z mamą i dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Po co spędza się trzy doby w szpitalu? 30.08.06, 11:44 Nie dlatego. Mówcie co chcecie,ale jak dla mnie wypisywanie na 2 dobę to za wcześnie. A to dlatego,że test na fenylo najlepiej wykonać i jest bardziej wiarygodny gdy wykonuje się go najwcześniej w 3 dobie życia(wystarczająca podaż mleka)to samo tyczy ię testu na hipotyreozę. Po drugie u noworodków donoszonych żółtaczka fizjologiczna zaczyna się właśnie w 2 dobie i szczyt osiąga w 4 i 5 dobie. Zwykle stężenie bilirubiny występuje po 72 godz życia i to stężenie utrzymuje się przez 2-3 dni. dlatego nie jestemza zbyt szybkim wypisem. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Po co spędza się trzy doby w szpitalu? 30.08.06, 11:50 P prostu na obserwacji czy z położnicą jest oki tzn.czy odchody połogowe są w normie(ilość,zapach,kolor)czy rana po nacięciu goi sie prwidłowo,czy inwolucja czyli obkurczanie się macicy jest prawidłowe. U dziecka czy własnie nie nasila się żółtaczka czy radzi sobie z jedzeniem(za dużo nie spadnie z wagi czyli do 10% wagi urodzeniowej)etc. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Po co spędza się trzy doby w szpitalu? 30.08.06, 12:08 Witam Ja urodzilam Majke o 9 rano a nastepnego dnia okolo 17 mnie wypuślili czyli bylam a klinice okolo 1,5 doby, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: jak długo w szpitalu? 30.08.06, 12:23 W 4 dobie ze względu na badania maleństwa,na wyżej wspomniane testy.Chciałam wyjśc wcześniej,ale znajoma położna wytłumaczyła mi,że pobranie krwi u dziecka wcześniej niż w 4 dobie może dać fałszywie dodatni wynik tych testów. Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka a przy okazji 30.08.06, 13:48 żółtaczke ma każde dziecko? czy zdarza się że maluszka omija? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: a przy okazji 30.08.06, 14:15 Nie każde dziecko ja ma. Większość dzieci jednak przechodzi żółtaczkę fizjologiczną. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
24lena wyszlismy po 17 godzinach :) 30.08.06, 15:28 tak ! urodzilam o 23 a o 16 bylam juz w domku z malym Igorkiem,ja czulam sie rewelacyjnie,synek niemusial miec nawet po porodzie czyszczonych drog oddechowych-serio,a przez te 17 godzin nas dogladano i malemu zrobiono badanie uszu,potem kapiel i do domku...dodam ze rodzilam w uk. Odpowiedz Link Zgłoś