Dodaj do ulubionych

głupia baba :////////

31.10.06, 08:08
witam !
chciałam podzielić się z Wami pewnym zdarzeniem, które miało miejsce wczoraj.
poszłam do apteki, jakaś babka pod 50-tkę stoi przede mną, dochodzę do
okienka (ona stanęła z boku i pakowała leki do torby)i proszę kwas foliowy. a
ta baba spojrzała na mnie , potem na mój brzuch ( którego notabene jeszcze
nie mam, staramy się o dziecko)i na całą aptekę ryknęła "ooo... taka młoda i
już w ciąży" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! poczułam jakby ktoś uderzył mnie młotkiem w
głowę ! co za bezczelność ! oczywiście weszłam z tą babą w bardzo niemiłą
rozmowę, usłyszałam kilka tekstów " ach, ta dzisiejsza młodzież"....w mordę,
mam 24 lata , no i rzeczywiscie wyglądam max na 20 lat, ale kurcze, żeby tak
komuś powiedzieć??? i to kobiecie, która pragnie dziecka ?????
wróciłam do domu roztrzęsiona.
a mąż obrzucił tą babę stekiem wulgaryzmów.
no dobra, wygadałam się , już mi lepiej smile)))
Obserwuj wątek
    • truscaffka Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 08:16
      No faktycznie głupia. Aż sama się zatrzęsłam! Trzeba jej było odszczeknąć: "A
      pani taka stara a jeszcze nie w grobie". Albo: "Ja jeszcze mogę, w
      przeciwieństwie do Pani" - bezczelne, ale skuteczne wink)) Kiedyś widziałam
      podobną scenę w tramwaju - gdy stara dewota próbowała zmusić dziewczynę w ciąży
      do ustąpienia jej miejscawink)) Pozdrawiam!
      • deborah2 Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 08:22
        i wydawałoby się ,że panie ok.50 są "dojrzałe"..... #)
        • kja1 Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 12:18
          Po prostu ludzie są piramidalnie bezmyślni i bezinteresownie złosliwi... A
          skończenie 50 lat rozumu automatycznie nie dodaje.
      • mamusia100 extra tekst! 31.10.06, 19:59
        Truskaffka, super tekst - ten z trumną. Zapamiętam go sobie i może wykorzystam.
        W tramwaju te babsztyle patrzą jak sępy żeby im zrobić miejsce, a ja sobie
        spokojnie siedzę, a właściwie niespokojnie bo tylko czekam która pierwsza ryknie
        na mnie.. A te baby potrafią przebiec 100 metrów z siatami z hipermarketu i
        jeszcze mają buty na wyższym ode mnie obcasie! A ja biegać nie mogę i na
        obcasach też nie chodzę, bo nie mogę! Tekst z trumną będzie jak znalazł...
      • misia9944 Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 08:56
        Bardzo dobrze powiedziane !!!! musze sobie ten tekst ZAPAMIETAC bo jest pelno
        nie zyczliwych starych bab...jestem w 6 m-cu mam 21 lat, no fakt mlodo wygladam
        ale jak widze te uch galy zwrocone na mnie to mom dosc !
    • mamahani2 Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 09:30
      Też miałam podobną sytuację: stoję kiedyś w sklepie (pod koniec pierwszej ciąży
      czyli brzuszek już bardzo widoczny, też miałam wtedy 24 lata), było to rano -
      wyskoczyłam po bułki - w dresie, nie uczesana... wyglądałam może na jakieś 18
      lat. Stoję w tej kolejce a facet do mnie i do reszty kolejki mówi: "Patrzcie co
      się porobiło, żeby gó..ara w tym wieku w ciąży była, gdzie ona ma rodziców?"
      Zamurowało mnie i przez dwie minuty nie odezwałam się w ogóle. Potem odwróciłam
      się do niego i mówię: "Myślę, że mając 24 lata, będąc mężatką od dwóch lat,
      mając skończone studia i bardzo dobrą pracę - to jest jak nabradziej najlepszy
      czas na bycie w ciąży! A gó..ary to niech sobie Pan w domu poszuka!" Facet
      zaniemówił, cała kolejka zaczęła się śmiać, a ja z satysfakcją patrzyłam na
      niego jak robi się purpurowy. Czasem nie trzeba mocnych słów - tylko trochę
      prawdy...
      Pozdrawiam,
      Marta
    • jufta Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 09:42
      Czasami nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Chyba jednak lepiej się pośmiać -
      przynajmniej zdrowo, przywalić coś prosto z mostu i nie zawracać sobie głowy.
      Pocieszam się, że ludzie są tacy wredni z zazdrości, czyli myślą, że mi jest
      lepiej tongue_out Hie hie, miłego dnia dziewczyny!
    • amwaw Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 09:46
      Baba bezczelna.Natomiast twój mąż obrzucający kobietę stekiem wulgaryzmów na
      poziomie baby...
    • usura Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 09:49
      Tak jak ktoś wyzej powiedział.. najlepiej odpysknąć. Bo co kogo obchodzi kto
      ile ma lat i czy jest w ciąży czy nie do jasnej ch....ry. Na szczęście mi jak
      do tej pory coś takiego się nie przytrafiło, a jestem w 7mies. ciąży mam 29 lat
      choć wyglądam na młodszą. smile
      Pozdrawiam
      • mamusia100 Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 20:04
        nie bardzo wiem na czym to polega z tymi babami. Jak jej synowa nie ma dzieci w
        wieku 23 lat a już po ślubie z synusiem to "biedny synuś a ta chadra taka
        samolubna...". Ale jak obca kobieta jest w ciąży .... oj boli serducho, boli.
        No, ale one - nasłuchane Rydzyka są przecież wszystkowiedzące! Pozdrawiam Was
        serdecznie i nie dajmy się!
    • ineska2 Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 21:17
      zal babie, ze juz nie jest mloda wink trzeba jej wybaczyc, przed toba wszystko, a
      jej pozostalo zatruwac zycie innym.
    • pmierzow Re: głupia baba ://////// 31.10.06, 21:45
      "a mąż obrzucił tą babę stekiem wulgaryzmów"

No wspaniale wrecz! I wszyscy Ci mowia, ze jestes taka super - Ty i Twoj maz??
      Jesli ta kobieta byla chamska to Wy rownie mocno a Ty sie jeszcze tym chwalisz!
      Moze pomysl troche nad soba zanim zajdziesz w ciaze...
      • furetti Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 00:14
        Mnie ostatnio kobita w autobusie też wyzwała od gó..ar, bo nie kwapiłam się
        aby ustąpić jej miejsca (nawiasem mówiąc stanęła sobie uparcie tuż obok mnie,
        mimomiż w pobliży siedzieli młodzi mężczyźni, którzy moim zdaniem sa bardziej
        zobligowani do ustapienia miejsca niż kobieta w 7 mcu ciąży, nie siadała nawet
        jeśli w dalszej części autobusu zrobiły się wolne miejsca).
        Stała przy mnie uparcie przez całą drogę, naskoczyła na mnie przy wysiadaniu.
        Bez sensu pojawiło sie we mnie nieuzasadnione poczucie winy, ale nie odezwałam
        się (wypinając brzuch), ale zwalony miałam nastrój do końca dnia przez ta krowę.
        Najśmieszniejszy był komentarz mojego męża - "ty się dziewczyno ciesz, że cię
        ktoś w tym wieku jeszcze gó..ara nazywa" hehehe
      • deborah2 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 07:48
        a Tobie NIGDY nie zdarzyło się w przypływie emocji a w szczególności złości
        poprzeklinać sobie ???? taka święta jesteś ?
        aha- mąż obrzucił ją paroma epitetami w domu, tak sam do siebie, jak mu całe
        zajście opowiedziałam. co nie można we własnym domu przeklinać ?????od Ojca
        Rydzyka jestes ?
        • pmierzow Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 14:22
          Jak rozumiem to do mnie ta odpowiedz, wiec:
          1/ Poprzeklinac SOBIE zdarzylo mi sie nie raz, zwyzywac KOGOS przez 30 lat nie
          zdarzylo mi sie nigdy. Nie sadze zeby byl to skutek swietosci, ale raczej
          dobrego wychowania i odrazy do chamstwa.
          2/ To, ze Twoj maz epitetow uzyl w domu, z tresci Twojego postu nie wynika.
          Jesli to bylo w domu to ok.
          3/ Nie jestem od Ojca Rydzyka, jak rozumiem Twoim zdaniem dobre wychowanie
          koniecznie powiazane jest ze sluchaniem Radia Maryja... dosc uproszczona masz
          wizje swiata...
          • deborah2 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 16:57
            przepraszam Cię za tego posta kiss pisałam to rano ,miałam fatalny nastrój... sad
    • zojda Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 07:41
      a ja ostatnio stałam sobie w kasie uprzywlejowanej. Juz mnie miała kasjerka
      obsługiwać, kiedy wepchnęła się przede mna baba, drąc się, że ona ma ręce
      chore. Grzecznie ją puściłam. Baba przywlokła dwa kosze pełne zakupów- było tam
      wszystko, oprócz spożywczych- same jakies gary pokupowała. I zaczęła lament, że
      ona nie może tego na kasę wyłożyć. Więc wyszła kasjerka ze stanowiska i jej to
      wszystko na tasmę wyłożyła, podliczyła, a potem kazała dziewczynie jeszcze to
      popakować w reklamówki. Trwało to około ze 20 minut. I wiecie co? To babsko
      zapłaciło, wzięło tych chyba z 6 wielkich siat w łapska i poszło sobie. A cała
      kolejka już robiła prawie zakłady, kto po nia przyjdzie, żeby jej pomóc- bo
      przeciez ona ma ręce chore. Ale wcale sie tym nie wkurzyłam, bo wszyscy ludzie
      z kolejki ryczeli ze smiechu z tej baby. A ona na pewno wiedziała, że to o nia
      chodzi i bardzo jej dobrze.
      • marti_ka82 Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 09:57
        ehh co za ludzie... smieszy mnie takie podejscie, bo sama wygladam na malolate
        no coz taka moja uroda, nigdy nie wygladalam na swoj wiek, mam 24 lata a daja
        mi max 20... moj maz tez wyglada na mlodszego moje babcie sie pytaly czy to moj
        rowiesnik, jak jeszcze nie wiedzialy, ze ma 5 lat wiecej smile no i nie mieszkamy
        w PL tylko w DE, gdzie moja ciaza jest poprstu atrakcja nad atrakcjami... bo tu
        wiekszosc dopiero kolo 40 mysli o pierwszym dziecku... a ja im na zlosc wink
        chodze z brzuchem i jeszcze na spacery zabieram 2 letniego szkraba mojej
        szwagierki smile a niech sobie pogadaja smile jak nie maja innych problemow smile swoja
        droga zastanawiajacy jest fakt, ze te same 50 latki ktore krytykuja mlode
        ciezarne, tak samo skrytykuja te co po 30 jeszcze dzieci nie maja... tak zle,
        tak niedobrze wink ehh
    • to-ja-007 Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 14:14
      > potem na mój brzuch ( którego notabene jeszcze
      > nie mam, staramy się o dziecko

Czyli nie jestes w ciazy a juz sie denerwujesz, ze ktos robi jakies glupie uwagi?
      Ciekawe co bedzie jak zajdziesz.....

• aga330 Re: głupia baba ://////// 01.11.06, 14:34
        Najgorsze są te , kórym akt zgonu już z dupy wystaje, ale kiedyś stalam z
        dwójką dzieci w autobusie w ogromnym korku ścisk obok stoi też starsza pani ale
        z tych normalnych stoimy obie mam 8 miesiąc ciązy 5 letni syn zasypia na
        stojąco ,trzymamy sie poreczy krzesla gdzie siedzi sobie kto? mlodziutka
        zakonnica, a takie sa świeto..e. remontowali tą droge jeszcze dlugo , a ja
        juz do autobusu nie wsiadlam który jechal szybciej niz samochód. Wolalam sie
        kisić w samochodzie.
        • karin_d Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 14:37
          > Najgorsze są te , kórym akt zgonu już z dupy wystaje
          Mam dzis falatny nastrój jakas deprecha ale jak przeczytałam Twoj komentarz to
          nie moglam sie powstrzymac od śmiechu
          Dzieki komentarz the best! smile
      • deborah2 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 07:51
        nie martw się. poradzę sobie.
    • bajka_fijolka Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 11:15
      współczuje, rzeczywiście jakaś nienormalna ta baba.
      Ale ja też miałam niezły przypadek. Byłam w 7 miesiącu ciąży i jechałam
      autobusem i nagle jakaś baba za mną zaczyna złorzeczyć "tfu! takie młode a już
      sie gziły i teraz z brzuchem lataja! I jeszcze w autobusach miejsce starszym
      zabierają?!"
      Byłam w szoku. Kobieta była małą staruszką, tak na oko ok. 75 lat. Gadała tez
      coś, że bez ślubu się gziłam bo bez obrączki na palcu jestem (dodam, że obraczki
      nie noszę od 5 miesiaca bo mi palce puchną).
      Ech...nie wiem skąd w ludziach tyle złości...
      Tylko dlatego, że człowiek wygląda na lat 20 a nie 28 (mam 1,5 m wzrostu i się
      nie maluję)to mozna go publicznie zelżyć

A Ty się, Kochana nie przejmuj tylko starajcie się z mężem cierpliwie o
      dzidziusia, a takie głupie babska należy ignorowac i tyle.
      Trzymam za Was kciuki!
      b_f
      • renia1807 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 11:28
        Głupia baba ale widać że doinformowana , zwykle głupie baby nic na ten temat
        nie wiedza. A to że bezczelna to fakt.Nie zwracaj na takie uwagi ,szkoda nerwów.
      • kasia_266 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 11:34
        olej to,po prostu!też bym nie wytrzymałasmile))ale nie warto,dobrze o tym wiesz.po
        co psuć sobie humorek i miły nastrój,który jest Ci teraz potrzebny
        do "pracy"nad maluszkiemsmile))dodam,że jestem w 9 m-cu, mam 26 lat,na moje
        szczę?cie też na tyle nie wyglšdam,od 5 lat mam męża,od 7 mieszkamy razem,ale
        czasem i tak kto? spojrzy takim oburzonym wzrokiem,że aż brak słów>niewarto się
        przejmowaćsmilepozdrawiam i życzę owocnej pracysmile
      • iljana Re: głupia baba ://////// 03.11.06, 00:20
        bajka_fijolka napisała:
        "tfu! takie młode a już
        sie gziły i teraz z brzuchem lataja! I jeszcze w autobusach miejsce starszym
        zabierają?!"

Cholera jedna. Ja to bym jej palnęła - gdyby nie te młode co pracują na ciebie,
        to emerytury bys babino nie miała.
        Co za zawiść..
    • kruszynka301 Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 17:13
      mnie się kilka razy zdarzyła podobna sytuacja, (standard "taka młoda, a już ma dziecko", lub "jak Ci się udaje połączyć naukę z wychowaniem dziecka?" - miałam wtedy 27 lat, a córeczka roczek).
      Zawsze coś takiego jednak wprawiało mnie w znakomity humor, a mąż był dumnywink.
    • ewalip Re: głupia baba ://////// 02.11.06, 23:47
      Też mam doświadczenie ze starymi babami... Zabrałam moją młodszą o 11 lat
      siostrę na spacer i też się nasłuchałam... BTW, ilez to było lat temu...
      Wracając do tematu: babska między sobą o tym, że dzieci mają dzieci itd. Ja
      miałam może 12, 13 lat, bo pamiętam że siora ledwo chodziła i powiedziałam tym
      babom, że to moja wnuczka a nie córka, dowiedziałam się że jestem niewychowana.
    • iljana Re: głupia baba ://////// 03.11.06, 00:16
      Nie ma co się dziewczyny przejmować. Baby takie są. Dlaczego? Bo stare i
      zazdroszczą. Dlatego z politowaniem na nie patrzeć.

Każdy tekst jest super by "babie kot język odgryzł".
      Ja raczej używam delikatniejszych form typu:
      "Ocho, mój chirurg plastyk się postarał, jak Pani poczeka złotko, to dam
      wizytówkę. I z Pani kobietę zrobi! Mówię oczywiście o twarzy, nie brzuchu...
      Jak mówi : mimo wszystko, powyżej 50-siątki nawet palcem nie tknie."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka