mamaaa7 18.10.06, 12:07 czy i jakie antybiotyki przepisuja lekarze w I trymestrze? Mam paskudna infekcje gardła i chyba skonczy sie antybiotykami, bo domowe sposoby nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybkaisia Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 12:33 Są bezpieczne antybiotyki w I trymestrze. Z grupy penicylin albo Zinnat np. Lekarz na pewno wybierze coś odpowiedniego. Poczytaj: www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=1320 Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 13:09 amoksycylina najbezpieczniejsza. W pismiennictwie podaja ze lepiej sama bez kwasu klawulonowego,ale ginekolodzy przepisuja tez wlasnie taka.Bezpieczniej sama amoksycyline Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 13:57 dostałam Bioparox - ponoć dzła miejscowo, zewnętrznie, nie przenika do krwi. Jest dośc "słaby", ale ponoc dobrze od niego zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw18 Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 13:58 w 1 trymastrze to antybiotyk Bactrim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 18:27 musisz koniecznie powiedziec lekarzowi, ze jestes w ciazy, on ci dobierze lek, mozesz to jeszcze dodatkowo skonsultowac ze swoim ginem, jak nie mawsz zaufania do rodzinnego. na gardlo sa takie wpryskiwane antybiotyki dzialajace miejscowo, ale chyba nie sa zbyt skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 19:25 ja miałam Bioparox i to już dwa razy, ale on rzeczywiście jest chyba słaby bo nie na wszystkich działa Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: Bactrim? 18.10.06, 20:14 z tego co przeczytałam na ulotce bactrim to dawny biseptol (czyli nie antybiotyk), którego nie wolno stosować w ciąży. A szkoda, bo mnie zawsze bardzo pomagał. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: I trymestr i antybiotyk 18.10.06, 20:18 po bioparoxsie czuje lekka poprawę (czyli jest nadzieja, bo na ziółkach było coraz gorzej) Zapisała mi go ginekolog a ponieważ kiedyś internista też zapisywał mi go na gardło to wiem, że jakbym do niego poszła to tez bym to dostała. A w przychodniach teraz tyle grypska szaleje, ze sie tam nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaa7 Re: o bactrimie 18.10.06, 20:22 na www.przychodnia.pl piszą, że istnieje prawdopodobieństwo, że oddziaływuje na płód i nie wolno brac w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś