Dodaj do ulubionych

wiecznie zapominam

IP: *.* 06.12.01, 19:05
jak myslicie jakie urodze kiedys dziecko?mwaze 42 kg.mam 160 cm wzrostu.jak sie urodzilam wazylam 2200gr.niedowaga przez cale zycie.moj facet jest niczego sobie.100kg i 180 cm.ale sie dobralismy co?on z nadwaga a ja z brakami.czy kobieyy o takicz-h wymiarach jak ja wogole rodza???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wiecznie zapominam IP: *.* 06.12.01, 19:13
      Luizo, nie ważny jest wzrost i waga, tylko wymiary miednicy, czyli to, co badają położnicy przed porodem (m.in. odległości między kolcami na kości biodrowej, między takimi wyroślami na kości udowej, między spojeniem łonowym z przodu a kością krzyżową z tyłu). Jeśli chcesz wiedzieć, czy masz szansę urodzić naturalnie, to musi ci ktoś (położna, ginekolog) zmierzyć te wymiary. Jeśli są odpowiednio szerokie, to jeśli tylko będziesz chciała, to na pewno urodzisz.:hello:Kasia R mama Twojej imienniczki Luizy
    • Gość: guest Re: wiecznie zapominam IP: *.* 07.12.01, 00:00
      Rodza nie przejmuj sie..Iza z Reykjaviku :hello:
      • Gość: guest oooooooooo!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 07.12.01, 14:16
        no co ty?powaznie a gdie mieszkasz dokladniej?ja na kópavogur.jaki masz e-mail?oto moj: loonees.o2.plpozdrawiam.
    • Gość: guest Re: wiecznie zapominam IP: *.* 07.12.01, 08:25
      Luizko - moja szwagierka miała przed ciążą dokładnie takie same parametry jak Ty. Urodziła ślicznego chłopczyka w niecałe sześć godzin. To jest kwestia odpowiedniej szerokości miednicy, której kości przygotowują się do porodu już w ciąży.A jakie duże będzie dziecko - hmmm, tego nie przewidzisz. na przykłąd mój mąż jest człowiekiem drobnej kości (66 kilo przy 176 wzrostu), więc myślałam, że dzidzia będzie niewielka, bo brzuszek miałam malutki, a urodziło się dzieciątko całkiem słusznej wagi - 3700 (aha, ja mam 170 wzrostu i ważę 54 kilo).Nie martw się na zapas. Pozdrawiam agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka