Dodaj do ulubionych

chce miec dziecko

09.11.06, 13:58
czesc wam, chcialam sie z wami podzielic. bardzo chce miec dziecko. mamy juz
z mezem dwojke uroczyh bobasow, ale ja chce jeszcze jedno, maz tez chce ale
nie az tak. rozumie ze to nie jest najlepszy czas. dzieciaki sa male 2,5 i
1,5 roczku. no i mieszkamy my za granica, wiec pomocy zero. no i tez powstaje
kwestia pieniedzy. narazie zaduzo nie mamy, ale tylko dlatego ze kupujemy
domek w polsce ( wiec ten brak pieniedzy chwiliowy). no i ma plus jest to ze
bedzie domek wiec bedzie miejsce dla malucha. no i sama nie wiem co robic.
hyba nalezy poczekac, ale ile? no i jest kwestia tego ze nie moge dlugo
czekac gdyz chcemy wracac do polski no a ja nie chce w polsce rodzic.
pozdrawiam cieplutko. wiki.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 14:26
      bo TY chcesz....a mąż niech zapierdziela na dzieci, dom, żonę, taki wół
      roboczy....a ty sobie będziesz dzieci rodzić, bo tak chcesz....
    • gabi9913 Re: do doral 09.11.06, 14:30
      a przy dwójce dzieci nie zapierdzielasz? chyba coś ci sie przestawilo kobieto
      chyba ze jeszcze nie masz dzieci albo masz tylko je nie wychowujesz bo jesteś z
      tych co kariere robia ?
      • eyes69 Przeciez ona ma 12 lat!!! 09.11.06, 14:36
        Wiem z dobrych zrodel!
        I zerowe doswiadczenie.
        Do tego ma chyba problem z alkoholem...
        • kasiak37 Re: Przeciez ona ma 12 lat!!! 09.11.06, 14:39
          oczywiscie ze ten post to podpucha,wystarczy popatrzec jak i co pisze autorka.No
          chyba ze ma ogolne braki w wyksztalceiu badz jest lekko opozniona.
          • doral2 Re: Przeciez ona ma 12 lat!!! 09.11.06, 14:40
            gupie jezdeździe..mam jedenaście lat..
            • eyes69 Sama jestes glupia :P 09.11.06, 14:41
              Bo nawet nie wiesz ile masz lat tak naprawde. ;P
              • baenshee Re: Sama jestes glupia :P 09.11.06, 14:48
                i zapomniałaś,że jesteś facetem tongue_outP
          • comevorrei Re: Przeciez ona ma 12 lat!!! 09.11.06, 17:44
            to popatrz jak taka mondra. tylko chcialam dodac ze nie jestem polka tylko mam
            meza polaka. wiec polszekiego w szkole nie uczylam sie. a wyksztalcenie mam
            wystarczajace. a ty to chyba rzeczywiscie jestes opozniona. troche tolerancji
            dla innyh to by sie przydalo
            • eyes69 To bylo o Doral... 09.11.06, 17:45
              Ty bys sie kultury nauczyla.
              • comevorrei Re: To bylo o Doral... 09.11.06, 17:54
                to przepraszam ze cie urazilam.
              • comevorrei Re: To bylo o Doral... 09.11.06, 17:56
                a tak ogolnie to pisalam do kasiak37. a kultury to chyba tu wszystkim brak.
                • kasiak37 troche logiki 09.11.06, 18:24
                  a tak na marginesie to niemozliwe bys nie byla Polkasmileto po pierwsze,poniewaz ja
                  mam meza,ktory nie jest Polakiem i uwierz tak "doskonale"jak Ty nie potrafi
                  pisac aczkolwiek mowi swietnie.A po drugie-jak to WRACASZ do Polski,skoro Polka
                  nie jestes?Troche logiki dziewcze drogie...I jak to NIE MASZ ZNIKAD POMOCY bo
                  mieszkasz za granica?A rodzina?Czyzby jednak byla w Polsce?
                  • comevorrei Re: troche logiki 09.11.06, 18:33
                    nie badz taka podejrzliwa. to ze twoj maz nie potrafil to nie znaczy ze kazdy
                    nie moze. wracamy do poski bo maz chce. no i ja chyba tez bede musiala bo go
                    nie zostawie tylko dlatego ze chce do polski. no i nie pohodze tez z kraju w
                    ktorym teraz jestesmy. poznalam meza jak przyjechalam i tu narazie zyjemy. ja
                    mam rodzine w moim kraju a on w plsce. jeszcze cos zeby dodac logiki. czy juz
                    wystarczy. nie trzeba zawsze wszystkich osadzac i mierzyc po sobie.
                    • kasiak37 Re: troche logiki 09.11.06, 18:34
                      oj biedna Ty,pogubilas sie widze troszke...
                      • comevorrei Re: troche logiki 09.11.06, 18:48
                        niech ci bedzie. nie zalezy mi na tym co ty myslisz. tylko nie najfajniej to
                        swiadczy o polakach. chociaz po jednej osobie nie mozna sadzic o wszystkih.
                        nie chce mi sie nic udowadniac.
                        • kasiak37 Re: troche logiki 09.11.06, 19:21
                          a fajnie sie zyje w USA?
                          • comevorrei Re: troche logiki 09.11.06, 23:57
                            przyjedz i zobacz. jak powiem to i tak nie uwierzysz. ale chyba lepiej niz w
                            niemczeh.
                            • kasiak37 Re: troche logiki 10.11.06, 10:55
                              mam znajomych wiec pojecie mam,ale skoro jest lepiej niz w Niemczech to dlaczego
                              miauczysz ze nie masz teraz kasy?Przeciez domek w PL nie kosztuje jak na Twoja
                              "amerykanska" kieszen majatku?Skoro taki miod w USA to po sie pchasz do
                              Polski?Czyzby patriotyzmsmile))???I dlaczego nie WROCISZ do kraju,z ktorego
                              pochodzisz rzekomo?Tam mialby Ci kto pomoc przy dzieciach...
                              • comevorrei Re: troche logiki 10.11.06, 14:49
                                nie pcham sie. tylko maz chce. chyba mu tego nie zabronie. a domek tez
                                kosztuje. no i nie place ze nie mam kasy. czasowo mam mniej. ale to nie oznacza
                                jej brak.
                                no i jest cos co by cie przekonalo. czy wedlug ciebie to kazda musi klamac.
                                • kasiak37 Re: troche logiki 10.11.06, 14:53
                                  ale mnie nie trzeba do niczego przekonywacsmileJa juz jestem przekonanasmile.I
                                  proponuje odpowiedziec tez na inne posty a szczegolnie te z dolu stronysmile
                                • renia1807 Do autorki wątku 10.11.06, 18:52
                                  Nie dziwię się,że mąż chce wracać do Polski, przecież " każdego wilka ciągnie
                                  do lasu" i nie myśl ,że Polacy są nie gościnni!Jak przyjedziesz to sama sie
                                  przekonasz. Z tego forum nie wyciągaj wniosków, żeby oceniać Polaków.Skoro
                                  naprawdę nie jesteś Polką a mówisz i piszesz po polsku to tylko ci
                                  pogratulować!Mówię to szczerze ,chociaż miałam co do ciebie wątpliwości.Ale już
                                  w to nie wnikam.
                                  • comevorrei Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:11
                                    dzieki. pisalam ze nie bede oceniac polakow po jednej osobie. a przykro mylo i
                                    to bardzo. a nauczylam sie bo jak pisalam mieszkam w polskiej dzielnicy, meza
                                    mam polaka , kolezanki tez. sklepy polskie, telewizja. no i czytam. zaczynalam
                                    od gaet kolorowych, poznij cos bardziej powaznego. no i umiejeac gadac i znajac
                                    literki to przeczytasz a pozniej to tylko praktyka. jakos idzie. no i meza
                                    prosze czasami pomoc. na poczatku to strasznie mi szlo. a jaki problem mezowi
                                    jakas kartke zostawic nieraz trzebabylo. bo u niego z jezykami to ciezko idzie.
                                    ja nie mam nic do powrotu meza gdyz ameryke nie jest moim krajam. wiec ten
                                    wyjazd traktuje lzej. a wcale mu sie nie dziwie. sami sobie musimy radzic. bez
                                    zadnej rodziny.
                                    no i jeszcze dodam ze moje kolezanki polki to naprawde sa wspaniale.
                                    • kasiak37 Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:20
                                      wzruszylas mniesmile))niezla z Ciebie kiciarasmile))
                                      • comevorrei Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:33
                                        nie podoba sie nie czytaj. nikt ci nie kaze tu chodzic, czytac i tym bardziej
                                        pisac. badz madrzejsza i zignoruj ten watek. no i zdanie swoje zachowaj przy
                                        sobie bo juz mam to gdzies. nie masz nic innego do roboty. jak masz tu paplac
                                        to lepiej spedz czas z dziecmi (bo napewno masz) bedzie z tego wiecej pozytku.
                                    • renia1807 Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:32
                                      Moja kuzynka mieszka w Chicago w polskiej dzielnicy już 13 lat ,ale cały czas
                                      mówi, że jej sie tam nie podoba ,ciężko było jej się tam przystosować. Co do
                                      dziecka to faktycznie powinnaś urodzić je tam jeszcze na miejscu ,żeby dzieci
                                      miały jednakowe obywatelstwo. Nam Polakom Ameryka kojarzy się z luksusem, dziwi
                                      mnie trochę że chcecie przyjechać do Polski.
                                      • comevorrei Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:37
                                        nie wiem jak jest w chicago. bylam tam tylko dwa razy i to bardzo krotko. w
                                        odwiedziny. no i rzeczywiscie jest ciezko sie przyzwycaic. no ale nie mamy tu
                                        rodziny i nie zapowiada sie by przyjechali. tesknimy za rodzicami. nasze
                                        rodzice jeszcze wnukow nie wiedzieli. no i ja do domu bede miala blizej niz ze
                                        stanow. pojade odwiedzic mame.
                                        • renia1807 Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:42
                                          A więc życzę powodzenia!
                                          • comevorrei Re: Do autorki wątku 10.11.06, 19:43
                                            no to powiem nie dziekuje smile)
    • maxima13 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 14:44
      cos tu nie gra! po co kupujecie domek skoro chcecie wracac do polski?
      • delfina77 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 15:07
        Bo kupują go w Polsce! Załamujecie mnie czasami, ciąża rozum niektórym odbiera
        czy co?smile
        • maxima13 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 15:13
          przepraszam nie doczytałam!!! A TY Delfina nie musisz z tego powodu nikomu
          ubliżać !!! Sama widocznie masz malutki rozum, ja w ciąży nie jestem tak sie
          składa!!!!
          • delfina77 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 15:52
            Tym gorzej dla ciebiesmile Nie ubliżyłam ci przecież, to była jedynie ironia
            • maxima13 Re: chce miec dziecko 09.11.06, 16:38
              nie wiem co masz na mysli mówiąc , że gorzej dla mnie. To, że nie doczytałam
              czy to , że nie jestem w ciąży? Tak źle życzysz ludziom, których nawet nie
              znasz? Jeśli chcesz wiedzieć to 3 miesiące temu urodziłam drugie dziecko.
              Dziwna jesteś, ze tak lubisz wdawać sie w bezsensowne dyskusje nie na temat,
              zamiast odpowiadać na dręczące innych pytania. Żegnam i wiecej nie dyskutujmy.
              • delfina77 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 10:30
                Sorry za przytyki wczorajsze, jestem przeziębiona i to mnie chyba dobija. Nie
                miałam nic złego na myśli, wyluzujsmile Założyłam, że jesteś w ciąży skoro to forum
                dla ciężarnych a ponoć w ciąży się gorzej rozumujesmile Ale każdemu może się
                zdarzyć nie doczytać, niepotrzebnie się czepiałam, przepraszam
    • comevorrei dzieki za odpowiedzi 09.11.06, 17:51
      mialam nadzieje uslyszec ze ktos ma podobne problemy. i jak sobie radzicie z
      tym. trudno. widocznie nie tam szukalam. nie spodziewalam sie uslyszec tyle
      zlego pod swoim adresem. co do moej polskosci to juz pisalam wyzej ze polka nie
      jestem i poskiego sie nie uczylam. tylko tyle co przy mezu sie musialam
      nauczyc. maz polak i chce wracac do polski no i ja z nim. a dziecko tez chce
      miec tylko ze troche poznij. ja w sumie tez nie teraz, nie juz. ale mysl ta
      coraz czesciej mnie odwiedza. no i jeszcze jedno. z tym powrotem. lepiej
      myslalam o polakach. ale po tyh postach nie wiem czy warto tam jechac. sad(
      • maxima13 Re: dzieki za odpowiedzi 09.11.06, 18:34
        Przykro mi, ale niestety na tym forum jest strasznie dużo jadu i nie ty
        pierwsza o tym się przekonałaś. Często zdarza się, że piszą tu jakieś małolaty
        wymyslając jakies niestworzone historie a cierpią przez to kobiety , które
        naprawdę mają problem bądź po prostu szukają pocieszenia czy wsparcia.
        Wystarczy , że czegoś nie zrozumiałam czy nie doczytałam już jestem posądzana o
        brak rozumu. Pytanie zadałam Tobie, a nie innej osobie, która tylko szuka
        zaczepki...Tak tu już jest. Pomimo, że juz urodziłam często tu zaglądam, żeby
        wesprzeć cieżarne, tak jak ja całkiem niedawno potrzebowałam takiej otuchy. Mam
        nadzieję , że zdecydujesz się na dziecko i bedziesz szcześliwą mamusią
        obojętnie czy w naszym kraju czy nie. Pozdrawiam serdecznie!
        • comevorrei Re: dzieki za odpowiedzi 09.11.06, 18:58
          dzieki wielkie. nie spodziewalam sie takih odpowiedzi. poprawilas mi humor.
          moze znasz jakis inny forum gdzie mozna pojsc. ja hodze na inne (ojczyste) i
          calkiem jest tam inaczej. chcialabym znalezc cos podobnego polskiego. dzieki
          jeszcze raz.
      • ola33333 do comevorrei 09.11.06, 18:38
        Faktycznie, az przykro czytac te posty..

A wracajac to Twojej kwestii, na Twoim miejscu bym sie starala przekonac meza
        do trzeciego bobasa jak najszybciej. Tez bym nie chciala rodzic w Polsce i
        chyba fajnie jest jak roznica wieku miedzy dziecmi nie jest zbyt duza.
        A jak z dwojka sobie radzicie, to na pewno i z trojka tez sobie poradzicie !

Powodzenia w staraniach !!
        • comevorrei Re: do comevorrei 09.11.06, 18:55
          dzieki. juz sie nie spodziewalam. dziecko chcemy i ja i on. i raczej bedzie.
          tylko ze meczy mnie to ze ciagle mysle o tym dziecku. chcialabym zajsc w
          czerwcu-lipcu wiec w przyszlym roku. no niby plan mam ale mysle ciagle o tym.
          jak to doczekac do czerwca. rozumiem ze mogla by ta mysl mi nie dawac spokoju
          jak bym dzieci nie mialam. ale po dwojce. dziwi mnie to. przed pierwszym mnie
          to tak nie meczylo a bylo planowane. zobaczymy jak to bedzie.
          • ola33333 Re: do comevorrei 09.11.06, 19:08
            Do czerwca, czy lipca jest jeszcze sporo czasu, wystarczajaco, zeby Twoj maz
            sie z ta mysla oswoil. Poza tym facet, ktory ma juz dwojke na pewno jest
            juz "zahartowany", wiec i z trojka da sobie rade. Ja Cie rozumiem, ze bardzo
            pragniesz dziecka, ja oczekuje mojego pierwszego i przed ciaza tez strasznie
            czesto o tym myslalam, budzilam sie po nocach itd. no i teraz jestem bardzo
            szczesliwa, ze zaszlam.

Powodzenia !!

PS. Pisz prosze chodzic przez ch. Tak jest poprawnie. Tez mieszkam za granica i
            wiem, ze byki sie zdarzaja..
            • comevorrei Re: do comevorrei 09.11.06, 23:59
              dzieki. powodzenia. no i lekkiego rozwiazania. a jakos sobie rade dam.
        • aga55jaga ola33333 10.11.06, 01:24
          a dlaczego nie chciałabyś rodzić w Polsce?
          • comevorrei Re: ola33333 10.11.06, 03:41
            mialam dosc opowiadan kolezanek co rodzily w polsce i tu. nie ma porownania. no
            i porod prosto super. ja rodzilam dwojke w tym samym szpitalu. znam polozne i
            lekarzy. warunki niesamowite. no i samo traktowanie ciazy. nie traktuja jako
            choroby. zadna z moich kolezanek nie miala problemow w ciazy, a w polsce to
            kazda. jakies leki na podtrzymanie ciazy. tu takiego niema. no i kwestia
            oywatelstwa. dzieci tu urodzone dostaja obywatelstwo. moje juz maja po dwa
            obywatelstwa ( trzeciego nie chcielis'my gdyz jezeli dawac po mnie obywatelstwo
            nie mogli by miec innych dwoch). wiec nie chcialabym zeby dziecko mialo do mnie
            zal ze rodzen'stwo ma a ono miec nie bedzie. no i tesciowa nie ma nic do
            gadania poki jest daleko. chyba tyle.
            • renia1807 Re: ola33333 10.11.06, 09:12
              Mnie się wydaje że COMEVORREI wyraznie ściemnia!Napisała że nie uczyła się j,
              polskiego w szkole, a zobaczcie jak pisze zna polską ortografię :ó, ż, ch
              pisownia" nie" z czasownikami, typowe układanie zdań po polsku.Niw wierze żeby
              nauczyła się tego sama , bo j polski jest językiem trudnym do nauki dla
              cudzoziemców. Wiele Polaków zbłażniło się tu na forum pod względem ortografii,
              a nasza autorka bezbłędnie napisała: ciąży,dwójkę położne, trzeciego, póki itp
              Wyczuwam tu fałsz!!!! Ja jestem dunma z tego że jesten POLKĄ i nigdzie ani pod
              żadnym pozorem nie ukryję tego przed światem!!!!!
              • comevorrei Re: ola33333 10.11.06, 13:03
                nie jestem. udowadniac nie bede. mieszkam wsrod polakow. wiec chociarz i jestem
                za granica to ciagle rozmawiam po polsku. wiecie sa polskie dzielnice gdzie
                same polacy mieszkaja. no i czytam duzo. to chyba zapamietuje cos. a bledow
                robie sporo, to prawda. moze jak bym byla polka tak jak ty to tez bym byla
                dumna, ale nie jestem.
            • kasiak37 obywatelstwo 10.11.06, 11:00
              co Ty za pierdoly piszesz o tym obywatelstwie.Jest prawo krwi i prawo ziemi.I
              nie jest tak ze sobie wybierasz co chcesz,o tym decyduje prawo obowiazujace w
              danym kraju.
              • comevorrei Re: obywatelstwo 10.11.06, 13:05
                no wiec tu jest tak jak sie dziecko tu urodzilo to dostaje obywatelstwo. cos
                sie nie zgadza z prawem ziemi? czy ya sie myle? uswiadom prosze cie,
                najmondrzejsza ty nasza
                • kasiak37 Re: obywatelstwo 10.11.06, 14:16
                  prosze nie brnij dalej w te zabawe bo Ci nie wychodzi...
          • ola33333 Re: ola33333 10.11.06, 20:24
            nie twierdze, ze rodzenie w Polsce musi byc zle, ale akurat szpital w
            miejscowosc z ktorej pochodze i w ktorej mieszkaja moi rodzice ma kiepska
            opinie. Poza tym nie podoba mi sie ze w Polsce trzeba placic za zoo, no i to
            lapowkarstwo, ktore jednak sie dosc czesto zdarza.

No i dochodzi jeszcze sprawa papierow. Rozumiem Comevorrei bardzo dobrze. Nie
            chce sobie i dziecku komplikowac zycia dodatkowym obywatelstwem. Moze sie to
            wydaje co niektorym dziwne, ale kwestie prawnicze sprawdzilam dokladnie i sadze
            ze podjelam wlasciwa decyzje. Mojej rodzinie i przyjaciolom z Polski i tak jest
            wszystko jedno z jakim paszportem przyjezdzam.

A wracajac jeszcze do kwestii bycia Polka, przez niektorych tu poruszonej. Ja
            sie czuje Polka pomimo braku obywatelstwa, a znam wiele osob ktore pochodza z
            Polski, swietnie znaja j. polski, ale sie nie czuja Polakami, bo juz dlugo
            mieszkaja za granica, szkoly tam pokonczyli itd.
            To sprawa indywidualna i prywatna, wiec uwazam, ze nie na miejscu jest
            krytykowanie takich osob.

Pozdrawiam !
    • ninaa5 co ty pisać za głupota?? 10.11.06, 08:04
      jak ty nie polak to pisać na komputer na forum do swój kraj tam być ludzie co
      może ciebie rozumieć.
      Kłamiesz koleżanko z tym pochodzeniem z innego kraju. Moja babcia mieszka w
      Polsce już 40 lat i niestety tak "luźno" jak ty po polsku nie pisze- w mowie
      nie odróżnisz.
      Do obcokrajowców nic nie mam ale do wariatek to i owszem- rozumieć??
      • kasiak37 Re: co ty pisać za głupota?? 10.11.06, 11:03
        dokladnie Ninaasmile.Moj maz jest Niemcem,mowi super ale pisac to chyba do konca
        zycia sie nie nauczy(a wyksztalcony jest).
      • comevorrei Re: co ty pisać za głupota?? 10.11.06, 15:24
        niesamowita polska goscinnosc. tylko pozazdroscic
        • kasiak37 Re: co ty pisać za głupota?? 10.11.06, 15:27
          a co ma piernik do wiatraka?Czytaj ze zrozumieniem proszesmile
          • comevorrei Re: co ty pisać za głupota?? 10.11.06, 15:36
            nie ma o czym pisac. szkoda ze nie ma opcji kasowania. chyba ze wiesz jak to
            sie robi. albo jak napisac do moderatora zeby ten watek skasowac. nie chcialam
            sie klocic a ni dokazywac. mialam pytanie u chcialam uslyszec co kto mysli o
            tym. a nie o czyjichs watpieniah co do mojej polskosci. i wiedzy ortografii
            badz gramatyki. bo to do kwestii dzieci hyba nic nie ma. nie znalazlam tu tego.
            zegnam.
            lilypie.com/baby1/050328/0/16/3/-4/.png" border="0" alt="lilypie.com/baby1/050328/0/16/3/-4/.png">
            lilypie.com/days/050403/4/24/1/-5/.png" border="0" alt="lilypie.com/days/050403/4/24/1/-5/.png">
    • faustyna80 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 18:15
      nie rozumiem was, dziewczyna nauczyla sie naszego jezyka (zreszta
      nielatwego!!!), pisze na polskim forum, gotowa jest przeniesc sie wraz z mezem
      do naszego bynajmniej nie mlekiem i miodem plynacego kraju a wy jej tak
      dogryzacie...sama mieszkam za granica i wiem jak trudno jest sie na poczatku
      przystosowac, jak trudno wyrazac mysli w obcym jezyku, o co dopiero sie bronic,
      troche wiecej zrozumienia...
      • comevorrei Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:13
        wielkie dzienki. duzo lepiej sie poczulam. przykro przyjsc z problemem (dla
        kogos moze to nie jest problem) poradzic sie i zostac obrzuconym blotem.
        jeszcze raz serdecznie dziekuje.
        • maxima13 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:37
          Tak , jak mówiłam : tyle tu jadu, że szkoda gadać! Jesli komus nie wierzycie
          lub uważacie ze zmyśla to po co odpisujecie lub (coraz częściej) ubliżacie?
          Zamknijcie się i dajcie se spokój !! Ale, nieeeee.... WY lubicie plotkować,
          wdawać sie w bezsensowne dyskusje i zrównać człowieka z błotem!!! Na miejscu
          autorki wątku serdecznie bym Wam podziekowała za opinie. Nie ma co...
          • comevorrei Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:39
            dzieki. najlepsze ze przyszlam z konkretnym pytaniem a malo co na nie
            uslyszalam w odpowiedzi. zato inne rzeczy bardzo ludzi ciekawia.
            • kasiak37 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:49
              Ale Ty tu nie przyszlas z pytaniem tylko wylac zale ze chcesz dziecko ale masz
              problemy.Twoj tekst nie zawiera konkretnego jak Ty to mowisz pytania.A tak na
              marginesie jak przy dwojce tak malych dzieci masz tyle czasu na neta?
              • comevorrei Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:54
                a uwazasz ze musze postawic na sobie krzyzyk i odciac sie od swiata bo mam
                dzieci. ty tez widze masz go wystarczajaco
                • kasiak37 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 19:58
                  hehehe,ja oczywiscie ze mam czas mimo dwojki dzieci,bo maja 18 i prawie 17
                  latsmile)ale 2,5 i 1,5 maluchy to ja wiem ile czasu pochlaniaja.No chyba ze dajesz
                  im cos na spaniesmile)O innych sposobach nawet nie myslesmile)
                  • annam131 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 20:06
                    No i po co tyle jadu???kasiak37 złosliwosi i docinki
                    masz kobieto prawie dorosłe dzieci udajesz filologa polskiego a sama
                    zachowujesz sie jak dzieciak
                    czepiasz sie młodej matki bo co bo błedy robi bo ma czas na neta ?
                    bo uwazasz ze sobie zarty stroi? to po co sie w dyskusje wdałaś?
                    • kasiak37 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 20:12
                      a gdzie Ty tu widzisz jad,zlosliwosci i docinki?Poczytaj wszystkie wypowiedzi
                      tej pani i sie ustosunkuj.Przeciez nikt kto jest DOROSLY,obarczony dziecmi,choc
                      troche wyksztalcony nie wypowiada sie w tym stylu.
                    • eyes69 Ja wiem czemu tyle jadu 10.11.06, 20:20
                      Bo Kasiak to tak naprawde Doral...
                      Ma 12 lat, zerowe doswiadczenie, napewno nie ma dzieci.
                      • kasiak37 Re: Ja wiem czemu tyle jadu 10.11.06, 20:24
                        ale jestes...musialas mnie zdemaskowac,okropna Ty???Ale ze 12 lat to qrde
                        przegielas.A dzieci to oczywiscie ze nie mam bo z takim poziomem jadu jest
                        niemozliwe zajsc w ciaze.Pozdrawiamsmile
                        • eyes69 Wiem... 10.11.06, 20:29
                          Wolalam napisac prawde, bo nie potrafie patrzec na cierpienie innych. tongue_out
                          • kasiak37 Re: Wiem... 10.11.06, 20:31
                            wzruszenie odebralo mi mowe,tak mnie za gardlo scisnelotongue_out
                          • annam131 Re: Wiem... 10.11.06, 20:33
                            eyes69 zaczynam Cie lubic?
                            Szkoda ze sie wczesniej nie kapnełam
                            • eyes69 Ja tu rozszyfrowuje takie Kaski ;) n/t 10.11.06, 20:37

• kasiak37 Re: Ja tu rozszyfrowuje takie Kaski ;) n/t 10.11.06, 20:39
                                bo jestes niezly Hans Kloss czyli J23winkuchylam czapkismile)
                                • eyes69 J69 jak juz 10.11.06, 20:45
                                  Mam swoje lata i znam takie jak Ty - przebiegle malolaty, rozpieszczone, z
                                  wlasnym komputerem w pokoju i nieograniczonym dostepem do internetu.
                                  • kasiak37 Re: J69 jak juz 10.11.06, 20:51
                                    oj skad wiesz ze to prawda z tym kompem i netem?Mama mnie chyba zabije jak sie
                                    dowie ze ja tutaj non stop siedze zamiast lekcje odrabiac i lektury czytac.
                                    • eyes69 Ja wiem wszystko... 10.11.06, 20:54
                                      Mam 7 zmysl. smile
                                      • maxima13 Re: Ja wiem wszystko... 10.11.06, 20:58
                                        ale rozumku Ci brakuje !!!!
                                        • eyes69 Nie badz taka Jadowita 10.11.06, 21:08
                                          Oplulas mnie tym jadem!
                                          Ide sie wytrzec.
                                          A fu!
                                        • kasiak37 Re: Ja wiem wszystko... 10.11.06, 21:12
                                          a ktos tu mowil o ublizaniu i tryskaniu jadem.Czyzby dzialalo w dwie strony?
                  • comevorrei Re: chce miec dziecko 10.11.06, 20:07
                    lepiej nie mysl. bo ci to jakos nie idzie. a tak o tych srodkach nasennyh, czy
                    to jest to co ty robisz? rady doswiadczonyh matek sa niesamowite.
                    • maxima13 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 20:50
                      a czemu do tego nie pogryziecie sie? Byłoby mięsko smilesmilesmilesmile
                      • kasiak37 Re: chce miec dziecko 10.11.06, 20:52
                        nie jem miesa i to dlategosmile)
                        • eyes69 A ja bardzo lubie miecho! 10.11.06, 20:55
                          A masz Kasiak! <gryze> wink
                          Ktoras jeszcze chce??? :]
                          • kasiak37 Re: A ja bardzo lubie miecho! 10.11.06, 21:14
                            a na wscieklizne bylas szczepiona?
                            • eyes69 Nie... 10.11.06, 21:25
                              Roznosze same zarazki i chorubska. smile
                              I jestem facetem. smile

Acha!
                              I robie to bez zabezpieczenia... wink
                              • comevorrei Re: Nie... 10.11.06, 21:27
                                to ja juz stad ide. bo jeszcz cos podlapie. pozniej tyh kokosow amerykan'skich
                                na leki nie starczy smile)
                                • eyes69 E tam.... 10.11.06, 21:28
                                  Co najwyzej "zaskoczysz". wink
                                  • comevorrei Re: E tam.... 10.11.06, 21:31
                                    chyba tym trzecim dzieckiem skoro to bez zabiespieczenia robisz
                                    • eyes69 No wlasnie! :) n/t 10.11.06, 21:32

• comevorrei Re: No wlasnie! :) n/t 10.11.06, 21:33
                                        no to juz mam problem z glowy
                                        • eyes69 To chcialam napisac... 10.11.06, 21:35
                                          Moglam sie wczesniej wlaczyc do dyskusji, to nie byloby tego klepania w
                                          klawiature. wink
                                          • comevorrei Re: To chcialam napisac... 10.11.06, 21:36
                                            ale humor to umiesz poprawic
                                            • eyes69 Re: To chcialam napisac... 10.11.06, 21:37
                                              To moze dobrze bedzie Ci sie spalo. smile
                                              Albo co tam bedziesz robic, zeby miec to dziecko... wink
                                              • comevorrei Re: To chcialam napisac... 10.11.06, 21:44
                                                eyes69 napisała:

> To moze dobrze bedzie Ci sie spalo. smile
                                                > Albo co tam bedziesz robic, zeby miec to dziecko... wink
                                                do szamana pojde. a moze cos wyjdzie
                                            • kasiak37 Re: To chcialam napisac... 10.11.06, 21:38
                                              a ktos sprawil ze go nie mialas?smile
                                • kasiak37 Re: Nie... 10.11.06, 21:31
                                  no bo z tego co wiem,to leki w Hameryce okropnie drogie sasmileNie to co u nas,w
                                  starej Europiesmile
                              • kasiak37 Re: Nie... 10.11.06, 21:28
                                znaczy mam pechasmileNa co moge liczyc w kwestii tych chorob?Bo ze z tymi
                                wstydliwymi to rozumiem ze na 100% skoro nie uzywasz zabezpieczen?smile
                                • eyes69 Nawet na 200% :P 10.11.06, 21:29
                                  Mloda dziewucha z Ciebie - masz duzo czasu na leczenie. tongue_out
                                  • kasiak37 Re: Nawet na 200% :P 10.11.06, 21:34
                                    no taaaaaaaaa,ale kto mnie pozniej zechce z jakimis deformacjami np po
                                    kile?aaaaa?O tym nie myslimy co?Tylko jakby tu dziewczyne nastoletnia udupic i
                                    skazac na staropanienstwosmile
                                    • eyes69 Moja wina, ze lubie mlodsze? 10.11.06, 21:36
                                      To jest silniejsze ode mnie. wink
                                      • kasiak37 Re: Moja wina, ze lubie mlodsze? 10.11.06, 21:41
                                        zboczeniec normalnie tu grasujesmileLUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RATUNKU!!!!!!!!!smile

ps.zeby tylko nie skasowali tego watkusmile))
                                        • eyes69 P.S. 2 10.11.06, 21:42
                                          Jak wywala nas do oslej lawki, to normalnie beda mialy zboka na forum do konca
                                          swiata. wink
                                          • kasiak37 Re: P.S. 3 10.11.06, 21:45
                                            albo mozemy dostac bana,no nie?mozemy czy nie?smile
                                            • eyes69 P.S. 4 10.11.06, 21:55
                                              Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                              Tylko dlatego, ze ja jestem inna/inny, a Ty niepelnoletnia???
                                              To bylaby dyskryminacja!!!
                                              • kasiak37 Re: P.S. 5 10.11.06, 21:57
                                                moga Cie zamknac do paki za molestowanie nieletniejsmile
                                                • eyes69 Re: P.S. 6 10.11.06, 22:01
                                                  No, ale nie zbanowac.
                                                  A ile sie za pedofilie siedzi? tongue_out
                                                  • kasiak37 Re: P.S. 7 10.11.06, 22:05
                                                    jak dobrze zagadasz do wysokiego sadu to masz szanse na zawiasysmile))

ps.a moze skoczymy gdzie indziej?smile
    • chrumpsowa Re: chce miec dziecko 10.11.06, 22:12
      Comevorrei niestety nie wiedzialas, ze aby nie byc zrugana od gory do dolu,
      powinnas trafic na inne forum wink jakbys byla "jedna z nich" wink To nikt by Ci nie
      zarzucal klamstwa etc...
      Kurcze niezla manie spiskowa maja niektore z Was.
      Niestety nie jestestem w podobnej sytuacji do Twojej, ale tez uwazam, ze lepiej,
      bys to trzecie dziecko urodzila w Stanach. Pozdrawiam smile
      • comevorrei Re: chce miec dziecko 10.11.06, 23:26
        dzieki za odpowiedz. bylam tu kiedys jak bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem.
        no i bylo tu calkiem inaczej. wiec wrocilam. teraz wiem ze niepotrzebnie.
    • debollica Re: chce miec dziecko 11.11.06, 06:05
      wiec po co ci nastepne dziecko???
      przemys decyzje sama tutaj nas glupio nie pytaj
      • pati.kowalska1 Re: chce miec dziecko 11.11.06, 09:33
        hm, trochę poczytałam ten wątek i ... no cóż...autorka twierdzi, że nie jest
        Polką..hehe, dobresmile
        na prawdę uważasz, że wystarczy zrobić kilka błędów ortograficznych, żeby ktoś
        łyknął te bzdury?
        miałam kiedyś szefa z Libanu, przyjechał do Polski ponad 10 lat, ma żonę Polkę,
        2 dzieci, prowadzi tu firmę, obraca się niemalże wyłącznie w środowisku
        Polaków, dużo czyta i wiesz? nie jest w stanie tak poprawnie złożyć zdania po
        polsku. tu nie chodzi o ortografię, tylko o składnię. z Twoich wypowiedzi
        ewidentnie wynika, że jesteś Polką, bo każdy obcokrajowiec wypowiedzi składałby
        inaczej, a Ty robisz to poprawnie, zbyt poprawnie.
        przemyśl to zanim założysz kolejny wątek.
        • chrumpsowa Re: chce miec dziecko 11.11.06, 10:09
          Tiaaa a Ty jestes jasnowidzem wink)))) Jak jeden obcokrajowiec nie potrafi po 10
          latach poprawnie zlozyc zdania to znaczy, ze autorka watku klamie.
          Ale zabawnie tak poobserwowac "psychologie tlumu" w necie.
          Zjawily sie 2, ktore zasugerowaly klamstwo i dalej - ubaw nie z tej ziemi. Jak
          to fajnie sie dowartosciowac moc przykopac innemu, co?
          Tylko, ze te wypwiedzi niewiele maja zwiazku z tematem watku. No, ale co tam
          teraz takie modne byc kobieca wersja macho, wredna jedza - trendy nie powiem, a
          co! wink)) No i co jakisc czas jakies ogolnoforumowe sledztwo sie zaczyna i
          zbiorowe dokopywanie.
          DO autorki watku - przykro mi, ze zostalas tak potraktowna, mnie nie obchodzi
          akurat czy jestes Polka czy nie. Przykre jest to, ze widac jak potrafimy byc
          zawistni, niemili idac za przykladem innych. Mysle, ze zadaj pytanie z Twojego
          posta na tym innym forum, o ktorym piszesz. Skoro panuje tam milsza atmosfera na
          pewno nikt nie potraktuje Cie jak tutaj. Pozdrawiam
          • comevorrei Re: chce miec dziecko 11.11.06, 13:32
            cze. dzieki za odpowiedz. zadalam tam. tylko ze tam nie maja pojecia o polsce.
            a ja tez nie za duzo. no i chcialam uslyszec odpowiedzi polek. bo w koncu tam
            mam mieszkac.
            • chrumpsowa Comevorrei 11.11.06, 13:38
              bede miala jedno pytanie do Ciebie - napisze na priva.
        • olensia Re: chce miec dziecko 13.11.06, 22:33
          No wlasnie zgadzam sie z pati.kowalska1 moj maz jest Polakiem, od 7 roku zycia
          mieszka w USA. W domu mowil z rodzicami wylacznie po polsku, przebywal w polskim
          gronie i niestety tez ma problem z j. polskim, mimo ze czyta polskie ksiazki i
          stara sie pisac po polsku to i tak nie jest to poprawne. Troche to dziwne bo
          j. pol jest naprawde trudny, a Ty piszesz bardzo dobrze, czasami na forum
          spotyka sie Polki, ktore gorzej pisza od Ciebie...
          • comevorrei Re: chce miec dziecko 14.11.06, 03:09
            nie jestem. ale radze sobie
            chrumpsowa o tym juz dobrze wie ( tak mi sie wydaje). no i teraz biore sie za
            niemiecki ( uczylam sie kiedys ale duzo nie pamietam) ale jezyki mi dobrze ida.
            • chrumpsowa Re: chce miec dziecko 14.11.06, 09:51
              NO wlasnie ja sie domyslilam jakiej narodowosci jest Comevorrei i zwrocilam sie
              do niej z prywatna sprawa w zwiazku z jej ojczystym jezykiem i bardzo mi
              pomogla - dziekuje Ci smile

Natomiast nie rozumiem Was ciezarowek - same sie wsciekacie, ze ludzie pchaja
              nos w nie swoje sprawy komentujac Wasza intymnosc. Jednak jest wiele takich,
              ktore w idnentyczny spsob zachowuje sie na forum. Oceniacie i to niektore z Was
              w bardzo niekulturalnie. Ja sobie nie wyobrazam, bym potrafila zwrocic sie do
              obcej osoby ze slowami "dlaczego miauczysz, ze brak Ci pieniedzy" - normalnie
              zatkalo mnie jak przeczytalam ten tekst. Taaak pewnie zaraz powiecie - zadala
              pytanie na forum to sie powinna liczyc z negatywnymi opiniami. Jednak kultura tu
              chyba nie obowiazuje, co jest bardzo przykre. Mi jest wstyd przed Comevorrei.

Z wlsnego podworka dodam, ze ja jestem za granica i uczylam sie obcego jezyka
              SAMA i to niezbyt dokladnie i bez problemu po roku mieszkania na obczysnie
              porozumiewam sie z "tybylcami". Generalnie sa zdziwieni, ze "swietnie mowie",
              choc ja wiem, ze robie jeszcze bledy... Moj maz, ktory mieszka tu troche dluzej
              mowi BEZ obcego akcentu. Osoby ktore nie wiedza, ze jest obcokrajowcem stawia
              oczy w slup i nie wierzya. Jeden ze znajomych stwierdzil, ze moglby pracowac
              jako szpieg, bo nikt by nie poznal, ze nie urodzil sie w tym kraju. Tak wiec
              dziewczyny nie ogolniajcie - to, ze ktos z Waszego podworka ma problemy z nauka
              jezykow obcych nie znaczy, ze inni je maja. No, ale nie rozumiem jednego -
              dziewczyna postawila konkretne pytanie w poscie, a skonczylo sie na zbiorowej
              nagonce i udowadnianiu, ze klamie... Normalnie jak w przedzkolu, no comment.
              • olensia Re: Comevorrei 14.11.06, 16:07
                zazdroszcze Ci smile ze tak szybko zalapujesz... ja w USA jestem dopiero kilka
                miesiecy i tutaj urodzilam corcie. Powiem Ci szczerze ze w Polsce nie jest
                zaciekawie podczas porodu, ale to zalezy gdzie rodzisz. Jesli Twoj porod jenak
                odbedzie sie w Polsce to polecam jakas prywatna klinike tam przynajmniej
                obchodza sie normalnie z ludzmi, wiem o tym z opowiesci moich znajomych.... Mnie
                osobiscie w Polsce sie podoba narazie tutaj musze sie odnalezc i dlatego
                narzekam na wszytsko. Moj maz mieszka tutaj bardzo dlugo i tez woli Polske, ale
                sama wiesz jak jest tutaj wszystko jest tansze i czlowiek nie musi sie martwic o
                wszytsko do tego maz pracuje w swoim zawodzie a tam nie wiem jakby bylo... Ale
                ludzie w Polsce tez dobrze zyja. Jesli macie zabezpieczenie finansowe to
                poradzicie sobie w Polsce. No i grunt to szybko znalezc prace... ale z tego co
                mi wiadomo to juz sie cos ruszlo i latwiej jest znalezc jakies zatrudnienie.
                • comevorrei Re: Comevorrei 14.11.06, 19:10
                  cze. dzieki. co do prywatnej kliniki w polsce to nie wiem. mam kolezanke
                  polozna w warszawie na zelaznej. i sporo dobrego tu o niej pisza. tylko ze
                  troche daleko od nas bedzie. no i jak chcesz pogadac to pisz na priva. chetnie
                  poslucham jak narzekasz na ameryke. ja juz tu troche siedze a nie
                  przyzwyczailam sie az tak do konca. wiki.
              • olensia Re: chrumpsowa 14.11.06, 16:08
                Napisalam na priv...
                • chrumpsowa Olensia 14.11.06, 16:41
                  Nie wiem czy pomoglam swoja odpowiedzia, ale odpisalam na Twojego maila. Pozdrawiam.
                  • olensia Re: Olensia 14.11.06, 16:51
                    Wielkie dzieki za odpowiedz musze sprobawac takiej metody smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka