Dodaj do ulubionych

Zespół transfuzji międzypłodowej

IP: *.* 08.03.02, 11:50
Witam, wczoraj byliśmy z żoną na USG. Niestety okazało się, że występuje u bliźniaków zespół transfuzji międzypłodowej(podbieranie krwi przez jednego bliźniaka od drugiego).Z informacji Pani doktor wynika, że jest duże ryzyko śmierci bliźniąt, tym bardziej, że jest to 17 tydzień.Być może u kogoś także wystąpiło w/w zjawisko lecz dzieci urodziły się zdrowe. Mam nadzieję, że jest możliwe donoszenie ciąży i urodzenie zdrowych bliżniaków. Pozdrawiam Hiacynt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kachna29 Re: Zespół transfuzji międzypłodowej IP: *.* 08.03.02, 14:17
      Jacek,Niestety nic na ten temat nie wiem, ale trzymajcie się mocno, na pewno wszystko będzie dobrze.Trzymam mocno za Was kciuki
      • Gość: AgnieszkaG. Re: Zespół transfuzji międzypłodowej IP: *.* 08.03.02, 14:44
        Jeśli możecie to idżcie do dr. Roszkowskiego na USG przyjmuje Al. Solidarności 113a m 1tel 620-23-33 on się specjalizuje w ciążach mnogich, a z tego co nam mówił takie ciąże też można uratować, wiem, że trzeba bardzo często robić USG.Pozdrawiam Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka