Dodaj do ulubionych

Test na glukozę we krwii

IP: *.* 14.05.02, 15:11
Martwię się bardzo, bo wynik obciążenia 50g glukozy po godzinie mi wyszedł 9,6 ,czyli daleko ponad normę. Lekarz zalecił badania w szpitalu, tymczasem zaś powtórzyłam badania - tym razem 75g glukozy i znowu - po godzinie 9,3 ale po 2 godz. już 6,7 - czyli norma. NIe chcę do szpitala!! nie chcę zostawiać na kilka dni mojej małej (3,5 roku). Czy któraś z was już to miała? Help!
Obserwuj wątek
    • Gość: mwilczynska Re: Test na glukozę we krwii IP: *.* 16.05.02, 08:29
      Cześć!Podajesz te wartości w innych jednostkach niż zazwyczaj używane. Przeważnie mierzy się w mg % i norma po godzinie jest do 140. Ale nieważne. Myślę, że lekarz najlepiej wie, co robić. Wcale nie musisz iść na kilka dni do szpitala - pójdziesz tam wcześniej przed porodem, jeśli rzeczywiście masz cukrzycę ciążową. A teraz bez paniki - trzeba stosować dietę i mierzyć cukier 4 razy dziennie w domu. Jeśli się nie unormuje - dopiero wtedy się leczy. I musisz chodzić do poradni diabetologicznej dla kobiet ciężarnych.PozdrawiamGośka
      • Gość: mauna Re: Test na glukozę we krwii IP: *.* 20.05.02, 18:04
        odnośnie jednostek to co podałam to są mmol/l, norma na czczo to 3,9 - 6,4 a po 120 min 3,9 - 7,8. tak widocznie u nas robią. to tylko gwoli informacji, pozdrawiam, monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka