Dodaj do ulubionych

Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak?

12.09.06, 18:30
Witam,
jestem ciekawa czy wiele z Was spotkało się z taką pomyłką tzn. lekarz
zapewniał Was, że to chłopiec, a urodziła się dziewczynka. Jak duże jest
prawdopodobieństwo pomyłki?

Obserwuj wątek
    • fankaborsuka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:06
      Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w usg
      jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie zinterpretować
      to co widzą. Więc odpowiedź na twoje pytanie moze sprowadzać się do kwestii
      jakie doświadczenie w tym względzie ma twój lekarz.
      • kameleon_f1 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:13
        masz rację na USG nie da się pomylić wink ja byłam na dwóch aparatach u dwóch
        lekarzy i powiedzieli że nie ma takiej możliwości. nie byłam na USG 3D ale tam
        to już nie ma mowy o pomyłce, bo skoro widać twarz to i płeć też smilesmilesmile
        • dzieciak2103 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 21:01
          ja mialam odwrotnie. z dziewczynki na chlopaka. w 17 tyg. dwoch ginow mi
          powiedzialo ze dziewczynka. a z wynikow amiosantezy 1 miesiac pozniej( bo
          mialam) wyszlo ze chlopak. no i tak zostalo bo wczoraj na usg sprawdzali.
          pozdrawiam.
      • nchyb Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 06:48
        > Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w usg
        > jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie
        zinterpretować
        > to co widzą.
        nie do końca masz rację. Miałam kilka USG, na rożnej jakości aparatach, u
        różnych lekarzy. Wynik brzmiał dziewczynka. Ostatnie USG zrobiono na jeszcze
        innym USG w dniuporodu rano. Też miała być dziewczynka. Kilka godzin później
        urodził się synek smile
        • mariolka55 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 07:53
          nchyb napisała:

> > Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w u
          > sg
          > > jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie
          > zinterpretować
          > > to co widzą.
          > nie do końca masz rację. Miałam kilka USG, na rożnej jakości aparatach, u
          > różnych lekarzy. Wynik brzmiał dziewczynka. Ostatnie USG zrobiono na jeszcze
          > innym USG w dniuporodu rano. Też miała być dziewczynka. Kilka godzin później
          > urodził się synek smile

powaznie??? mi na 3d w 22 tc powiedział lekarz-dziewczyna,w 23 potwierdziła to
          moja gin (nie wiem czy sie nie sugerowała) potem chyba w 26 tez potwierdziła
          córke,w 32 mała nic nie pokazała..... a jak sie urodzi chłopak? to ma spakowane
          juz rózowe betki i sukienke na wyjscie ze szpitalasmile
        • robin2510 Re: Do Nchyb 13.09.06, 08:16
          Nchyb !!!

Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka,
          podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę. W moim mieście jest jeden
          lekarz który nigdy się nie pomylił co do płci tabuny przyszłych mam do niego
          ciągną aby dowiedzieć się co będzie. W swej praktyce lekarskiej pomylił się
          jakieś 5-6 razy. Więc w głowie mi się nie mieści, że kilku lekarzy sie
          pomyliło. Czy może ty im mówiłaś np. na poprzednim usg wyszła dziewczynka, że
          moze się tym sugerowali??? a może sprzęt nieciekawy?.
          pozdrawiam
          • nchyb Robin2510 13.09.06, 18:18
            > Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka,
            > podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę.
            a cholera ich wie... i żeby było śmieszniej to synek z tych hojniej
            obdarowanych przez naturę smile
            Później jeden mi tłumaczył, że za pępowinę to brali smile)
            • mariolka55 Re: Robin2510 13.09.06, 19:31
              nchyb napisała:

> > Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka,
              > > podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę.
              > a cholera ich wie... i żeby było śmieszniej to synek z tych hojniej
              > obdarowanych przez naturę smile
              > Później jeden mi tłumaczył, że za pępowinę to brali smile)

hi hi a ja se własnie pomyslałam ze moze miał malutkiego "pyrdusia" ze nikt go
              nie zauwazyłbig_grin a tu popatrz "sprzet" ze z pepowina pomylilismile))

ja sie nastawiłam tak na córke i troche po tych waszych postach zwatpiłamsad a
              sukienka i czapeczka z koralikami ,rózowe rajstopki juz spakowane na wyjsciesmile
          • chihuahuaa U mnie miała być dziewczyna a wyszedł chłopczyk :) 13.09.06, 20:31
            j.w
    • agnieszkaela Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:07
      Znajomym pare lat temu cala ciaze wychodzilo, ze bedzie chlopak. Asystujacemu
      przy porodzie tatusiowi lekarz pogratulowal- Ma pan corke! A on stanowczo
      stwierdzil "NIe, syna!"
      Troche czasu minelo zanim sie otrzasneli, pokoik na niebiesko, w szafie
      spodenki wink
    • monia19722 I znów niewiadoma 13.09.06, 08:05
      Ja w 14 tc usłyszałam, że mimo wczesnego wieku ciąży mozna już zobaczyć płeć i
      jest to chłopczyk. Zaczęłam oglądać ciuszki z autkami smile)) W 21 tc robiłam
      kolejne usg i usłyszałam, że raczej dziewczynka smile) Za tydzień idę na
      następne,może zagadka sie rozwikła , a może dopiero przy porodziesmile))
      • anna.adamczyk1 Re: I znów niewiadoma 13.09.06, 08:16
        generalnie jest tak że maluchy mają w brzuchu mocno opuchnięte narządy płciowe
        i stąd wynikaja pomyłki. mnie powiedziano że na 100% będzie chłopak -
        powiedział to lekarz który sie jeszcze nigdy nie pomylił - więc liczę że tak
        będzie ale prawda jest taka że z niespodzianką też sie liczę. pewnie dowiem sie
        na dniach...
        • aga10015 Re: I znów niewiadoma 13.09.06, 09:54
          Ja miałam robione USG 3D w 22 tygodniu ciąży i wyszła dziewczynka. W 23 tygodniu
          zwykłe USG i lekarz powiedział, że na 90 % dziewczyna. Myśle, iż nie widział
          siusiaka i tak stwierdził, a dziecko było widoczne bokiem.
          Lekarz z badania 3D powiedział, że on musi zobaczyć siusiaka lub wargi. Za parę
          dni idę na kolejne USG i bardzo się denerwuję, gdzyż mam już ubranka i pościel
          dla dziewczynki.

P.S. Na 3D byłam u dr Rogowieckiego w Komorowie pod W-wą, czy któraś z was była
          tam na badaniu?
    • jovi78 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:03
      A jednak pomyłki się zdarzają, moja koleżanka była u co najmniej trzech różnych
      lekarzy (w tym najlepszych specjalistów z Wrocławia i Zielonej Góry, łącznie z
      usg 3D). Wszyscy zapewniali ją, iż na 100 % będzie mieć córeczke a urodził się
      dorodny synek smile Ja natomiast w 14 tyg na 3D usłyszałam, iż będzie chłopak a w
      późniejszych tyg, że dziewczynka, czekam mnie niespodzianka smilePozdrawiam
      • fankaborsuka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:10
        Dziewczyny, nie upieram się ale jakby co, to trzymajcie kciuki, żeby mi ten
        ewentualny synek wybaczył różowe rajstopki ze srebrną niteczką co je mam już
        spakowane na wyście ze szpitala, rozmiar 52. Ale na wszelki wypadek wezmę też
        takie z mickey mouse
        • jovi78 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:26
          Życze powodzenia smile Na kiedy masz termin???
    • aga10015 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 11:48
      Mam badanie we wtorek (po 32 tyg) i zaczynam się denerwować, psychicznie
      nastawiłam się na dziewczynkę. Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki...
      • pitu_finka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 19:28
        No ladnie, tez juz jestem nastawiona na dziewczynke. A tu wlasnie znajomemu
        urodzil sie syn...ktory mial byc dziewczynkaindifferent
        • piedor Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 14.09.06, 02:26
          Mi mowili na polowkowym usg (2D)ze raczej dziewczynka. Kolejne mialam w 38 tyg
          i powiedzial ze dziewczynka ale widze ze to roznie bywa. Zobaczymy (termin na
          25,09)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka