Dodaj do ulubionych

stłuczka samochodowa

24.11.06, 18:28
jestem na samym początku ciąży, 5 tydzień (to moja druga ciąża). Miałam
stłuczkę, nie jakąś poważną, ale szrpnięcie było. Nie miałam żadnego
krwawienia ani bólu. Nie byłam jeszcze w tej ciąży u lekarza. Czy można w tej
chwili ocenić (usg, ginekologicznie), czy wszystko w porządku, czy to za
wcześnie. Może ktoś był w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • mia007 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 18:32
      a czy dziecko mialo zapiete pasy?
      • laur18 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 19:20
        Gdyby to dotyczyło ciebie albo którejkolwiek z nas,srałybyśmy ze strachu. Zachowaj proszę ironię dla męża,albo zmien forum polecam dla zdziecinniałych wszystkowiedzących'przepraszam ale nie masz prawa szydzić z kogoś kto się martwi.jest w ciąży i wszystkie ale są uzasadnione.
    • dorotka.k1 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 19:03
      Daj spokój, dziecko ma jakieś 1,5 mm, co się miało stać? Taka stłuczka nie
      zaszkodziłaby nawet zaawansowanej ciaży.
    • sennen22 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 19:24
      Też nie popieram takiego "dosrywania" choc text z pasami mnie rozsmieszył.
      Tez bym sie bała na jej miejscu, choc faktycznie malo prawdopodobne aby cos sie
      stalo dziecku, jednaa\k dla świętego spokoju, udałabym sie do lekarza, choc
      skoro nie ma ani bóli ani plamień to polecam sie poprostu uspokoić... smile
    • magdalena_26 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 20:18
      tak ja rowniez jak ty mialam stluczke w 4 tyg. teraz jestem w 30tc. ale odrazu
      poszlam do lekarza mialam lekkie bole brzucha ale plamien tez nie bylo gin
      zrobil mi usg i przepisal duphaston mowil ze wszystko ok ale dal mi w razie
      czego takze radze isc do lekarza bo nigdy nie wiadomo a poczatki sa najgorsze
      tzn. jesli chodzi o utrzymanie ciazy na pewno bedzie ok pozdrawiam
      • onna79 Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 20:43
        Witaj, ja dokładnie miałam tak samo, w 5 tygodniu wymusiłam pierwszeństwosmilei
        bum. Dzień później miałam wizytę u gina, zrobił mi usg, żeby sprawdzić czy nic
        się nie odkleiło, za tydzień ponowne usg dla pewności. Nie martw się takie
        szarpnięcie napewno nic nie spowodowało, twój brzuszek ochronił dzidziusia,
        będzie ok, pozdrawiam
        ps. dla spokoju idź do lekarza, po co się stresować.
    • olamad Re: stłuczka samochodowa 24.11.06, 20:40
      W tym wieku ciąży jest "albo wóz, albo przewóz" - czyli, jeśli miałoby się
      zdarzyć cokolwiek złego z dzieckiem, to ciąży bys nie utrzymała. Tak mi
      powiedział gin po wypadku samochodowym (zderzenie czołowe, byłam wyciągana z
      samochodu przez straż pożarną), gdy byłam w 12tc.
      Ula ma teraz 5,5 roku.
    • mia007 sorry ale co gin ma zobaczyc w 4-5 mies ciazy? 24.11.06, 20:40
      te 1,5 mm?pomysl troszke?
      • onna79 Re: to ty pomyśl w 4-5 miesiącu bobas Ci pomacha:) 24.11.06, 20:46
      • zalach Re: sorry ale co gin ma zobaczyc w 4-5 mies ciazy 24.11.06, 23:29
        Hej.Ja miałam stłuczkę samochodem na początku 5 miesiąca.Jechaliśmy z mężem od
        znajomych,on wypił,ja prowadziłam,było bardzo ślisko i...wjechałam w bramę
        jakiejś firmy.Kilka razy nas obróciło,wpadliśmy z poślizg i też nie czułam
        jakiegoś mocnego uderzenia czy wstrząsu.Po kilku dniach poszłam jednak do
        lekarza,chociaż podobnie jak Ty,nie miałam żadnego krwawienia,czułam się
        dobrze,to wolałam sprawdzić.Dziś jestem mamą 4 miesięcznej
        dziewczynkismile).Myślę,że będzie dobrze,ale doradzam dla własnego spokoju(tak
        teraz potrzebnego) udać się do lekarza i się upewnić.Trzymaj się cieplutko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka