orlen10 18.10.06, 17:27 PYTANKO do kobietek z krakowa- gdzie w tym mieście można kupić herbate z liści malin?obeszlam apteki na moim osiedlu, a nawet farmaceutki mówią,że nie ma czegos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka76 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 17:43 Nie jestem z Krakowa ale w Warszawie tylko w zielarskim można kupić. Pod hasłem: "liść maliny" a nie herbata, bo to jako zioło występuje. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
orlen10 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 17:48 CZYLI MOGE POOBRYWAĆ liscie z moich malin na dzialce i zasuszyć? liście to liście .Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 17:47 Też nie mieszkam w Krakowie, a kupowałam w sklepie Herbapolu pod hasłem liść maliny Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw18 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 17:51 a czy ty wiesz ze ta herbata wywoluje szybszy poród?? Odpowiedz Link Zgłoś
orlen10 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 17:55 dlatego jej potrzebuję.Nie tylko szybszy co skórcze sa podobno bardziej wydajne, i dużo osób pozytywnie ocenia jej dzialanie. chcialam się zaopatrzyć na porodówke by móc sobie podpijać Odpowiedz Link Zgłoś
kate0809 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 18:10 Żeby zadziałało trzeba pić przez 2 miesiące przed porodem Odpowiedz Link Zgłoś
chatka76 Re: Herbata z liści malin 18.10.06, 23:09 Różne są opinie na jej temat. Generalnie WZMACNIA mięsień macicy i powoduje lepsze ukrwienie. Pewnie nie powinna być stosowana w przypadku zagrożeń ciąży ale z dwóch niezależnych źródeł wiem, że jest bezpieczna w ciąży niepowikłanej i wskazana. Moja lekarka kazała mi ją odstawić w terminie porodu, żeby właśnie czynności skurczowej nie zakłócić ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś