Dodaj do ulubionych

34 tydz. i innfekcja

02.12.06, 12:11
Kurcze nie wiem co mi jest....swedzi mnie pochwa?!
Dwa tygodnie temu byłam u kontoli i wszystko było ok a teraz swędzi mnie cała pochwa i mam okropny śluz.Co gorsze po stosunku z meżem żalił się biedaczek jego tez teraz swędzi!Co to może być i skąd?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: 34 tydz. i innfekcja 02.12.06, 12:18
      Drożdże.
      Z nikąd :o)
      Ciąża zmienia środowisko pochwy i drożdże się świetnie w niej czują.
      Leć do lekarza, bo im szybciej zaczniesz, tym łatwiej to wyleczyć.
      Pamiętaj też o leczeniu męża!
    • mamakimila Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 16:08
      Zgadzam się z przedmówczynią. Ja tak miałam swędzenie 34 tc lekarz nie
      stwierdził nieprawidlowości chociaż się skarżyłam, stwierdził tylko rozwarcie
      kazał odpoczywać, a za 4 dni wysyłał mnie karetką z płynącymi wodami płodowymi
      do innego większego szpitala gdzie mają sprzęt i specjalistów zdolnych
      opiekowac sie wcześniakiem 35 tc , któremu nie podawano sterydu
      przyspieszającego rozwój płuc. A wystarczylo od razu zrobic posiew podać
      antybiotyk i położyc pacjentkę. Jesli jeszcze nie jest za późno, domagaj się
      posiewu, opieki nie daj się zbyć. Ja dzis mam zdrowego wuletniego synka, ale co
      przeszliśmy to nasze.
    • ilonab21 Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 17:01
      Ja też tak miałam w 30tc.Poszłam do lekarza, który stwierdził niegrożna
      infekcję. Dostałam czopki dopochwowe Clotrimazolum, a dla mężato samo , alew
      kremie. Dwa dni i po wszystkim. Pozdrawiam
      • betti23 Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 17:57
        ta...a ja sie lecze z grzybicy juz polowe tej ciazy-a jestem w 35tc-i wyleczyc
        ne moge-nie wpolzyje..myje sie starannie..wcieram ta masc..globulki juz chyba 3
        rodzaju stosuje-a glowno za przeproszeniem nadal sie trzyma i lekarz powiedzial
        ze wyleczenie tego w ciazy na dobre-graniczy z cudem-wiec robie co moge-i
        zaleczam to chcociaz ..coz-to jest wlasnie srodowisko hormonalene teraz ktore
        grzyby uwilbiaja sad((
        • delfina77 Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 19:52
          Bidulo, mam dokładnie to samo, prawie od początku ciąży - niektóre kobiety po
          prostu tak mają. Już nie pamiętam ile globul stosowałam, na razie nic nie swędzi
          ale czuję, że to wciąż tam siedzi. Na szczęście za 3 tygodnie rodzę i mam
          nadzieję, że po porodzie samo minie. Pozdrawiamsmile
          • jasmine78 Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 20:04
            Niestety i ja się borykam z tym problemem prawie od początku ciąży, ciężko to w
            ciąży zaleczyć, ja stosowalam chyba juz wszystkie dozwolone srodki, cale
            szczęście już masz za niedlugo termin.
            • ismen76 Re: 34 tydz. i innfekcja 03.12.06, 20:51
              Ja jestem w 36 tc i również się leczę na to samo od ponad 4 miesięcy. Zaczęło
              się jakoś 2-3tyg po założeniu szwu okrężnego i też mamy totalny zakaz
              współżycia. Na początku sądziłam, że ma to jakiś związek z tym szfem ale gin
              mnie zapewniała, że nie w tym rzecz. Natomiast zrobienie posiewu z taką
              powracającą infekcją, graniczy z cudem bo z chwilą zakończenia leku to świństwo
              powraca i nie można pobrać materiału do badania. Ale mi udało się jakoś i jutro
              odbieram wyniki. Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło mojemu maleństwu bo obawiam
              się, że w czasie porodu mogłoby... ;o/ Trzymam kciuki i za Wasze maleństwa.
        • beeea1 zmień dietę 03.12.06, 21:17
          mniej cukru i produktów mącznych - odstaw słodycze, wystarczająco duzo cukru
          jest w produktach ze sklepu i owocach smile
          mniej chleba, kluchów a więcej warzyw smile i Tobie to wyjdzie na zdrowie i
          dziecku a grzyby nie tolerują takiej diety, powinno pomóc pozbyć się
          nawrotów smile i koniecznie probiotyki doustnie - nie zaszkodzą dziecku napewno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka