primavera12 12.09.06, 18:30 Witam, jestem ciekawa czy wiele z Was spotkało się z taką pomyłką tzn. lekarz zapewniał Was, że to chłopiec, a urodziła się dziewczynka. Jak duże jest prawdopodobieństwo pomyłki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fankaborsuka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:06 Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w usg jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie zinterpretować to co widzą. Więc odpowiedź na twoje pytanie moze sprowadzać się do kwestii jakie doświadczenie w tym względzie ma twój lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:13 masz rację na USG nie da się pomylić ja byłam na dwóch aparatach u dwóch lekarzy i powiedzieli że nie ma takiej możliwości. nie byłam na USG 3D ale tam to już nie ma mowy o pomyłce, bo skoro widać twarz to i płeć też Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 21:01 ja mialam odwrotnie. z dziewczynki na chlopaka. w 17 tyg. dwoch ginow mi powiedzialo ze dziewczynka. a z wynikow amiosantezy 1 miesiac pozniej( bo mialam) wyszlo ze chlopak. no i tak zostalo bo wczoraj na usg sprawdzali. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 06:48 > Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w usg > jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie zinterpretować > to co widzą. nie do końca masz rację. Miałam kilka USG, na rożnej jakości aparatach, u różnych lekarzy. Wynik brzmiał dziewczynka. Ostatnie USG zrobiono na jeszcze innym USG w dniuporodu rano. Też miała być dziewczynka. Kilka godzin później urodził się synek Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 07:53 nchyb napisała: > > Wiesz, ja słyszałam od jednej dość oblatanej osoby, że nie ma pomyłek w u > sg > > jeśli chodzi o płeć, są tylko lekarze, którzy potrafią bądź nie > zinterpretować > > to co widzą. > nie do końca masz rację. Miałam kilka USG, na rożnej jakości aparatach, u > różnych lekarzy. Wynik brzmiał dziewczynka. Ostatnie USG zrobiono na jeszcze > innym USG w dniuporodu rano. Też miała być dziewczynka. Kilka godzin później > urodził się synek powaznie??? mi na 3d w 22 tc powiedział lekarz-dziewczyna,w 23 potwierdziła to moja gin (nie wiem czy sie nie sugerowała) potem chyba w 26 tez potwierdziła córke,w 32 mała nic nie pokazała..... a jak sie urodzi chłopak? to ma spakowane juz rózowe betki i sukienke na wyjscie ze szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Do Nchyb 13.09.06, 08:16 Nchyb !!! Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka, podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę. W moim mieście jest jeden lekarz który nigdy się nie pomylił co do płci tabuny przyszłych mam do niego ciągną aby dowiedzieć się co będzie. W swej praktyce lekarskiej pomylił się jakieś 5-6 razy. Więc w głowie mi się nie mieści, że kilku lekarzy sie pomyliło. Czy może ty im mówiłaś np. na poprzednim usg wyszła dziewczynka, że moze się tym sugerowali??? a może sprzęt nieciekawy?. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Robin2510 13.09.06, 18:18 > Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka, > podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę. a cholera ich wie... i żeby było śmieszniej to synek z tych hojniej obdarowanych przez naturę Później jeden mi tłumaczył, że za pępowinę to brali ) Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Robin2510 13.09.06, 19:31 nchyb napisała: > > Matko Boska jak to jest możliwe że tylu lekarzy nie zauważyło siusiaka, > > podobno chłopca szybciej widać niż dziewczynkę. > a cholera ich wie... i żeby było śmieszniej to synek z tych hojniej > obdarowanych przez naturę > Później jeden mi tłumaczył, że za pępowinę to brali ) hi hi a ja se własnie pomyslałam ze moze miał malutkiego "pyrdusia" ze nikt go nie zauwazył a tu popatrz "sprzet" ze z pepowina pomylili)) ja sie nastawiłam tak na córke i troche po tych waszych postach zwatpiłam a sukienka i czapeczka z koralikami ,rózowe rajstopki juz spakowane na wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa U mnie miała być dziewczyna a wyszedł chłopczyk :) 13.09.06, 20:31 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 12.09.06, 20:07 Znajomym pare lat temu cala ciaze wychodzilo, ze bedzie chlopak. Asystujacemu przy porodzie tatusiowi lekarz pogratulowal- Ma pan corke! A on stanowczo stwierdzil "NIe, syna!" Troche czasu minelo zanim sie otrzasneli, pokoik na niebiesko, w szafie spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 I znów niewiadoma 13.09.06, 08:05 Ja w 14 tc usłyszałam, że mimo wczesnego wieku ciąży mozna już zobaczyć płeć i jest to chłopczyk. Zaczęłam oglądać ciuszki z autkami )) W 21 tc robiłam kolejne usg i usłyszałam, że raczej dziewczynka ) Za tydzień idę na następne,może zagadka sie rozwikła , a może dopiero przy porodzie)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.adamczyk1 Re: I znów niewiadoma 13.09.06, 08:16 generalnie jest tak że maluchy mają w brzuchu mocno opuchnięte narządy płciowe i stąd wynikaja pomyłki. mnie powiedziano że na 100% będzie chłopak - powiedział to lekarz który sie jeszcze nigdy nie pomylił - więc liczę że tak będzie ale prawda jest taka że z niespodzianką też sie liczę. pewnie dowiem sie na dniach... Odpowiedz Link Zgłoś
aga10015 Re: I znów niewiadoma 13.09.06, 09:54 Ja miałam robione USG 3D w 22 tygodniu ciąży i wyszła dziewczynka. W 23 tygodniu zwykłe USG i lekarz powiedział, że na 90 % dziewczyna. Myśle, iż nie widział siusiaka i tak stwierdził, a dziecko było widoczne bokiem. Lekarz z badania 3D powiedział, że on musi zobaczyć siusiaka lub wargi. Za parę dni idę na kolejne USG i bardzo się denerwuję, gdzyż mam już ubranka i pościel dla dziewczynki. P.S. Na 3D byłam u dr Rogowieckiego w Komorowie pod W-wą, czy któraś z was była tam na badaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:03 A jednak pomyłki się zdarzają, moja koleżanka była u co najmniej trzech różnych lekarzy (w tym najlepszych specjalistów z Wrocławia i Zielonej Góry, łącznie z usg 3D). Wszyscy zapewniali ją, iż na 100 % będzie mieć córeczke a urodził się dorodny synek Ja natomiast w 14 tyg na 3D usłyszałam, iż będzie chłopak a w późniejszych tyg, że dziewczynka, czekam mnie niespodzianka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fankaborsuka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:10 Dziewczyny, nie upieram się ale jakby co, to trzymajcie kciuki, żeby mi ten ewentualny synek wybaczył różowe rajstopki ze srebrną niteczką co je mam już spakowane na wyście ze szpitala, rozmiar 52. Ale na wszelki wypadek wezmę też takie z mickey mouse Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 10:26 Życze powodzenia Na kiedy masz termin??? Odpowiedz Link Zgłoś
aga10015 Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 11:48 Mam badanie we wtorek (po 32 tyg) i zaczynam się denerwować, psychicznie nastawiłam się na dziewczynkę. Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 13.09.06, 19:28 No ladnie, tez juz jestem nastawiona na dziewczynke. A tu wlasnie znajomemu urodzil sie syn...ktory mial byc dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: Z chłopca na dziewczynkę-miałyście tak? 14.09.06, 02:26 Mi mowili na polowkowym usg (2D)ze raczej dziewczynka. Kolejne mialam w 38 tyg i powiedzial ze dziewczynka ale widze ze to roznie bywa. Zobaczymy (termin na 25,09) Odpowiedz Link Zgłoś