Dodaj do ulubionych

sucha skóra w ciązy

IP: *.* 14.10.01, 20:10
Czy któraś z Was ma problemy z suchą skórą? Jestem w 19 tygodniu a moja skóra przypomina papier, mimo że dwa razy dziennie wmasowuję mleczko do suchej skóry, a do kąpieli dodaję oliwkę. Niem wiem już co robić, wszystko mnie swędzi i nieprzyjemnie się naciąga ( np. gdy wyciągam po coś rękę).
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 15.10.01, 07:50
      Cześć Olu!Ja też mam sucha skórę, a najbardziej na plecach, tam mnie też najbardziej swędzi, zwłaszcza jak się kładę. Ale nie znam panaceum, niestety. To się chyba zdarza w ciąży i trzeba przeczekać.Pozdrawiam AlinaD
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 15.10.01, 11:05
      Cześć,Co prawda minęło kilka miesięcy od czasu ciąży ale jako iż generalnie mam suchą skórę, to tamten okres był dla mnie b.ciężki. Przez swedzenie nie mogłam spać aż wreszcie pomagało mi smarowanie całego ciała b mleczkiem dla suchej skóry firmy Fenjal lub Nivea. To ostatnie chyba jednak było dla mnie lepsze + używanie żelu pod prysznic do skóry suchej (Palmolive). Zgadzam się z poprzedniczką - to trzeba przeczekać.
      • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 23.10.01, 12:59
        witam, ja też miałam problemy z suchą skórą w ciąży, zwłasza na biodrach - suche, swędzące i łuszczace się miejsca. Niestety tak mi zostało (ogólnie jestem alergikiem) choć moje dziecko ma prawie dwa lata, i do tej pory nic na to nie znalazłam, a nie mam czasu się smarować po pięć razy dziennie... pozdrawiam serdecznie - maria
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 23.10.01, 13:27
      Olu, przez pierwsze miesiące ciąży pomagał mi balsam do ciała Balneum (można spróbować jakiegoś innego "aptecznego" np. seria E45 - jest tam wspaniały specyfik pod prysznic, albo Oilatum czy SVR)Ale na moją baaardzo wysuszoną pupę pomógł mi tylko tłusty Penaten na rozstępy wcierany dwa razy dziennie w dosyć obfitych ilościach. Myślę, ze kosmetyki "drogeryjno-perfumeryjne" są zbyt słabe na tak wysuszoną skórę i lepiej zakupić coś w aptece (nie polecam Vichy - nie sprawdził się - przynajmniej u mnie)No i można sobie połykać olej (w kapsułkach - też z apteki) z wiesiołka albo ogórecznika - bardzo dobry na suchą skórę.
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 23.10.01, 14:20
      Ja od pewnego czasu kąpię się w olejku do kąpieli Oilatum (nadaje się nawet dla niemowląt) - mi pomaga. Można też stosować Balneum ale na tym jest napisane by nie stosoawć codziennie. Pozdrawiam anuś
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 23.10.01, 16:35
      Olu, jako "zaawansowana ciężarówka" mogę polecić Ci z czystym sercem olejek pod prysznic Nivea - do skóry bardzo suchej. Jest niedrogi a przy tym naprawdę świetny. Na brzuch, piersi i pośladki używam raz dziennie Vichy na rozstępy. Jestem w 39 tygodniu ciąży, nie miałam ani razu problemów ze skórą ani z rozstępami - nic mnie nie swędzi ani nic się nie łuszczy - no, czasami na rękach jak w ferworze przygotowywania gniazdka moczę dłonie przez pół dnia w jakimś antybakteryjnym detergencie. Ale od czego jest Neutrogena :)))
    • Gość: guest Re: sucha skóra w ciązy IP: *.* 26.10.01, 18:49
      Dziękuję bardzo za wszystkie porady. Chciałam polecić wszystkim mleczko do suchej skóry Nivea z olejkiem migdałowym ( ktoś już o nim pisał) - naprawdę działa!!! Jestem nim zachwycona, na brzuszek stosuję Penaten i mam znowu gładka skórę!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka