Dodaj do ulubionych

W oczekiwaniu

IP: *.* 28.05.02, 16:37
Czesc Dziewczyny!To mój debiut na forum...Razem z mężem rozpoczeliśmy starania o dzidziusia i choć nie wiem jeszcze jaki jest efekt, już zastanawiam się nad wyborem lekarza. I w związku z tym mam pytanie: czy któraś z Was brała udział w programie ,Zdrowie, mama i ja", czy też od razu decydowałyście sie na prywanych lekarzy. Nie wiem czy warto nawet próbować zapisywać się do państwowej przychodni, czy też od razu zdecydować się na prywatną opiekę, badania, itd.Pozdrawiam Was i Wasze Maluchy.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorka Re: W oczekiwaniu IP: *.* 28.05.02, 17:16
      Witam,moim zdaniem warto zapisać się do państwowej przychodni - to nic nie kosztuje, za to prywatnie kosztuje i to słono.Ja na początku ciąży chodziłam tylko prywatnie zarówno do lekarza jak i na badania. Szybko jednak z tego drugiego zrezygnowałam jak przyszło mi zapłacić za nie 250 zł. Teraz chodzę państwowo (właściwie tylko po skierowania na podstawowe badania) i prywatnie- do lekarza,który pracuje w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić. Muszę jednak przyznać,że przychodni rejonowej nie mam nic do zarzucenia, nawet mają na miejscu USG.Pozdrawiam Dorota
    • Gość: Mika_P Re: W oczekiwaniu IP: *.* 28.05.02, 17:33
      Hm... o ile się nie mylę, to program "zdrowie, mama i ja" miał dotyczyć nie tylko publicznych przychodni, ale także niektórych lekarzy praktykujących prywatnie, o ile Kasa Chorych podpisałaby z nimi umowę. Nie wiem, czy coś się zmieniło, wrzuć w wyszukiwarkę "zdrowie, mama i ja" i powinno wyrzucić cos konkretnego. Z tego, co przed chwila przeczytałam, nie wynika, żeby lekarz przyjmujący prywatnie musiał byc poza programem, więc może najlepiej skontaktuj się z Kasą chorych albo popytaj swojego lekarza, czy ma taką umowę. Założenia ogólne programu sa tu:http://www.resmedica.pl/zdart10116.html
      • Gość: Muchgrab Re: W oczekiwaniu IP: *.* 01.06.02, 15:36
        Cześć,mam podobna sytuacje jak Dorka. Chodze prywatnie do lekarza pracujacego w szpitalu, a badania robie w Medycynie Rodzinnej, gdzie naleze do programu "Zdrowie, mama i ja". Jezeli ciaza przebiega bez problemow to chyba wystarczy lekarz w publicznej sluzbie zdrowia, ale dobrze jest miec lekarza, ktory pracuje w szpitalu bo w razie czego i tam sie Toba zajmie.PowodzeniaGoska
    • Gość: kasia.sj Re: W oczekiwaniu IP: *.* 02.06.02, 19:54
      Mika!Ja chodzę do prywatnej przychodni w ramach tego programu!!!!Na drzwiach całkiem sporej kliniki było napisane że opieka nad ciężarną bezpłatna no to poszłam na stwierdzenie ciąży i zapłaciłam (bez sensu) 60 zł (gdybym powiedziała że jestem w ciąży weszłabym za darmo). Wszystkie badania, wizyty, usg, mam robione bezpłatnie w prywatnym gabinecie analiz i jeszcze dostaje jakieś gadzety (dziecko, proszek do prania, próbki kremów, pampersy itp). Sprawdz, które prywatne kliniki są w programie i nie zastanawiaj się ani chwili. Ciekawe jak będzie w przyszłym roku kiedy znów nam scentralizują służbę zdrowia (rejonizacja szpitali brrr!!!!).Trzymam kciuki aby wam się udało.Całusy kasia i kangur (w sierpniu).
      • Gość: Muchgrab Re: W oczekiwaniu do Kasi IP: *.* 03.06.02, 07:44
        Kasiu,a gdzie jest ta wspaniala klinika ?PozdrawiamGoska
    • Gość: kasia.sj Re: W oczekiwaniu - do M... IP: *.* 03.06.02, 20:52
      Ta klinika znajduje się w Piasecznie, właścicielem czy współwłaścicielem jest ordynator oddziału położniczego na Inflanckiej w W-wie (i tak rodzę na Solcu)!!!!Jestem jednak przekonana, że jeżeli jesteś w tym programie to wszystko j.w. Zapytaj tylko o program. Ja przyszłam zupełnie z ulicy.Pozdrawiam kasia i kangur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka