Gość: guest IP: *.* 16.10.01, 11:42 Czy ktoś mógłby polecić jakiś sklep gdzie można kupić cos fajnego ( raczej nie drogiego) na druga połowę ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Wrocław - ubrania ciążowe IP: *.* 16.10.01, 15:00 Olu, sama chciałabym wiedzieć. spróbuj na ul. Drobnera - jest tam sklep " Mama i ja" - podobno są tam fajne rzeczy.Ja zaczynam 4 miesiąc ,ale jeszcze nic nie widać i noszę zwykłe ciuszki, urosły mi tylko piersi. A jak to jest u Ciebie? Serdecznie pozdrawiam,Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Wrocław - ubrania ciążowe IP: *.* 16.10.01, 16:07 Widziałam ten sklep ale jakioś nigdy do niego nie weszłam. Ja już niestety nie mieszczę sie w normalne ciuchy i musze sobie cos sprawić nowego. Na razie chodzę w sukienkach ze sklepu indyjskiego ale obawiam się, że przydadzą się jeszcze przez ok 2 miesiące, a potem nie wiem. Jest tez pewien kłopot z dostaniem rajstop ciążowych. Szukałam w wielu sklepach ( w jednym pani oferewała mi w kolorze ecru za 37 zł hihi) - nie licz na to, że po prostu wejdziesz do pierwszego lepszego pończoszniczego i kupisz, nie nie! Aż znalazlam na Oławskiej tuż obok Vity, mają tam przyzwoite rajstopy za 12 -16 zł. Informuję, że bielizna dla pań z brzuszkiem to spory wydatek, majtki 15 - 40 zł ale są do dostania bez kłopotu. W Koronie na stoisku Chico znalazłam bawełniany kombinezon za (uff) 400 zł ( potem go przcenili na 350). Miałam nadzieję, że któraś z Dziewczyn wie cos o miłym niedrogim sklepiku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Wrocław - ubrania ciążowe IP: *.* 16.10.01, 21:13 Ja zaopatrywałam się w sukienki w sklepie z ciuchami "indyjskimi" w sklepie pod Placem 1 Maja. Wchodziłam w nie z obwodem brzucha 100 cm i nie płaciłam dużo 30-50 zł za sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Wrocław - ubrania ciążowe IP: *.* 16.10.01, 21:50 Ja kupowałam ubrania w slepie "Mama i ja" na ul.Duboisa. Jest to sklep wybitnie z odzieżą ciążową. Od staników dla mam karmiących, przez rajstopy i sukienki do ogrodniczek. Udało mi się tam ubrać zarówno na codzień jak i na ślub mojej kuzynki, na który poszłam w 8 miesiącu.Są tam też ciuszki dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Wrocław - ubrania ciążowe IP: *.* 18.10.01, 10:20 Hej Brzuchatki!!!Ja już finiszuję z ciążą, ale przeszłam też przez etap "Ja nie mam co na siebie włożyć". Najpierw posiłkowałam się ciuchami mężą, a gdy z nich wyrosłam skierowałam się do sklepu z ciuchami indyjskimi oraz zrobiłam przemarsz po ciucholandach (można tam wygrzebać coś fajnego i za grosze; pare przeróbek i można pokazać się ludziom). Jeśli chodzi o sklep "Mama i Ja" to dla mnie proponowany tam asortyment jest po prostu koszmarny (ale to kwestia gustu).Trzymajcie się dzielnie !Hanka Odpowiedz Link Zgłoś