Dodaj do ulubionych

38 tydz-objawy porodu

16.09.06, 08:57
Dziewczynki,
jestem w 38 tyg ciazy od wczoraj wieczor czuje sie jakbym miala dostac okres
(cmieie wokol brzucha i krzyza)skurczy nie wyczuwam..no moze raz na jakis
czas silniejsze cmienie..Czy ktoraj tak miala albo orientuje sie czy to sa
oznaki porodu?...Powinnam juz jechac do szpitala czy oczekac jeszcze??
Obserwuj wątek
    • anna.adamczyk1 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 09:19
      czekaj - podobno jest tak że jak nadejdzie ten momoent to nie będziesz miała
      wątpliwości. ja tez czekam i juz miałam kilka fałszywych alarmów.. ostatnie
      chwile ciąży sa niefajne..
      • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 10:27
        nio wlasnie, i juz wolalabym zeby zaczelo sie na dobre bo najgorsze jest to
        gdybanie...juz..czy jeszcze nie...
        a ty w ktorym jestes tyg????i masz tez takie objawy??
    • majafi Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 13:36
      Hejka, ja też 38 tc i nocami bóle jak na miesiączkę. Ale to jeszcze może być
      daleka droga... choć nie musi wink Ze szpitalem to musimy czekać na regularne
      skurcze co 8-5 min, albo na odejście wód płodowych, albo na jedno i drugie na
      raz wink Żeby tak chociaż odszedł ten osławiony czop śluzowy, to już by było
      jakieś światełko w tunelu, bo ja już się nosem podpieram i szczerze mówiąc mam
      trochę dosyć ;/ Ale po odejściu czopa też można jeszcze czekać jakiś czas na
      właściwą akcję. Pozdrawiam wszystkie Co-Już-By-Chciały-Być-Po smile
      • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 13:57
        majafi ...
        uspokoilas mnie troszke, dzieki!jakby mnie zaczelo bardzo bolec to napewno bym
        juz gnala do szpitala ale jak tak tylko cmi to chlera wie...
        A skad jestes?..moze z warszawki?...bo chcialam spytac gdzie bedziesz rodzila...
        buzka
        • majafi Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:18
          Ja z Wrocka smile Będę rodzić na Brochowie, tyle dobrego słyszałam o tym szpitalu,
          a teraz już wiem, że nie ma możliwości wzięcia zzo, ani indywidualnej opieki
          położnej, ani żadnych takich "fanaberii" z rodzenia po ludzku ;/ O innej
          pozycji do parcia niż leżąca lub półleżąca też mogę raczej zapomnieć sad Mogę
          się tylko modlić, żeby mnie nie nacięli, bo podobno nie wszystkie nacinają...
          Jakbym to wszystko wiedziała na początku, to pewnie bym się zdecydowała np. na
          Wałbrzych jak wiele innych wrocławianek, ale z drugiej strony jestem sama (mąż
          za granicą i nie wiadomo czy zdąży wrócić na poród) i nie wyobrażam sobie
          samotnej partyzantki z jazdą do innego miasta wink... Jestem optymistką i mam
          jakieś takie uczucie, że będzie dobrze, hehe, żeby zechciało tak być smile Ja dam
          radę, żeby tylko Młodziutki był zdrowy, to wszystko wytrzymam smile
          Matka Polka, psiamać ;D pozdrawiam serdecznie
          • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:29
            ja jestem z w-wy. W szpitalu ktory wybralam zawsze nacinaja te co pierwszy raz
            rodza, ale za to jest tu porod rodzinny i cale szczescie bo w ogolnych warukach
            chyba bym padla...Nie bierzemy dodatkowo poloznej ani lekarza bo i tak za porod
            wyulimy 500zl wiec i tak placimy wiec niech skacza...eh..
            Chcialabym jeszcze wytrzymac z tydzien...eh...do terminu zostalo 2 tyg ale w
            najblizszym tyg maja nam przywiezx auto na ktore czekamy od 2 m-cy i jakos to
            mnie tak trzyma...eh...
            Tez bedziesz miala chlopaka??..super! a jakie imie wybralisci ....szkoda ze
            meza masz daleko ale optymizm i tak widze ze cie nie opusci smile tak trzymaj, bo
            ja czasem zaczynam panikowac hehe!
            • majafi Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:39
              Będzie Mikołajek smile A u Was?
              Też liczę na poród rodzinny, chyba, że syncio zdecyduje inaczej i nie poczeka
              na tatę wink Ale to już niedługo, może się uda...
              Uszy do góry, każda nowa nieznana rzecz trochę przeraża, ale na pewno zdamy na
              6 smile))
              • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:44
                u nas bedzie Marcel albo Adrian - nie mozemy sie do onca zdecydowac hehe....
                Pewnie ze ak przyjdzie co do czego to panika zniknie i zaczniemy dzialac jak
                trzeba,
                zycze Ci zeby malenstwo zaczekalo na tatusia a sobie zeby poczekalo na autko
                hehe
                jak bedziesz miala jakies obiajwy to pisz
            • mika99 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:41
              czyżbyś wybrała inflancką???? bo ja tez płace 500 zł i rodze na inflanckiej tyle
              że za 3 dni mam termin, jakos sie mały nie spieszy mam bóle te niby
              przepowiadające ale co z tego jak wszystko pozamykane na amen.pozdr.
              • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:51
                tak dokladnie bede rodzila na inflanckiej. Mam termin za 2 tyg ale te lekie
                bole brzucha jak przed @ cos mi podpowiadaja ze chyba bedzie wczesniej...
                a ty to za 3 dni chyba musiz sie tam zglosic? dlugo masz takie objawy a szyjke
                zamknieta??jezdzilas na ostry dyzur na inflancka przy tych bolach??
                • mika99 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:55
                  tak zapisana jestem na ktg /tym bardziej to dziwne że trzeba sie
                  zapisywać/objawy mam od 2 tyg, nie jeżdziłam na inflancka na ostry dyzur
                  poprostu byłam na ktg u swojego gina stwierdzil ze ok. badał szyjke stwierdził
                  że zamknieta na amen i tyle, kazał czekać a w terminie zgłosić sie do szpitala i
                  juz oni sie tam zajmą wszystkim.
                  • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 14:57
                    ale jak pojedziesz na ostry dyzur to musza ci zrobic ktg bez
                    zapisow...chodzilas tam do szkoly rodzenia?...polozna Ania mowila ze jak cos to
                    lepiej przyjezdzac na ostry dyzur!
                    • mika99 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 15:02
                      chodziłam tam do szkoły rodzenia do Marioli i Ewy /tzn one ja prowadziły/, wiem
                      że jak pojedziesz na ostry dyzur to zrobia ci ktg ale jak nic sie nie dzieje i
                      jest nawet termin porodu to czekasz w kolejce itd.w każdym razie wolalam sie
                      zapisać a jak cos sie bedzie działo to oczywiście że czekac nie bede tylko
                      pojade, ale narazie nic czekam i to jest bardzo dobijajace zarówno dla mnie jaki
                      dla partnera.
                      • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 15:08
                        masz racje. To czekanie jest najgorsze eh...ale badz dobrej mysli - napewno
                        malenstwo czeka na swoj termin i za 3 dni przyjdzie na swiat!Trzymam kciuki. Ja
                        jeszcze poczekam do jutra - jak bedzie mnie tak caly czas cmilo to chyba wybore
                        sie tam zeby zobaczyli co i jak..bo wizyte u mojego doktora mam dopiero we
                        czwartek eh
                        • mika99 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 15:11
                          masz racje lepiej jechać niz siedziec i sie niepokoić u mnie najgorzej jest w
                          nocy w dzien to czuje sie jak nowo narodzona /no prawie/takze czekam zobaczymy
                          co powiedza za 3 dni pozdrawiam trzymaj się.
                          • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 16.09.06, 15:12
                            odezwij sie jutro i daj znac co u ciebie...
                            buzka
    • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 12:37
      mika
      jak tam u ciebie??...mam nadzieje ze dzis bedzie wasz szczesliwy dzionek i
      urodzisz smile
      buzka
      • kami75 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 12:51
        hej hej , ja tez mam termin na za 2 tyg, tzn na 30.09 i tez bede rodzic na
        inflanckiej. do szkolyb rodzenia chodzilam do beaty szol. uwazam ze to swietna
        babk. a jakie byly te wasze babki w waszej szkole rodzenia, bo rozumiem ze tez
        sa z inflanckiej i moge na nie trafic na porodzie rodzinnym. mnie pobolewa
        czasami ale krotko brzuch jak na miesiaczke, poza tym nic.... i wszedzie z
        torba do szpitala..
        • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 12:57
          hej kami75
          oo...to mozemy sie jeszcze spotkac na porodowce hehe
          ja chodzilam do szkoly w szpitalu i prowadzily je polozne z oddzialu porodow
          rodzinnych - sa rozne najfajniejsza jest Ania - mam nadzieje na nia trafic...a
          reszta tez mila ale juz troszke chyba sztucznie..
          mam dwie kolezanki ktore w ostatnim czasie rodzily tam i sa zadowolone...wiesz
          jak sie placi to i skacza wokol...
          • kami75 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 16:05
            do gosiaczek 75: na kiedy masz termin wg miesiaczki a na kiedy wg usg?
            jesli trafisz na beate albo agnieszke (taka grubsza, nie najmlodsza) to sie
            ciesz. nie to ze sa jakies super mile, ale maja super podejscie i moje
            kolezanki z nimi wlasnie rodzily a ja je znam ze szkoly rodzenia. slyszalalam
            ze fajna na porodach rodzinnych jest tez jakas malgosia.
            jutro mam wizyte u gin, ciekawe co tam slychac w srodku...
            • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 16:52
              termin mi wycodzi na 29 lub 30 wrzesnie wiec prawie to samo hehe
              Z malosia mialam zajecia- taka drobniutka wydaje sie tez ok, znam tez Anie jest
              najfajniejsza z tych co prowadzily szkole...ale jak mowisz ze sa jeszcze dwie
              fajne to duza szansa jest na mila opieka na tym oddziale...
              Daj znac co slychac w srodku - a ty na kiedy sie szykujesz??
              • kami75 Re: 38 tydz-objawy porodu 18.09.06, 17:33
                do gosiaczek: ja juz bym chciala. naprawde jest coraz ciezej... z drugiej
                strony czytam sobie w ta piekna pogode ksiazki w ogrodki i jest mi bardzo
                dobrze jak nic nie musze robic... wszyscy mowia ze to takie ostatnie chwile
                tylko dla mnie. poza tym troche sie boje o karmienie i tego calego pologu.
                ciekawe jak to zniose. no i porod....
                • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 21.09.06, 13:56
                  do kami75;

co tam u ciebie?..urodzilas juz???...ja jestem po wizycie u dr i uslyszalam ze
                  juz moge rodzic. Dzidzius nisko, pobolewa mnie w dole brzucha jedynie skurczy
                  nie czuc ani szyjka sie nie rozwiera..to terminu zostal mi jeszcze tyd ale...na
                  poczatku tyg mam zglosic sie do szpitala na ktg...a ty bylas i coo???
    • przytulanka77 Re: 38 tydz-objawy porodu 22.09.06, 15:30
      Witajcie smile Ja tez w 38 tydz. i równiez chciała bym miec maleństwo na tym
      swiecie. Wiem, ze jest Wam ciezko tak jak zapewno mi, ale cóż trzymajmy sie
      -DAMY RADE JESZCZE TROSZKE. Pozdrawiam Was ciepło i Wasze maleństwa. Agnieszka
      • gosiaczek1975 Re: 38 tydz-objawy porodu 22.09.06, 16:11
        wczoraj bylam u lekarza i okazalo sie ze wszystko gotowe do porodu - dzidzia
        ulozona nisko, szyjka zanika..tylko zamknieta...wiec czekam...do terminu zostal
        jeszcze tydzien a ja chcialabym raczej urodzic do terminu bo pozniej to juz
        macierzynski leci eh...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka