Dodaj do ulubionych

chcecie znac plec?

16.09.06, 21:27
do dziewczyn, ktore planuja ciaz lub sa na samym poczatku. Chcecie poznac
plec dzidzi na podstawie USG? Ja chyba nie. Nie jestem w ciazy (poronilam,
bylby 29tyg.), staramy sie o nastepna ciaze, ale bardzo chcialabym nie
odkrywac tej tajemnicy az do dnia porodu. A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • hodos Re: chcecie znac plec? 16.09.06, 21:55
      ja jestem już w 39tc, chciałam znać płeć jak najwcześniej i poznałamsmile
      właściwie tylko sprawdziły sie moje przypuszczenia
      • podyanty Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 00:18
        Jak wyzej.
        CVS mialam robione w 10 tyg. W 12 zadzwoniono do mnie, zeby powiedziec, ze wszystko w porzadku.
        Mila pani zapytala mnie wtedy czy chce znac plec dziecka (tutaj malo kto chce to widziec). Ja na to, ze
        owszem. Ona : dziewczynka. Ja : wiedzialam, ze dziewczynka. Ona : ????
    • ad57 Re: chcecie znac plec? 16.09.06, 22:25
      chciałabym znać płeć maleństwa choć tak naprawde nie ma to wiekszego znaczenia byleby było zdrowe
      • alex359 Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 10:13
        zgadzam się z ad57. Dla mnie zdrowie maleństwa jest najważniejsze.
        Przypuszczaliśmy, że to będzie chłopak, ale jak usłyszeliśmy, że "córka jest
        zdrowa" nie mogliśmy opanować łez ze szczęścia.
        • jamile Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 10:27
          alex359 napisała:
          >Dla mnie zdrowie maleństwa jest najważniejsze.<

Przecież jedno drugiemu nie przeszkadza. Mozna chciec miec zdrowe dziecko i
          chciec poznac jego płec.

KuKa
          * * * * * * * * * * *
          i jeszcze ktoś
    • tiuia Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 11:18
      Ja nie znam płci naszego dziecka. I nie chcę poznać. Chcemy mieć niespodziankęsmile
      Jest to dość trudne w realizacji, bo nie dość, że na usg można podejrzeć różne
      rzeczy, to jeszcze badający mnie lekarz rzuca hasła w stylu 'Nie chcecie znać
      płci? Ok, to wam nie powiem, ale jakby co, to ja już ją znam...' I się uśmiecha
      pod wąsem grr...wink
      No i dodatkowo wszyscy wokół dziwią się czemu nie chcemy znać płci, skoro tak
      łatwo można ją teraz rozpoznać.
      • asiekok Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 14:23
        My tez nie znamy plci, domyslamy sie tylko. Na usg polowkowym dostalismy od
        lekarza zamknieta koperte ze skarpetkami w kolorze niebieskim albo rozowym smile
        Koperta stoi ciagle zamknieta na polce smile
        Zato rodzina i znajomi sa bardzo wscibscy i caly czas prognozuja i wypatruja na
        zdjeciach z usg. Troche to irytujace ta dociekliwosc. Jezeli postanowilismy, ze
        plci nie chcemy znac, to inni powinni tez to uszanowac. No ale coz.
        • ppaula2 Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 15:56
          Ja też nie znam płci dziecka. I to tylko dlatego, że nie chciało się pokazać.
          Idziemy na usg 27 września i myślę, że wtedy odkryjemy tą tajemnicę. Miałam już
          czekać do porodu ale nie dam rady....sad
      • kaasma Re: chcecie znac plec? 18.09.06, 18:08
        nasza Karolinka ma juz 2 miesiące,ale przez calą ciążę nie chcielismy wiedziec
        co będzie.i tak mielismy na sali porodowej niespodziankę
        to jest super uczucie kiedy wyciągają ci na brzuch maleństwo widzisz jego
        twarzyczke i zastanawiasz sie przez te kilka sekund zanim powie ci położna czy
        to syn czy córka.
        pozdrawiam
    • eyes69 Ja chcialam i poznalam :p 17.09.06, 16:48
      j.w
    • mika_p Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 18:13
      Płeć pierwszego dziecka poznałam przy porodzie.
      Chciałam, żeby przy drugim też tak było, ale ze względu na to, że Junior bardzo
      mocno chciał brata, zapytalismy lekarza o płeć dziecka w brzuchu, żeby w razie
      czego nastawić pierworodnego na inną opcję - i słusznie, bo w brzuchu mieszkała
      siostra, a nie brat. Junior został zobowiązany do zachowania tajemnicy i poza
      naszą trójką nikt nie wiedział, co się wykluje.
    • apaka Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 18:21
      my rowniez postanowilismy zafundowac sobie niespodzianke . Musisz sie jednak
      przygotowac na spotkania z "prorokami".Wszyscy czuja sie w obowiazku wywrozyc
      Ci plec dziecka i nie zawsze jest to przyjemne. W dniu , kiedy bedziesz gorzej
      sie czula i takoz wygladala badz pewna , ze "prorocy" beda przepowiadac Ci
      dziewczynke , gdy trafia na dobry dzien -chlopca. Wkurza mnie to .Ale sama
      tajemnica jest bardzo ekscytujaca.Powodzenia.
      • asia_michasia Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 19:08
        Do końca nie chcieliśmy znać płci. Mąż nawet obawiałk się, że ja zechcę. Nawet
        powiedział, że jak zmienię zdanie, to lekarz ma mi powiedzieć tak, by on nie
        słyszał. Ale ja nie chciałam do końca. Tajemnica była przyjemna a jaka
        niespodzianka. Wszyscy (albo prawie) twierdzili, że będzie chłopak. Stare
        ludowe prawdy miały spełnić rolę USG. I nawet nastawiliśmy się na chłopca.
        Ubranka niby neutralne, ale bardziej niebieskie niż różowe. Urodziła się
        dziewuszka smile
    • aneta-mama Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 19:17
      przy pierwszej ciązy nie byłam dokońca zdecydowana ale lekarz sie wygadał,przy
      drugiej chcieliśmy wiedzieć ze wzgledu na syna(chciał brata,na siostre reagował
      agresja ,więc wrazie co mielibyśmy czas na przyzwyczajenie go do myśli o
      siostrze),teraz też chcę wiedzieć (chociasz przeczuwam że chłopak)bardzo to
      ułatwiało życie poprzednio(odrazu można powiadamiać życzącym ciagle córci)i
      tera jest tak samo) już sie zaczeła kampania pod tytułem"to życzymy córci"
    • wiola500 Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 19:43
      A ja owszem,chcę wiedzieć,kto tam mieszka u mnie pod sercem.Ale nie przywiązuję
      się specjalnie do tej myśli,bo może zdażyć sie pomyłka.I tak naprawdę,jest mi to
      obojętne.Teraz podobno mieszka u mnie drugi synuś.I dobrze.
    • lomre Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 20:51
      Kiedyś wydawalo mi się, że wszystko jedno, ma być niespodzianka. Teraz - mimo,
      że chcemy mieć tylko (aż) zdrowe dziecko - chcialabym wiedzieć, żeby móc do
      niego/niej mowić po imienu i planować sobie po cichutku. ale jeśli się nie da,
      bo ponoć dzieciaki nie zawsze ladnie się ustawiają, albo lekarz się pomyli to
      nie będzie najmniejszego problemu
    • ewcia1980 Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 21:51
      A my chcielismy znac płec dziecka i poznalismy ja około 18tc. Do tej pory
      (34tc) potwierdza sie, ze bedzie dziewczynka.
    • moreno500 Re: w kwestii niespodzianki 17.09.06, 22:01
      tak trochę nie rozumiem, o co chodzi z tą niespodzianką - przecież płeć dziecka
      ZAWSZE jest niespodzianką. tylko niespodzianka może być "odpakowana" już w
      trakcie ciąży albo przy porodzie. ale niespodzianką jest zawsze, nawet, jak się
      podgląda płeć na USG
    • malygosiaczek Re: chcecie znac plec? 17.09.06, 22:59
      Ja jestem w ciązy z drugim dzieckiem, ale podobnie jak w pierwszej ciązy nie
      chciałam znać płci. Chociaż lekarz przy ostatnim usg mówił, że na 100% zna płeć.
      Tyle, że mojej koleżance lekarz też mówił, że na 100% będzie miała dziewczynkę,
      a ma drugiego chłopca. Więc, ponieważ nigdy nie ma się pewności, wolę mieć
      niespodziankę i tylko muszę mieć dwa imiona przygotowane.
      • moreno500 Re: chcecie znac plec? 18.09.06, 17:45
        tylko nie niespodzianka!!!!! ja tez miałam niespodziankę, i też przygotowane
        dwa imiona, a płeć sprawdzałam na USG. niespodziewanie okazało się, że to
        dziewczynka. i tak zostało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka