Dodaj do ulubionych

co można w ciąży

18.09.06, 21:22
Cześć może to zabrzmi trochę samolubnie ale chiałabym się dowiedzieć od Was
dziewczyny co sądzicie o wyjeździe na koncert rockowy. Jestem w 22 tygodniu
ciąży koncert ma być w październiku i nie wiem czy to nie zaszkodzi mojemu
dziecku? Napiszcie jakie macie zdanie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: :)))))) 18.09.06, 21:29
      Moim zdaniem możesz wybrać się ewentualnie do filharmonii, i to też tylko na
      Boeethovena, Mozarta lub Vivaldiego wink))))
      • draugdur Re: :)))))) 18.09.06, 21:41
        a jedz na zdrowie! tylko uwazaj na brzuch-zeby nikt w niego nie przywalilwink No
        i pogo odpadawinkpod scena tez raczej nie stoj i z wlasnego doswiadczenia wiem,
        ze przebywanie w okolicach glosnikow/sabufera to zly pomyslwink
        dobrej zabawy!
    • ineska2 Re: co można w ciąży 18.09.06, 21:49
      cytuje z ksiazki "halas moze spowodowac u plodu niedoslyszenie dzwiekow o
      wysokiej czestotliwosci oraz moze przyczynic sie do przedwczesnego porodu i
      opoznienia rozwoju plodu wewnatrz macicy. (...) Wszystkie przyszle matki
      powinny unikac sluchania glosnej muzyki (...) oraz chodzenia na koncerty
      rockowe." wiesz, poza tym na takim koncercie nie siedzisz w lawce, ktos moze
      Cie potracic itp. Ja bylam mniej wiecej na tym etapie ciazy co ty, jak moj maz
      jechal na Woodstock. W zeszlym roku kupilismy motocykl, mielismy w planach nie
      tylko ten Woodstock, ale wogole trase po Polsce, ale nie zaryzykowalam. Nie
      warto. Taka okazja sie jeszcze powtorzy, a jakby cos bylo pozniej nie tak z
      dzieckiem to bys sobie nie mogla darowac. Pozdrawiam!
      • dorianne.gray Re: co można w ciąży 18.09.06, 21:55
        Hmm... w ciąży byłam na kilku koncertach rockowych i metalowych, może to
        dlatego Leo urodził się 8 dni przed terminem? wink))
        Ale na opóźnionego w rozwoju nie wygląda - i wspaniale mu się przy metalu
        zasypia wink))
        • demarta Re: co można w ciąży 18.09.06, 21:59
          ....nóż pod lewym uchem, widelec za prawym i łyzeczka w buzi,he he...wink)))))
          • dorianne.gray O co Ty mnie posądzasz??? 18.09.06, 22:15
            Kłaść dziecko do kołyski z zastawą stołową???

Miałam raczej na myśli biżuterię rodową z białego złota i platyny... wink))
        • draugdur Re: co można w ciąży 18.09.06, 22:03
          dorianne.gray: ja uwazam ze przy czym dzieciak "wyprodukowany"tego powinien
          sluchacwink
          w moim wypadku to byl(o ile dobrze kojarze)Moonspell do tego plyta Wolfheart,
          wiec nic innego mi nie zostajewink
          a tak jak pisalam wczesniej:nie stac przy glosnikach i sabuferach,uwazac na
          brzuch, nie pogowac,nie pchac sie w kociol pod scena i bedzie OKsmile
        • ineska2 Re: co można w ciąży 18.09.06, 22:30
          Ja po prostu nie chcialabym ryzykowac, jesli cos moze zaszkodzic. Ale jedna
          ciaze juz skonczylam za wczesnie, wiec moze tez dlatego wole dmuchac na zimne.
          A 9 miesiecy to nie az tak dlugo.
          • dorianne.gray Re: co można w ciąży 18.09.06, 22:38
            Jasne, rozumiem, że w tej sytuacji wolisz uważać - ale jeśli z ciążą jest
            wszystko ok, to nie widzę powodu, żeby siedzieć w domu w namiocie tlenowym,
            bo "cegła może mi na ulicy spaść na głowę" smile
    • weea Re: co można w ciąży 18.09.06, 22:03
      nic nie można, powinnaś siedzieć w domu w pokoju wyłożonymi dźwiekoszczelną
      wykładziną i nie wychodzić na ulicę, bo sie alarm samochodowy moze koło ciebie
      włączyć!!! albo przejadą dresy z muzyką nastawioną na full!!!
    • ola75101 Re: co można w ciąży 18.09.06, 22:12
      W mojej pierwszej ciąży w piątym miesiącu, byłam na koncercie Die toten Hosen i
      Off Spring. Mojemu synkowi to nie zaszkodziło, dziś uwielbia tą muzykę. Polecam
      jednak daleko od głośników, bo sama możesz się gorzej poczuć. Baw się dobrze
    • imoan8 Re: co można w ciąży 18.09.06, 23:22
      Jak się smarkaczowi muzyka nie spodoba, to i przykopać może calkiem mocno w 22
      tyg., z tego co pamiętam. Im wcześniej dziecko przyzwyczaisz tym lepiej!Ja
      podobno zasypiałam tylko przy muzyce i czułam się bezpieczna gdy dom był pełen
      ludzi.
      Mam nadzieje, że mój syn się wda we mnie smile Pozdrawiam
    • mniemanologia Re: co można w ciąży 19.09.06, 11:06
      Byłam na imprezie raz i raz na parodniowym festiwalu muzyki elektronicznej. Nie
      szalałam, nie siedziałam przed głośnikami, zastanawiam się teraz nad kupnem
      jakichś specjalnych słuchawek, które będę mogła przykłądac do brzucha, żebyśmy
      oboje słuchali sobie empetrójek smile
      Unikaj tylko nadmiernego hałasu, bo małe w tym wieku (22tc) już ma podobno
      bardzo czuły słuch (za: www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie ).
      • eliszka25 Re: co można w ciąży 19.09.06, 11:23
        to zalezy od tego, jak twoja ciaza przebiega i jak ty sie czujesz. ja mniej
        wiecej w tym okresie nie moglam sobie pozwolic np. na pojscie do kina, choc
        ogolnie czulam sie dobrze. w kinie natomiast bylo dla mnie stanowczo za glosno,
        czulam sie niespecjalnie, a maly tak szalal, ze az bylo mi niedobrze, wiec sobie
        odpuscilam na jakis czas. pozniej to minelo. jakis czas temu znow bylam w kinie
        i juz bylo ok. po prostu nie pchaj sie tam, gdzie najwiecej ludzi, a jak tylko
        poczujesz, ze cos nie tak, wyjdz i juz. jesli masz watpliwosci spytaj swojego
        lekarza.
    • deela ja w 32 tc bylam 19.09.06, 11:17
      na woodstocku

"dzidzi" nie zaszkodzilo ani muzyka ani piwko okolicznosciowe
      oczywiscie nie taplalam sie ze wszystkimi pod scena <rotfl>
    • eyes69 O Matko Antyko!!! :P 19.09.06, 11:22
      Bylam na Hunterfescie - trwal 3 dni i jakos nie przyszlo mi do glowy, ze muzyka
      zaszkodzimojemu dziecko... Moze sie na matke nie nadaje??? tongue_out

Podrozowac tez sie nie boje bo nie wydaje mi sie, ze kobieta w ciazy to
      inwalidka, ktora powinna lezec brzuchem do gory i jak najmniej robic zeby
      przypadkiem dziecko zadyszki nie dostalo!
      • mniemanologia Re: O Matko Antyko!!! :P 19.09.06, 11:41
        Oj, tam. Nie ma co ironizować. Dziewczyna zapytała po prostu. Ale widzę, że
        teraz na topie jest dawanie "antykowych" odpowiedzi tongue_out
        • eyes69 Re: O Matko Antyko!!! :P 19.09.06, 11:43
          Nie...
          stwierdzilam, ze O Matko Boska nie pasuje...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka