Dodaj do ulubionych

Miękka szyjka

12.11.06, 09:44
Czu któraś z Was ma taki problem podczas ciąży. Ponoć zdarza sie tu u
wieloródek, czy jest to niebezpieczne i jak postępować żeby nie narobić sobie
kłopotów?
Obserwuj wątek
    • beja26 Re: Miękka szyjka 12.11.06, 11:12
      Witam ja miałam miękką szyjkę macicy w trzecim miesiącu ciązy a nie jestem
      "wieloródką" jest to moja pierwsza ciąża. Miałam skurcze w dole brzucha i tak to
      sie u mnie objawiała. Przyczyna tego może być wiele rzeczy: stres przemęczanie
      się ucisk maicy na szyjkę tak mi tłumaczył lekarz. Jego zaleceniem było bardzo
      dużo leżec i jak najmniej robić. Ja przez prawie miesiąc (następna wizyta po
      miesiącu jakby coś się działao to wcześniej miałam się zgłosić) bardzo dużo
      lezałam, faktem jest że równiez też coś robiłąm ale wiele rzeczy "domowych"
      robił mój mąż. Bardzo się wtedy wystraszłyam bo pamiętam, że lekarz postraszył
      mnie szwem, leżeniem w szpitalu i co najgorsze poronieniem!!! Po kontrolnej
      wizycie okazało się, że moje leniuchowanie opłacało się i szyjka stwardniała. A
      musze jeszcze powiedzieć ze nie zazywałam żadnych leków tylko leżenie!!!
      Pozdrawiam serdecznie Aśka
      • domiska1 Re: Miękka szyjka 12.11.06, 11:42
        W pierwszej ciąży szyjka zmiękła na przełomie 5/6 m-ca.W drugiej na przełomie
        3/4 miesiąca.Mimo leżenia ,oszczędzania się była taka sama do końca obu ciąż.Mój
        lekarz powiedział,że niektóre kobiety tak mają.Ale uważać trochę na siebie mimo
        wszystko trzeba.
        Pozdrawiam,D,
    • ullena2 Re: Miękka szyjka 12.11.06, 13:30
      ja miałam założony pesar położniczy zamiat szwu. troche leżałam w szpitalu pod
      kroplówką na rozpędzenie skurczy. mi zdjagnozowano niewydolność ciśnieniowo-
      szyjkową i z tego co czytałam to istnieje duże ryzyko porodu przedwczesnego.
      na szczęcie donosiłam, jestem dni przed terminem i dziecko nadal w brzuchu
    • betsypetsy Re: Miękka szyjka 12.11.06, 14:05
      Dziekuję Wam za odpowiedzi. Mam taki problem i trochę sie tym zmartwiłam ale
      poza tym nie mam żadnych boli, skurczy itp. to chyba nie jest tak źle.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka