Dodaj do ulubionych

upławy w ciąży

IP: *.* 02.08.02, 12:48
Jestem w 26 tygodniu ciąży, od kilku tygodni mam upławy, takie wodniste, przeźroczyste bezzapachowe. Czytałam że w ciąży to normalne ale ciągle mi się wydaje że to może płyn owodniowy. Rano jak wstaję z łóżka wydaje mi się że jest go najwięcej. Może wy też tak macie. Prosze o odpowiedź!! MIKI
Obserwuj wątek
    • Gość: mdisel Re: upławy w ciąży IP: *.* 05.08.02, 09:56
      Czesc!Ja mialam(i mam)podobny problem.Mialam ich tak duzo i byly tak wodniste ze musialam co 10 min zmieniac podpaske.Bylam u lekarza i zbadal mi sluz,wyszlo ze nie ma w nim ani kropelki plynu owodniowego.Dalej mi leci.ale wiem ze to akurat u mnie jest normale(tak czasami bywa u kobiet).A podobno w III trymestrze jest jeszcze wiecej niz normalnie.Nie martw sie,bo tylko dzidziusiowi bedzie zle ze jego mama jest niepogodna.PozdrowieniaMdisel i 27 tyg Oliverek
      • Gość: kamil Re: upławy w ciąży-do mdisel IP: *.* 05.08.02, 11:46
        Dzięki bardzo!! Uspokoiłaś mnie, chociaż prawdę mówiąc w sobotę wybrałam się do lekarza na dyżur do szpitala gdyż zaniepokoił mnie fakt, że rano pojawił mi się śluz podbarwiony na jasnobrązowo!!. Lekarz mnie zbadał, podłączył pod ktg i stwierdził że wszystko w porządku szyjka zamknięta i on nic nie widzi. Tego to już zupełnie nie rozumiem. W niedzielę i dziś śluz już jest normalny ale jutro idę na usg aby poznać tego przyczynę. Przecież musi być jakaś!!!MIKI
        • Gość: mdisel Re: upławy w ciąży-do kamil IP: *.* 05.08.02, 12:12
          Te zabrudzone uplawy tez mialam ale w 15 tyg,strasznie sie przestraszylam--wtedy bylam na studiach i musialam dojechac do swojego lekarza 100 km.Myslalam ze juz idzie mi poronienie.Dojechalam do niego na drugi dzien i okazalo sie ze jest to normalne,ze nie potrzebnie narobilam tyle szumu---powiedzial mi ze mam sie martwic jak bedzie planienie czyli czerwona krew.Podobno te brudzenie moze byc bo sie powieksza macica i dzidzus rosnie.Nie martw sie ale lepiej idz na usg i wszystko sprawdz.Ja to brudzenie mialam tez przez jeden dzien i od tamtego czasu jest wszystko ok.Pozdrowienia
          • Gość: kamil Re: upławy w ciąży-do mdisel IP: *.* 06.08.02, 08:30
            WITAJ!!!!Nie mogłam dłużej się niepokoić i wczoraj poszłam na usg. Lekarz obejrzał dzidzię, łożysko, szyjkę, wody płodowe-wszystko w porządku ( od zewnątrz i od wewnątrz ). Od wczoraj jestem najszczęśliwsza na świecie. Ponadto stwierdził, że prawdopodobnie będzie dziewczynka - a to było kolejne moje marzenie, bo w domu mam już chłopczyka. Dzięki za pocieszenie!!!Szczęśliwa MIKI i dzidzia. PS. Najwyższy czas żeby odpędzić te czarne myśli od siebie i cieszyć się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka